Лютеція. Юрій Винничук

Читать онлайн.
Название Лютеція
Автор произведения Юрій Винничук
Жанр Современная зарубежная литература
Серия
Издательство Современная зарубежная литература
Год выпуска 2018
isbn 978-966-03-7922-0



Скачать книгу

відтак кивнула: – Тоді ходімо до хати.

      Я слухняно пішов за нею. В хаті було чисто прибрано, на столі стояла стара ваза з квітами. Ми сіли до столу, і я виклав перед нею альбоми. Пані Реня не могла натішитися, вона виймала світлини, обертала їх другим боком, голосно зачитувала. Тут я подумав, що не попередив, що мушу їх забрати назад, а вона може подумати, що я хочу їй віддати. Але, на щастя, вона все зрозуміла правильно, і коли переглянула, відсунула їх від себе.

      – Світ, який зник без сліду разом із тими людьми, – у її словах вчувалася гіркота, а в очах зблиснули сльози. – Я вас кавою пригощу. Ви мені таке свято зробили.

      Вона пішла до кухні й хвильку бренькала начинням. Повернулася з двома горнятками, потім принесла печиво і пляшку вишневого лікеру, який сама й зготувала. Нарешті настала пора розпитати її про віллу. Вона була неабияк здивована, що я там зараз живу, і я навіть мусив поклястися, що я не генеральський син. Ба більше – я їй показав свій паспорт, аби вона переконалася, що з таким прізвищем генерали траплялися вкрай рідко. Тоді вона розпружилася й розповіла, що справді не раз бувала на віллі, часом по кілька днів жила.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

      Примечания

      1

      Мішіґін – дурень.

      2

      Вагилевич Іван – (1811, с. Ясень біля Рожнятова на Станіславівщині – 1866, Львів) – поет, етнограф, громадський діяч. Священиком УГКЦ був лише з 1846 до 1848, а відтак перейшов на лютеранство. Писав українською, польською та чеською. Велику вартість мають його етнографічні праці, досі не зібрані.

      3

      Головацький Яків – (1814, с. Чепелі біля Бродів на Львівщині – 1888, Вільно) – поет, мовознавець, етнограф, історик, священик УГКЦ, громадський діяч. Автор цікавих спогадів та подорожніх записок.

      4

      Накаслик – тумбочка.

      5

      Громниця – свічка.

      6

      Жарівка – лампа.

      7

      Нендза – біда, злидні.

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