Essentiële Oliën Voor Uw Innerlijke En Uiterlijke Schoonheid. Lyudmila Ananieva

Читать онлайн.
Название Essentiële Oliën Voor Uw Innerlijke En Uiterlijke Schoonheid
Автор произведения Lyudmila Ananieva
Жанр Спорт, фитнес
Серия
Издательство Спорт, фитнес
Год выпуска 0
isbn 9788873042303



Скачать книгу

en op welke zone van het gezicht die het meest actief is. Wat ook van belang is, is het vermogen van de huid om hydratatie op te nemen en te behouden.

      Hoe moet je jouw huidtype bepalen?

      1. Om uw huidtype te bepalen moet het vooreerst grondig proper gemaakt worden, make-up verwijderd.

      2. Laat de huid een aantal uren rusten zonder make-up of behandeling.

      3. Daarna kunt u uw huid in daglicht inspecteren met een eenvoudige, maar beter versterkende spiegel. Wat u zult zien, kunt u gebruiken als een gids bij het selecteren van uw cosmeticaa.

      Dit boek biedt u:

      1. Geneeskundige eigenschappen van essentiële oliën en hun helpende werking .

      2. Cosmetische eigenschappen.

      3. Recepten voor huisgemaakte cosmeticaa met essentiële oliën.

      Sinaasappel Orange1

      De essentiële olie van sinaasappel geeft een doorschijnende vloeistof van een gelig- of oranje-achtige kleur weer.

      Effect op het menselijk lichaam

      Verfrissende en zoete sinaasappel aroma is altijd al zeer aantrekkelijk geweest voor de mens, en voor een lange tijd werd het gebruikt als verzorgingsmiddel. Hedendaags onderzoek toonde aan dat de voornaamste geneeskundige eigenschappen van deze olie opgedeeld kunnen worden op volgende gebieden:

       kalmerend;

       ontstekingsremmend;

       desinfecterend;

       imuunsysteem bevorderend;

       tonic;

       regenererend.

      Inwendig gebruik van de olie is aangeraden voor het bevorderen van het darmsysteem, eetlust en metabolisme, voor het verlagen van de bloeddruk, spastische pijn en als kalmeermiddel. Het voorschrift voor de inname van sinaasappelolie is niet meer dan 2 druppels in een glas met eender welke drank en niet meer dan 2 maal per dag.

      1. De essentiële olie van sinaasappel is zeer efficiënt voor de reiniging bij een keel- en/of mondholte-ontsteking en tandpijn; evenzo voor inademingen bij een slijmvliesontsteking. Het reinigen vereist een druppel essence in een glas water. Voor het gebruik van stoominhalatie benodigd u 3 druppels olie in een glas heet water.

      2. Droge inademing waartoe drie druppels, aangebracht op droog textiel of een porseleine oppervlakte, het kalmerend en ontstekingsremmend effect heeft; blindelings wordt de aroma opgenomen via de luchtweg.

      3. Vaak wordt sinaasappel olie gebruikt bij verbrijzelingen, behandelingen, kompressen bij gewrichtpijnen, krampen en krampachtige pijnen, verkoudheden en keelontstekingen. Voor het aanbrengen op het tandvlees of een pijnlijke tand wordt de hoeveelheid essentiële olie van sinaasappel gedeeld met een plantaardige olie. Het is mogelijk om met dezelfde samenstelling de neusgangen in te smeren bij een neusontsteking.

      4. Bij massalie, barstende hoofdpijn, verkoudheid en premenstruatie syndroom zijn drie druppels van het product vereist op een lepel met basis olie. Indien het bestemd is voor kinderen (bijvoorbeeld voor een kalmerende massalie) dan is één drupel van de essentiële olie op de bodem van de theelepel voldoende.

      5. Voor gewrichtspijnen is een oliekompres met drie druppels van de essentiële olie en een theelepel van de voornaamste plantaardige olie nodig.

