Kuu sõlmed. Karma-astroloogia käsiraamat. Celeste Teal

Читать онлайн.
Название Kuu sõlmed. Karma-astroloogia käsiraamat
Автор произведения Celeste Teal
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2016
isbn 9789985852897



Скачать книгу

Inimene, kellel mõni planeet on koos Lõunasõlmega astsendendis, võib olla pikem kui inimene, kellel niisugune planeet puudub. Pikkus väheneb tavaliselt, kui Lõunasõlm on kaardil kõige ülemine, eriti kui see on astsendendiga kvadraadis. Kesktaevas oleva Lõunasõlme ja astsendendi soodus aspekt võib kasvukadu pisut neutraliseerida. Kasvu võib suurendada näiteks kesktaevas oleva Lõunasõlme ja astsendendi sekstiil. Kui Põhjasõlmega liitub mõni planeet, isegi kui Lõunasõlm on kaardil kõige ülemine, on inimene tavaliselt pikem. RuPaul, populaarne USA transvestiit, on 195 cm pikkune ning tema kaardil on Pluuto konjunktsioonis Põhjasõlmega, kuigi Lõunasõlm on kesktaevas. Pluuto on äärmuste planeet ning Põhjasõlm lisab pikkust. Clint Eastwoodil (193 cm) on Marss konjunktsioonis Põhjasõlmega. See aspekt andis talle pikkust hoolimata sellest, et kaardil on Lõunasõlm kõige ülemises asendis.

      Tundub, et Kuu mõjutab samuti inimese pikkust. Pikkus ja üldine suurus kasvavad tihti siis, kui Kuu on sõlmede lähedal.

      Seoses pikkusega tuleb arvestada ka käesoleva peatüki alguses mainitud soodsa joonega, mis jookseb läbi teise ja kaheksanda maja.

      Need on loomulikult lihtsalt üldised juhised, kasvu ja välimuse puhul mängivad rolli ka tõusev sodiaagimärk ja esimese majaga seotud detailid. Inimesed, kellel enamik planeete on sünnikaardi ülemises osas, on tavaliselt pikemad kui need, kellel suurem osa planeete on kaardi alumises osas. Kaardil võib olla kasvu soodustavaid, neutraliseerivaid või tasakaalustavaid tegureid. Kasv suureneb näiteks siis, kui Põhjasõlm ja mitu planeeti on pea kohal. Kui Lõunasõlm ja enamik planeete on pea kohal, on inimene tihti samuti pikem, kuigi see pole nii võimas asetus kui eelnevalt mainitu.

      Jason Alexanderil, kes mängis lühikest ja töntsakat George Costanzat seriaalis “Seinfeld”, on tõusev Lõunasõlm Jääras, mis soodustab lühikest kasvu topelt, kuna Lõunasõlm on esimeses majas ja ühtlasi Jääras, sodiaagimärgis, mis on seotud esimese maja ja astsendendiga. Ta on lühike hoolimata sellest, et tema kaardil on planeedid Põhjasõlmega konjunktsioonis. Ta oleks võinud olla veelgi lühem, kui Põhjasõlmele poleks appi tuldud. Pablo Picassol, kes oli kõigest 162 cm pikkune, oli Lõunasõlm kesktaevas ning pooled planeedid sünnikaardi alumises osas. Telestaar Ed Asner on samuti lühike ja turske ning tal on Lõunasõlm astsendendi lähedal ja enamik planeete kaardi alumises osas.

      Mitmeid rekordeid püstitanud Itaalia akvalangistil Umberto Pelizzaril on Lõunasõlm konjunktsioonis astsendendiga, kuid see paikneb Amburis, seda valitseb suurim planeet Jupiter, mis on tuntud suurendava mõju poolest. 188 cm pikkuse mehe Lõunasõlm on sekstiilis Veenuse, õnneplaneediga, ning enamik planeete on kesktaevas. Seega näeme, et Lõunasõlme hea aspekt õnneplaneetidega (Päikese, Jupiteri või Veenusega) astsendendil avaldab soodsat mõju, eriti kui sellega kaasnevad täiendavad kasulikud tegurid.

      Pea meeles, et Põhjasõlm tähendab pikka ja saledat ning Lõunasõlm lühikest ja jässakat ning mida lähemal sõlm on astsendendile, seda tugevamat mõju see avaldab.

      Mõtle ka planeedi loomusele. Jupiter muudab keha võimsamaks, kui see on koos Põhjasõlmega astsendendil. Saturn samas piirab kasvu, kui paikneb koos Lõunasõlmega astsendendil või kui Saturn on astsendendil ja Lõunasõlm kaardil kõige ülemine, eriti kui paljud planeedid paiknevad kaardi alumises osas.

      Kuu ise aitab samuti inimese keha kuju ja suurust hinnata. Kuufaas inimese sündimise ajal võib mõjutada seda, kas inimene kaldub saleduse või tüseduse poole. Kui Kuu läheneb Päikesele, mis tähendab noorkuud, on inimene tavaliselt saledam, mida peegeldab Kuu ideaalne kuju. Kohe pärast noorkuud paistab Kuust endiselt kõigest õhuke sirp, mistõttu see staadium tähendab samuti saledust, kuid inimene võib kergemini kaalus juurde võtta, kuna Kuu kasvab. Mida lähemal täiskuule, seda ümarama kuju Kuu võtab ning inimene kipub olema täidlasem. Täiskuu on priske ja ümmargune ning sel ajal sündinud inimene võib samuti olla tüsedam. Pärast täiskuud on Kuu endiselt üsna ümar, kuid hakkab siis kahanema, mistõttu dieedi ja trenni abil võib inimesel olla lihtsam kehakaalu kontrolli all hoida.

