Kuu sõlmed. Karma-astroloogia käsiraamat. Celeste Teal

Читать онлайн.
Название Kuu sõlmed. Karma-astroloogia käsiraamat
Автор произведения Celeste Teal
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2016
isbn 9789985852897



Скачать книгу

nähtamatutest taevastest punktidest pisut lähemalt rääkida.

      NÄHTAMATUD SÕLMED ASTRONOOMILISES MÕTTES

      Astronoomilisest seisukohast on Kuu sõlmed punktid, kus Kuu orbiit lõikub ekliptika tasandiga. Selle tasandi moodustab Maa orbiit ümber Päikese. Kuu orbiit ümber Maa paneb paika teise tasandi. Kahe orbiidi lõikumispunktid moodustavad telje. Need lõikumispunktid ongi Kuu sõlmed. Kuna Kuu teeb tiiru ümber Maa kord kuus, on see pool aega põhjataevas ja ülejäänud aja lõunataevas, ületades ekliptikat kaks korda. Põhjasõlm on kohas, kus Kuu ületab ekliptika lõunataevast põhjataevasse liikudes, ning Lõunasõlm on punktis, kus Kuu ületab ekliptika kaks nädalat hiljem lõunataevasse tagasi liikudes. Joonis lk 14 selgitab seda lühidalt. Kuu sõlmed on kogu aeg teineteise vastas.

      Kuna Maa tiirleb ümber Päikese, liigub sõlmede telg koos sellega, mistõttu Kuu sõlmede telg on kaks korda aastas Päikesega ühel joonel. Sel ajal toimuvad varjutused.

      TÕELISED JA KESKMISED KUU SÕLMED

      Kuu sõlmed ei liigu kogu aeg ühtlase kiirusega. Nende asendi saab välja arvutada kahel moel – reaalset suhtelist liikumist või keskmist liikumist arvestades. Kuigi need asendid ei erine teineteisest märkimisväärselt, tahad tõenäoliselt ühel hetkel end sellega kurssi viia. Reaalse liikumise arvutuse puhul saadakse sõlmede täpne asukoht kätte, kui Kuu ületab ekliptika, samal ajal kui keskmise arvutuse puhul saadakse asend nende keskmise kiiruse põhjal. Keskmise liikumise meetodit kasutati enne, kui arvutid sõlmede asukoha leidmise lihtsaks tegid, tänapäeval kasutavad paljud astroloogid reaalse suhtelise liikumise meetodit. Eksperdid vaidlevad, kumb meetod on parem, kuid peaaegu kõik Kuu sõlmi puudutavad kirjeldused toetuvad keskmisele arvutusmeetodile. Keskmine Kuu sõlm on alati retrograadne, kuid reaalse suhtelise liikumise arvutusmeetodi abil leitud sõlm võib aeg-ajalt olla planeetidega samasuunaline, kuna liigub ebastabiilselt. Tõeline sõlm on “tõeline” ainult kaks korda kuus – ajal, kui Kuu ületab ekliptika. Vahepealsed sõlmede asukohad on üksnes hüpoteetilised, neid määrates toetutakse taevakehade orbiitidele, kuigi Kuu orbiidi asend muutub Päikese külgetõmbejõu tõttu.

      Kummagi Kuu sõlme asukohta ei saa seega väga täpselt kindlaks teha. Need pole teineteisest kunagi väga kaugel, tavaliselt ainult paar kraadi. Keskmised Kuu sõlmed on pideva tagurpidi liikumise tõttu sünnikaardi karma ja vaimsete elementide uurimisel tähtsaimaks teguriks. Need on ühtlasi kõige täpsemad, kui neid kasutada progressioonide puhul sündmuste aja määramise vahendina. Kui koostad sünnikaarti tarkvara abil, mida mina soovitan teha, annavad parimad astroloogiaprogrammid sulle valikuvõimalusi. Kontrolli vaikimisi seadeid.

      KUU SÕLMED NÄITAVAD MEIE ELUÜLESANNET

      Telje kaks otsa moodustavad liidu või partnerlussuhte, umbes nagu astsendent/destsendent ja vertex/antivertex horoskoobis. Kuu sõlmede telge võrreldakse draakoni või maoga, mis kujutab inimesele erilist tarkust andvaid kogemusi ja sündmusi. See tarkus tuleb, kui püüame kasutada minevikus omandatud kogemusi ja teadmisi evolutsiooniredelil kõrgemale tõusmiseks.

      Kuu sõlmed liiguvad retrograadselt läbi sodiaagi. See tähendab, et need liiguvad alati päripäeva ümber horoskoobiratta, samal ajal kui planeedid liiguvad vastupäeva. Sõlmed liiguvad päripäeva aeglaselt, umbes üheksateist kraadi aastas, veetes umbes poolteist aastat igas sodiaagimärgis.

      Vaimses mõttes, saatuse teljena – nagu moodsamad astroloogid Kuu sõlmi nimetavad – tähendab nende vastassuunas liikumine seda, et olevikus toimuvate sündmuste juured on minevikus. Pärand mõjutab elu. Meil on teatud sünnipärased õigused ja kohustused. Sõlmed on portaalid, mille kaudu kõrgem universumi jõud inimkonda mõjutab. Need sümboliseerivad põhjuse ja tagajärje seoseid elus. Need tõstatavad küsimusi, mis on seotud saatuse või vaba tahtega. Kellelgi pole täiesti vaba tahet (välja arvatud ehk valgustunud joogid ja pühakud) ning Kuu sõlmed tähistavad kohta, kus mängu tuleb karma. Karma ei ole karistus. See on kohustuste täitmine, mille tulemuseks on vaimne areng. Sõlmed esindavad võimsaid saatuse jõude. Sündmused, mis leiavad aset, kui Kuu sõlmed aktiveerivad sünnikaardi, ei allu sageli vabale tahtele ega loogikareeglitele. Kas toimuvat nähakse soovitud või soovimatu sündmusena, võib sõltuda sellest, kas kõrgemad jõud takistavad sind või aitavad püsida ettenähtud isikliku saatuse teel.