      Het kalmerend en relaxerend effect van de sinaasappelolie-ingrediënten op slapeloosheid, stress en overopwinding is het best volbracht bij inademing van de dampen of opneming via een aromatisch bad. Bij het gebruik van een bad is een aromalamp zeer goed:

      Dosis olie, ratio 1 druppel per 5m²; in een kinderkamer zijn 1 tot 2 druppels ruim voldoende.

      Vijf druppels olie dat gemengd moeten worden met zout, melk, soda of een andere emulgator zijn noodzakelijk voor een bad.

orange2

      Binnen kosmetica is het gebruik van sinaasappel olie een effectieve remedie tegen cellulitis. Bij massalies wordt het in een olie mengsel gebruikt (gelijk geneeskundige verstuiving), en ook onder de vorm van omwikkeling. Voor het uitvoeren van omwikkelingen is het noodzakelijk om 5 druppels essence bij twee eetlepes van om het even welk anti-cellulitis crème of bij twee eetlepels cosmetische klei, met water vermengd tot een consistentie van zure room, toe te voegen. Dergelijke anti-cellulitis mengsel wordt aangebracht op probleem zones en sluit het enkele tijd later af. Sinaasappel olie herstelt een elastische huid en verfrist het; bevordert een resorptie van acne lidtekens; klaart een gepigmenteerde naevus. Dit houdt in dat vooral bij droge huid en haar het nuttig is, en ook bij hoofdroos. Het is aan crème, maskerer of shampoo toegevoegd voor gebruik.

      Gezichtsverzorging – Het is van belang 3 druppels olie op de basis van een eetlepel te doen, voor shampoo mag de dosis verdubbeld worden.

      Sinaasappel olie heeft een miraculeuze werking op het haar: het versnelt haargroei, sluit droogheid en haarroos uit, geeft een zijdezachte glans, daarnaast geeft het ook een aangename geur af. Voor zij die dromen van lang haar wordt het actief gebruikt vermits het haargroeibevorderend werkt.

      Verschillende gebruikswijze:

       voeg 3 tot 5 durppels olie toe aan een reeds klaargemaakte portie shampoo of balsem;

       gebruik als aroma borstelen, meerdere druppels op een haarborstel aanbrengen;

       gebruik het als component voor het maken van een haarmaskerer (meng, bijvoorbeeld, op een theelepel zoete amandel, piririma cocos en sinaasappel olie en houdt het opgewarmd mengsel op het haar voor minstens 30min was het dan uit met shampoo)

      Voor nagels

      Het is regelmatig mogelijk om olie op de nagelplaat en de nagelriem te wrijven. Zodat nagels sterker en schitterend zijn, beschermd tegen droogheid en kwetsbaarheid. Om allergie te vermijden mag deze procedure maar één keer per week uitgevoerd worden.

      Het is ook mogelijk om de handen een badkuur te geven: voeg 1 eetlepel zeezout en 5 druppels olie toe aan het warm water.

      Voor het gelaat

      Sinaasappel olie heeft een krachtdadige impact op groeven, vandaar dat het onvervangbaar is voor de strijd tegen vele kwalen van het gezicht.

       Voor een huid met verstopte poriën en oppervlakkige ontstekingen is een maskerer met een kalmerend effect bruikbaar: klop een eiwit op, voeg 1 eetlepel blauwe klei en 3-4 druppels sinaasappel olie toe.

       Een droog en uitgeputte huid zal een maskerer van lucco olie gemengd met sinaasappel olie (proportie 2:1) appreciëren

       Voor de strijd tegen acne en vlekken is het mogelijk om sinaasappel olie te gebruiken als antimicrobieel middel. Het is voldoende om het puntgericht op de onstoken zones te verspreiden. Gebruik dit niet meer dan één keer per dag, het kan sterke irritatie veroorzaken.

      Voor het lichaam

      Ten slotte de recepten voor de strijd tegen cellulitis op basis van sinaasappel olie. In zijn geheel wordt het erkend als het meest efficiënte in de strijd tegen de welbekende laag.

       Voeg honing en etteijke druppels