      Kui ühendada Kuu ja sõlmede mõju, võid avastada nii mõndagi kehakaaluprobleemidega inimeste kohta. Sõlmed võivad öelda ühte ja kuufaas hoopis vastupidist, mistõttu niisugused inimesed püüavadki pidevalt saleneda, kuid see ei taha kuidagi õnnestuda. Näiteks võib tuua Oprah Winfrey. Tema Põhjasõlm on esimeses majas ja tema sõlmede telje mõlemas otsas on planeete, see annab hea söögiisu ja võib tõsta kehakaalu, kuid ta sündis kahaneva kuu ajal, mis tavaliselt soodustab saledust. Kuu ja astsendent on aga Amburis, mida valitseb meie suurim planeet Jupiter. See on järjekordne tüsedust soodustav tegur. Kõik see selgitab tema kehakaalu kõikumist. Tal on raske saledat joont hoida. Tegu võib olla kogu elu kestva võitlusega ning see võib olla tema missiooni üks osa. Ta innustab teisi mitte alla andma. Teise äärmusesse kuuluvad inimesed, kes lihtsalt ei võta kaalus juurde, suurtest pingutustest hoolimata. Sünnikaart võib näidata, mis on selle põhjuseks, kui Kuu ja sõlmed on ühel meelel, et kõhnus on nende inimeste saatus.

      Kui Lõunasõlm on konjunktsioonis astsendendiga, võib esineda sünnidefekte, kehalisi probleeme või kalduvust õnnetustesse sattuda.

      Muud kaardil nähtavad tegurid toetavad seda väidet. Oleme juba toonud mitu näidet selle kohta, et astsendendiga konjunktsioonis olev Lõunasõlm soodustab narkosõltuvust ja kalduvust õnnetustesse sattuda. Meeles võiks pidada, et astsendent ja esimene maja kirjeldavad inimese keha ja Lõunasõlm on tühi tass, mis tähendab, et need toovad mõnikord kehalisi kaotusi või ohvreid. Aeg-ajalt võib sellise kaardiseisuga inimestel koguni sünnist saadik mõni kehaosa puududa.

      Neil, kelle Lõunasõlm on astsendendi lähedal, on sageli lummav või läbitungiv pilk, nagu näiteks Jim Morrisonil ja Janis Joplinil. Neil võib olla inimeste üle suur mõju ning neid ümbritseb teatud salapära.

      Inimesele antakse väga hea välimus, kui Põhjasõlm on esimeses majas või kui see moodustab astsendendiga soodsa aspekti. Näeme seda taas JFK juuniori, Angelina Jolie’ ja Tiger Woodsi sünnikaardilt.

      Vedade astroloogid ütlevad, et Põhjasõlm vaatab allapoole. See tähendab, et Põhjasõlme mõju on tugev, kui see on astsendendi lähedal või muul moel domineeriv. Lõunasõlm vaatab ülespoole. See räägib ilmselgelt sõlmede mõjust nii mõndagi, näiteks seda, et Põhjasõlme allapoole suunatud vaade tuleneb suuremast kõrgusest või enesekindlusest, samas kui Lõunasõlme ülespoole suunatud vaate põhjuseks on allpool asetsemine (pikkust silmas pidades) või eneseteadvus. Tõenäoliselt mõjutavad vaatepunkte mõlemad tegurid. Tuletan meelde, et Põhjasõlme seostatakse mäetipuga ja Lõunasõlme oruga.

      Vedade õpetused ütlevad, et kui üks sõlmedest on esimeses või teises majas, mõjutab see oluliselt välimust. Seega, vedade astroloogid peavad teist maja samuti tähtsaks asukohaks, nagu näitab ka meie soodne joon.

      Tugevamas asukohas olev sõlm kirjeldab pisut koguni inimese söögiisu, mis kasvab, kui Põhjasõlm on prominentsem, ning väheneb, kui Lõunasõlm on domineeriv.

      Kui kummagi sõlme lähedal pole ühtki planeeti, võib domineerivamaks pidada soodsast joonest ülevalpool olevat sõlme, mis kirjeldab seega isu, käitumist ja muid kehalisi omadusi.

      Järgmises peatükis uurime erilisi aspekte, mis kõnelevad suurimast universumi õnnistusest, mis inimesele osaks saab, ning neid, mis nõuavad suurimaid karmaohvreid.

      3. peatükk

      KÕRGEMATE JÕUDUDE INNUSTUS

      Lisaks astsendendi/destsendendi teljele ja kesktaeva/Imum Coeli teljele on horoskoobis veel kaks nurkadest saadud väga tähtsat punkti, mis aitavad leida hinge missiooni ja karmaga seotud ülesandeid vastavalt sellele, milliseid aspekte need kuu sõlmedega moodustavad. Need on õnnepunkt ja vertex. Õnnepunkt peaks olema üsna enesestmõistetav ning vertex on seotud saatusega.

      KUU SÕLMEDE ASPEKTID ÕNNEPUNKTIGA

      Nii,