Meditsiinimeediumi maksaravi. Anthony William

Читать онлайн.
Название Meditsiinimeediumi maksaravi
Автор произведения Anthony William
Жанр Здоровье
Серия
Издательство Здоровье
Год выпуска 0
isbn 9789916111314



Скачать книгу

p>

      Originaali tiitel:

      Anthony William

      Medical Medium Liver Rescue

      2018

      Kõik õigused käesolevale väljaandele on seadusega kaitstud. Kogu raamatut või ükskõik millist osa sellest ei ole lubatud reprodutseerida, paljundada ega levitada ükskõik millisel viisil või milliseks otstarbeks ilma autoriõiguse valdaja kirjaliku loata.

      Raamatu autor ei anna meditsiinilist ega muud professionaalset nõu. Teoses ei diagnoosita füüsilise ega vaimse tervise häireid ega pakuta konkreetseid meetodeid ühegi füüsilise terviseseisundi ravimiseks. Autor annab ainult isiklikel tähelepanekutel põhinevat üldharivat informatsiooni, mis võib lugejat aidata emotsionaalse ja vaimse tervise taastamise teekonnal. Autor ja kirjastaja ei kanna vastutust lugeja tegude ega otseste või kaudsete tagajärgede eest, mis on tingitud raamatus sisalduva informatsiooni kasutamisest. Lugeja peaks enne raamatus esitatud nõuannete järgimist või tõlgendamist konsulteerima arsti või muu vastava ala asjatundjaga.

      Tõlkinud Mari Ollino

      Toimetanud Evelin Piip

      Korrektuuri lugenud Mari Mets

      Kaane kujundanud Reet Helm

      Copyright © 2018 Anthony William

      Originally published in 2018 by Hay House Inc. USA

      All rights reserved.

      Trükiväljaanne © 2019 Kirjastus ERSEN

      Elektrooniline väljaanne (PDF) © 2020 Kirjastus ERSEN

      Elektrooniline väljaanne (ePub) © 2020 Kirjastus ERSEN

      Raamatu nr 11670

      ISBN (PDF) 978-9916-11-0-06-5

      ISBN (ePub) 978-9916-11-131-4

       Kirjastuse ERSEN kõiki e-raamatuid võite osta interneti-poest aadressil www.ersen.ee

      Meditsiinimeediumi kogukondadele, mille liikmed ärkavad igal hommikul selleks, et levitada Vaimu sõnumit, kaastundeleek südames ja eluandev valgus kätes.

      Kõikidele arstidele ja terapeutidele – kunagistele, praegustele ja tulevastele –, kes on pühendunud tervendava tõe otsimisele oma armastatud patsientide heaks.

      Emale ja isale, kes mu siia maailma tõid.

      Eessõna

      Saan Anthony Williami teoseid lugedes või tema raadiosaateid kuulates alati midagi uut teada – midagi, mis tundub loogiline, ent mida ülikoolide arstiteaduskondades veel ei õpetata. Pealegi kasutan niiviisi kogutud teadmisi ka oma elus. Hea näide on smuutiretsept, mille leidsin tema esimesest teosest „Meditsiinimeedium“. Anthony tutvustab selles raamatus hommikusöögiks sobivaid smuutisid, millega saad iga päeva alustada kahekümne kaheksa päevase tervendava puhastuskuuri ajal. Tegin seda ise mitu aastat tagasi. Üht tema antud, ent pisut kohandatud smuutit joon ise ning tutvustasin seda ka oma tütretütrele ja paljudele oma sõpradele. Seda kiidetakse alati taevani. Nüüd, olles lugenud raamatut „Meditsiinimeediumi maksaravi“, olen veelgi õnnelikum selle üle, et olen harjunud seda eliksiiri regulaarselt tarvitama. See niisutab tõhusalt mu keha kudesid ja aitab ühtlasi eemaldada maksast mürkaineid.

      Ma ei hoia sind teadmatuses. Siin see smuutiretsept on: 2 kuni 3 mahebanaani, 1½ kuni 2 klaasi külmutatud mustikaid (ostan marju hulgi, et need oleksid alati käepärast võtta), peotäis külmutatud mahekirsse. Seejärel lisan vett, kuni soovitud konsistents on käes (harilikult 2 kuni 3 klaasi), ja töötlen segu kannmikseris ühtlaseks. Saan kaks suurt või neli väikest portsjonit. Kui ma jooki külalistele ei paku, valan ülejäägi klaaspurki ja hoian seda külmikus.

      Anthony teos „Meditsiinimeediumi elumuutvad toidud“ muutis tõepoolest mu elu, just nagu tema esimene raamatki. Sain harivast teosest teada, et kõikides puu- ja köögiviljades peituvad imelised energiad, tervendav info ja vaimsed õppetunnid. Tänu sellele teadmisele on ka maalähedust ja alandlikkust sümboliseeriva tagasihoidliku kartuli söömine palju nauditavam kogemus. Ma ei söö enam arutult. Olen nüüd toidule tänulik. (Muidugi mitte alati, ent palju sagedamini kui varem.)

