Kuu sõlmed. Karma-astroloogia käsiraamat. Celeste Teal

Читать онлайн.
Название Kuu sõlmed. Karma-astroloogia käsiraamat
Автор произведения Celeste Teal
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2016
isbn 9789985852897



Скачать книгу

räägib su missioonist, välimusest ja olekust.

      2. peatükk

      KUU SÕLMEDE ASUKOHT SÜNNIKAARDIL

      Üks sõlmedest mõjutab kogu su elu teisest tugevamini. Missiooni kindlakstegemiseks pead esmalt leidma oma sünnikaardilt Kuu sõlmed. Enamikul lugejatest on tõenäoliselt sünnihoroskoop juba koostatud. Kui ei, leiate lisast vajalikud juhised. Mainitud veebilehtedelt saad tasuta horoskoobi. Pead ainult oma sünniaja sisestama.

      SU MISSIOON JA SOODNE JOON

      Nagu ütlesin, üks Kuu sõlmedest avaldab su elus märgatavamat mõju kui teine. Kui Lõunasõlm on sünnikaardil ülemises osas ehk esimeses majas, oled valinud selles elu ülesmäge kulgeva tee. Su soov, missioon ja ind midagi universumile tagasi anda on tugevam kui tahtmine midagi omastada või koguda.

      Oled minevikus juba talletanud hulgaliselt kogemusi ning tahad nüüd rikkalike teadmiste abil maailmale midagi jäädavat anda. Uut materjali tuleb sellegipoolest vastavate ajavahemike järel ning vajalikes elu valdkondades. See toetab samuti su missiooni. Kui oled kunagi tundnud, et oled vana hing, võib sul olla õigus. Sõlmede täiendavad elemendid aitavad seda edaspidi kindlaks teha.

      Kui Põhjasõlm on domineeriv, see tähendab esimeses või kümnendas majas, on sinu ülesanne võtta vastu ja omandada uut materjali ning hankida uusi kogemusi. See on mõnes mõttes kergem tee. Olud on soodsad ning võid elus kiiresti edasi jõuda. Saad siiski anda universumile ka midagi tagasi, nagu Kuu sõlmede kontaktid teiste taevakehadega näitavad. Teistele tundub, et sul on elus palju eeliseid või sul veab eriliselt, kuid oled selle millegagi ära teeninud. Teised ei pruugi seda näha, kuid sul võib olla raskusi soodsate olude ära kasutamisel. Teisalt, kui kuritarvitad oma võimu ja küllust, pead käesoleva eluea viimases osas ja järgmises elus maksma suuri karmavõlgu. Tõenäoliselt oled noorem hing, kuid selle teeme kindlaks sõlmede teiste elementide abil edaspidi.

      Selle raamatu jaoks uurimistööd tehes jõudsin George White’i 1927. aastast pärit töödeni, mis Ameerika Astroloogide Liit (AFA) avaldas õhukese raamatuna “The Moon’s Nodes” 2004. aastal. Avastasin oma suureks rõõmuks, et White’i hinnangud seoses sõlmede asukohaga sünnikaardil klappisid üsna täpselt minu tähelepanekutega sõlmede asukohast solaarkaardil. Astsendendist destsendendini jooksva selge joone asemel jagab kaardi pooleks teisest ja kaheksandast majast läbi minev joon kolmanda ja üheksanda maja tipu lähedal. White nimetas seda soodsaks jooneks (Line of Advantage) ning leidis, et Põhjasõlm võiks olla sellest joonest ülevalpool, kuna see tähendab, et kõrgemad jõud aitavad inimest rohkem. Tegelikult pole kumbki asend “soodsam”. Igaühel on just talle sobiv asend, mis on varasemate tegude, kogemuste, valikute ja otsuste loomulik tulemus. Vaimult teadlikumaks muutumise korral võib Lõunasõlme ülemine asend olla koguni soodsam, kuid esmapilgul tundub, et soodsast joonest ülevalpool olev Põhjasõlm toob teatud materiaalset ja maist kasu.

      KESKTAEVAS EHK ÜLAL OLEVAD KUU SÕLMED

      Prominentsemaid kohti, kus üks sõlmedest võib olla, on kesktaevas, kümnenda maja tipp ehk alguspunkt. See kirjeldab inimese staatust. Üheteistkümnendas majas olev sõlm mõjutab samuti kogu elu tugevasti. Põhjus saab selgemaks, kui hakkame rääkima progressioonidest. Üheksas maja on samuti võimas paik ning järgnev kirjeldus kehtibki üldiselt siis, kui üks sõlmedest on üheksandas, kümnendas või üheteistkümnendas majas. Mida lähemal sõlm on kümnenda maja tipule, seda suuremat mõju see avaldab.

      Kõige ülemises asendis olev Põhjasõlm annab inimesele palju vara ja edu saavutamise võimalusi. Võib tunduda, et inimesel veab alati, ta võib saavutada kõrge staatuse.

      Raha teenida pole raske; saavutusi tunnustatakse ja tasustatakse ning tekib suhteid mõjukate inimestega. Inimene sünnib sageli jõukasse perre, sel juhul vanemad aitavad tal kõrgemale tõusta. Enamasti on niisugused inimesed üsna enesekindlad ja ekstravertsed.