      Kuu sõlmed õpetavad meile rohkem kui ükski teine tegur sünnikaardil. Need selgitavad meie eksistentsi põhjusi. Need selgitavad meie elu eesmärki. Need näitavad, miks teised kaardi elemendid on just sellised, nagu on, kuna sõlmed kujutavad erilisi jõude, mis võivad teistest sõltumatult tegutseda või neid neutraliseerida. Need kirjeldavad meie karma õppetunde ja saatusest määratud ülesandeid. Need tõestavad, et karma mõjutab tugevasti inimese elu ning et me tulime praegusse ellu kindla eesmärgiga.

      Kui olin kaheksa-aastane, toimus minu elus äärmiselt traumeeriv sündmus. Selle sündmuse üksikasjad pole nii olulised kui tulemus. Intsident ja trauma olid nii tugevad, et usutavasti lahkusin sündmuse haripunktis lihtsalt oma kehast ja Maa tasandilt. Ma ei mäleta tollest ajast mitut tundi ning sain alles tükk aega hiljem teada, mis juhtus, kuid peagi pärast intsidenti elasin taas läbi sünnieelse ereda kogemuse. Olen sageli mõelnud, kas see toimus ajal, mille kohal mul on mälulünk, või taastati sellal osaliselt mu sünnieelne mälu.

      Ma olin teisel tasandil, taevalikus paigas, valmistusin Maale tulema ning seisin ühe ereda kuju ees – see oli pigem puhas energia. Me rääkisime sellest, mida oli vaja, et saaksin minna ja teha seda, mida tahtsin. Me suhtlesime telepaatiliselt. Mulle tuletati meelde, et olin valinud elu, mille algus on väga raske – palju valu ja vaimset piina. See pidi kestma pikka aega. Ma pidin lubama, et ei kaota elujanu ega lase valul end alistada, kuna mu piinad pidid hiljem tasutud saama. Mäletan täpselt, kuidas Maale tulek tekitas minus niisugust elevust, et tundsin, otsekui mu süda lõhkeks. Tundsin, nagu hüpleks mu ootusärev vaim üles-alla. Olin ülirõõmus ja valmis minema. Kõik tundus sealt vaadates väga lihtne. Ma andsin tõotuse sekunditki kõhklemata.

      Mulle mainiti ühtlasi aega, mil pean oma eriülesande täide viima. Sellega tuli alustada sajandivahetuse paiku ning samasugust tööd pidid tegema lisaks minule teisedki. Ma pidin andma oma osa olulises rühmamissioonis. See oli asja juures kõige põnevam. Nägin silmanurgast, et mu paremal käel seisavad teised hinged. Tundsin, et nad ootavad oma järjekorda. Kuigi nad tulid kohale samal ajal kui mina, ei pruukinud nad tingimata jagada minu rühma missiooni. Neil oli oma missioon ning teistsugused lubadused, kuid me kõik töötasime ühe eesmärgi nimel ning selle hämmastavalt puhta energiaallika heaks töötamine oli suur au ja privileeg.

      Ma ei rääkinud sellest mitu aastat kellelegi. Ma ei suutnud. Mälestus oli ere ja samas otsekui teisest maailmast pärit ning kuna olin niivõrd väike, ei mõistnud ma, mida see tähendas. Kõik otsekui loksus paika, kui vanemaks sain. Olen mõelnud, kas mälestus jõudis kohale sel hetkel juhuslikult või kuna vajasin just siis taevaste jõudude juhatust. See aitas mul tõepoolest üle elada raskeid probleeme, toime tulla kaotuste ja kurbusega. Ma pidasin vastu, kuna mäletasin antud lubadust.

      Mu elus toimus otsekui ette määratud pööre ja sündmused hakkasid kiiresti arenema. 1994. aasta lõpus kohtusin hämmastava asjaolude kokkulangemise tulemusena oma imelise abikaasaga. Ma tundsin ta kohe ära ja me armastasime teineteist esimesest silmapilgust. Suuresti tänu temale ja paranenud oludele sain kahe aasta pärast ihu ja hingega astroloogiale pühenduda ning hakkasin astroloogidele raamatuid kirjutama. Esimesed kaks teost ilmusid sajandivahetuse paiku. Ma olen viimasel kümnendil mõistnud, et kõik, mida mulle selles mälestuses räägiti, on teoks saanud. Ilmutus, ükskõik, kust see tuli, osutus tõeliseks. Tol ajal ei öeldud mulle, mida ma tegema hakkan. Ma ei teadnud, et minu kutsumuseks on astroloogia. Pidin selle õigel ajal ise avastama.

      See kogemus veenis mind, et igaühel on eriline missioon ja karmaga seotud töö ning et me saime nende plaanide tegemisel kaasa rääkida. Inimese hing on surematu. Ma olen veendunud, et paljudel teist on olnud samasuguseid kogemusi ning te usute samuti, et iga inimese elul on kindel mõte, isegi kui te ei mäleta niisuguseid ebamaiseid juhiseid.

      See selgitab ühtlasi, miks me oleme nii erinevad, alustades