      Olles läbi lugenud „Meditsiinimeediumi maksaravi“, austan oma maksa – ja kõikide teiste omi – rohkem kui kunagi varem. Arstina on mu kokkupuude maksa funktsioonidega olnud seotud peamiselt vastsündinute kollasuse ja alkohoolikute maksatsirroosiga. Internatuuri ajal tegelesin tihti mõlemaga. 1970. aastatel nägin ka esimeste eksperimentaalsete aortokoronaarsete šunteerimiste (šundilõikuste) hävitavat mõju maksale. Paljud patsiendid surid tekkinud tüsistustesse, sealhulgas maksapuudulikkusesse. Aortokoronaarne šunteerimine on tänaseks muidugi märgatavalt edasi arenenud.

      Paraku ei hinnata meditsiinis endiselt seda, mida maks tegelikult iga päev teeb – ammu enne seda, kui maksaensüümide aktiivsus suureneb või tekib rasvmaks või maksatsirroos. 2001. aastal raamatut „The Wisdom of Menopause“ („Menopausi tarkus“) kirjutades teadsin, et menopaus iseenesest ei tekita üleminekueas naistel häirivaid sümptomeid, nagu näiteks unetus, kuumahood ja ärrituvus. „Meditsiinimeediumi maksaravis“ selgitatakse, et need sümptomid on suuresti tingitud maksa kurnatusest. Asi pole selles, et naine on jõudnud teatud vanusesse ja tema kehalised võimed hakkavad nüüd paratamatult halvenema. Meie elustiil on lihtsalt maksa kahjustanud.

      Nagu Anthony mainib, maks kaitseb meid mitmesuguste keskkonnamürkide eest kahel viisil – toksiine kahjutuks tehes ja kinni pidades –, ent elund ei saa seda igavesti teha, kui me maksa tervise eest ei hoolitse. Anthony räägib nähtusest, mida olen aastate jooksul isegi korduvalt märganud. Kui naine on keskmiselt kolmekümne kaheksa ja mees neljakümne kaheksa aastane, hakkab maksa kaitsevõime vähenema ning avalduvad sümptomid, nagu näiteks kehakaalu suurenemine ja kuumahood, mida peame vananemise tunnusteks. Maksa võime mürke kahjutustada on enamikul inimestel selleks ajaks vähenenud neljakümne protsendi võrra. Maks teatab põhimõtteliselt: „Ma olen sinu eest hoolitsenud mitukümmend aastat ja ma ei tule sellega enam toime, kui sa oma elus muudatusi ei tee.“

      Kainestav, kas pole? (Sõna on eriti sobiv, kui mõtleme sellele, et alkohol kahjustab maksa tervist.)

      Pea meeles, et maksa töö on filtreerimine. Maks eraldab kasulikud ained mürgistest. See puhastab verd, mis voolab maksast otse südamesse. Maks on ülim verepuhastaja. Lahustid, pestitsiidid ja viirused kogunevad sügavale maksa ega pääse su vereringesse.

      Maksast välja pääsenud toksiinid liiguvad edasi kolme kohta: 1) sapiga jämesoolde ja sapipõide, kust need koos väljaheidetega kehast lahkuvad; 2) neerudesse, kust need uriini kaudu kõrvaldatakse; ja 3) need eemaldatakse vereringes vabade radikaalidena, kuid see on viimane väljapääs.

      Pane nüüd hästi tähele. Seda peaksid teadma kõik inimesed. Me elame ajal, mil üha sagedamini diagnoositakse kodade virvendusarütmiat, südamepekslemist ja muid südamehäireid. Südamehaigused on nii naiste kui ka meeste peamised surmapõhjused. Anthony selgitab selle põhjusi nii:

      „Kui su maks ei suuda enam töödelda elundist läbi jooksvaid kahjulikke aineid, satub vereringesse rohkem vabu radikaale ja mürgist sodi, mistõttu süda on sunnitud tugevamini pumpama, et tõmmata verd maksast välja – nagu pudingu imemine läbi joogikõrre. Seetõttu tõuseb vererõhk. Kui su maks on nii tugevasti ummistunud, et biokile hakkab juba verre erituma, tekib tõenäoliselt südamepekslemine, kuna sültjas aine kleepub südameklappide külge ja takistab verevoolu.“

      Olenemata sellest, milline on praegu su terviseseisund, ei pea sa alla andma ega leppima sellega, et maksa töövõime väheneb iga aastaga. Kui hakkad maksa eest paremini hoolitsema, suudab see tõhusamalt sinu eest hoolt kanda. Inimkeha taastumisvõime on hämmastav. Peame kehale lihtsalt andma vajalikku toitu ja pöörama sellele piisavalt tähelepanu.

      „Meditsiinimeediumi maksaravis“ räägitakse paljudest maksa ülesannetest ja saladustest, mida meditsiiniringkondades veel ei tunta või mõisteta. Mis kõige tähtsam, saad teada, mida su maks vajab selleks, et end tervendada ja teha tähtsat tööd,