      Põhjasõlm on kesktaevas näiteks järgmistel kuulsustel: näitlejanna Meryl Streep, astroloog Sydney Omarr, pesapallur Mark McGwire, lauljatar Celine Dion, astronoom/NASA konsultant Carl Sagan, Itaalia tervendaja, munk ja stigmaatik Padre Pio ning kaunis ja mitmekülgne “American Idoli” kohtunik Paula Abdul.

      Põhjasõlm on lisaks näitlejatele, sportlastele ja meelelahutajatele – sealhulgas lapsstaaridele – selles asendis ka mitmetel poliitikutel ja kuninglikel peadel. Paljud sünnivad või satuvad väga noorelt juhirolli. Võimalik, et nad peavad elama vastavalt teatud imidžile. Sellised inimesed, eriti naised, meeldivad paljudele ning nad tõusevad juhirolli kergesti. Nad tunduvad mõistvat lihtinimeste vajadusi ning mõjuvad julgustavalt. Nad on elegantsed, stiilsed ja sundimatult väärikad. Need inimesed on tavaliselt oma ala vilunud eksperdid, olgu siis tegu arstide, mustkunstnike või mõnikord harva kurikuulsate kurjategijatega.

      Kui Lõunasõlm on kesktaeva lähedal, on varases lapsepõlves takistusi, mistõttu maailma jälje jätmiseks tuleb palju tööd teha. Inimesel on raske ning talle ei tule miski kergesti kätte. Vanemad võivad olla vaesed või harimata ning keerulised olud piiravad või laovad inimese õlule raske koorma. Niisugused inimesed saavutavad edu ainult juhul, kui on valmis tõsiselt pingutama ja püsivad kindlameelselt õigel teel.

      Lõunasõlm on selles asendis näiteks näitlejal Denzel Washingtonil ja toimetajal, kirjanikul, feministil ja ajakirja Ms asutajal Gloria Steinemil. Washingtoni ranged vanemad lahutasid, kui poiss oli neljateistaastane, ning ta läks juba teismelisena tööle. (Tema sünnikaardil on ka olukorda kergendavaid tegureid, kuna Päike on konjunktsioonis Põhjasõlmega, mis aitas tal pisut kergemini edu saavutada.) Steinemi ema oli vaimuhaige ja isa jättis pere maha, kui Gloria oli kümneaastane. Ta pidi mitu aastat ema eest hoolitsema, andes talle hallutsinatsioone pärssivaid ravimeid. Steinemi lapsepõlv möödus pidevalt paigast paika kolides, mistõttu ta käis igas uues koolis väga lühikest aega.

      Kuulsusi, kellel Lõunasõlm on kesktaeva lähedal, on vähem kui neid, kellel on seal Põhjasõlm. Nende inimeste õlul võib olla raske koorem ning neil pole kuigi kerge rahva ette ilmuda. Nad pole rahva hulgas niivõrd populaarsed ega armastatud kui inimesed, kellel on kesktaevas Põhjasõlm. Nad tegelevad sageli asjadega, mis on ebapopulaarsed, sobimatud või ei meeldi mingil põhjusel enamikule inimestest. Üritused, mida nad toetavad, võivad olla mingil moel vastuolulised. See võib olla seotud nende missiooniga. Tundub, et nad pole üldiselt nii võluvad ega peened kui eelpool mainitud rühm. Paljud on pisut tahumatud. Näiteks prints Alfred, kuninganna Victoria neljas laps, kellel Lõunasõlm oli kesktaevas, oli kehva iseloomuga ja taktitundetu. Sellised inimesed võivad paista tigedad, tasakaalutud või vimma pidavad.

      Pea meeles, et paljud niisugused inimesed võivad olla vanad hinged ning lisaks raskematele katsumustele ja suurematele kohustustele võivad mõned kinni jääda vanadesse harjumustesse ning neil võivad avalduda minevikust pärit negatiivseid kalduvused.

      Need inimesed on tavaliselt introvertsemad. Nad pole sageli kuigi enesekindlad ning neid vaevab sagedamini stress.

      Paljud sellesse gruppi kuuluvad inimesed saavad elus pigem vaimset kui materiaalset kasu, kuna nad lihvivad oma vaimu. Nad ise tegid kunagi sellise plaani ning kõigil neil on võimalik vaimu arendada. Loomulikult on selles rühmas palju häid inimesi, kelle panus on väärtuslik. Lõunasõlm on kümnendas majas näiteks Kevin Costneril, Betty Fordil, Louis Pasteuril ja George Lucasel.

      Sageli on selliste inimeste suguvõsas peidus kurbus või varjatud tragöödia, mis mõjutab neid inimesi oluliselt, ükskõik, millega nad tegelema hakkavad (näiteks Ethel Kennedy).

      Inimesed, kellel Lõunasõlm on kesktaevas, on tavaliselt süngemad kui muretud Põhjasõlmega inimesed. Kui Lõunasõlm on domineeriv mõju, tõmbab minevik inimest tugevasti. Sageli otsib selline inimene minevikust abi, samas kui Põhjasõlmega inimene tahab pigem mineviku unustada ja vaatab tulevikku. Minevikust kinni hoidmine röövib alati inimeselt mõnevõrra energiat – niisugune kalduvus võib Lõunasõlmega inimesi takistada. Kuna nad on vanemad hinged, on neil