Motivatsiooni allikas. 648 innustavat tsitaati. Отсутствует

Читать онлайн.
Название Motivatsiooni allikas. 648 innustavat tsitaati
Автор произведения Отсутствует
Жанр Зарубежная публицистика
Серия
Издательство Зарубежная публицистика
Год выпуска 0
isbn 9789949999736



Скачать книгу

p>Motivatsiooni allikas. 648 innustavat tsitaati

      Seitse + üks maailma parimat motivatsioonikõnelejat

      1. Anthony (Tony) Robbins

      2. Steve Maraboli

      3. Brian Tracy

      4. Eric Thomas

      5. Les Brown

      6. T. Harv Eker

      7. Jack Canfield

      8. Nick Vujicic

      Anthony (Tony) Robbins

      ● Ela täiel rinnal. Võta vastu kõik, mis elu sulle pakub. Kanna hoolt enda ja oma sõprade eest. Lõbutse, tee lollusi ja säilita isikupära! Mine ja keera midagi tuksi! Seda tuleb ikka ette, nii et pigem naudi. Kasuta võimalust oma vigadest õppida: leia probleemi alged ja juuri need välja. Ära püüa olla täiuslik, vaid ole lihtsalt inimene.

      ● Me kõik oleme kuulnud inimestest, kes on vaatamata piiravatele asjaoludele tohutult palju saavutanud, näidates sel moel inimhinge raugematut jõudu. Kui oleme julged ja teame, et me suudame oma elu ise suunata, siis oleme inspiratsiooniallikaks paljudele inimestele enda ümber. Jah, me ei saa kõike, mis meie elus toimub, ise kontrollida, aga me saame otsustada, kuidas me reageerime ja mis samme me teeme. Kui sinu suhetes, terviseseisundis või karjääris on midagi, millega sa rahul pole, siis tee otsus ja pane paika, kuidas sa saad asja parandada.

      ● Edu on hea otsustusvõime tulemus. Hea otsustusvõime on elukogemuse tulemus. Halb elukogemus on tavaliselt halbade otsuste tulemus.

      ● Ma olen aru saanud, et kõik ebaõnnestumised ja pettumused on sillutanud teed sellise elu ja mõtteviisini, mida ma praegu täiega naudin.

      ● Kui tahame liikuda sellise eluni, nagu me soovime, siis tuleb olla järjekindel. Meie elu mõjutab just järjekindlus, mitte kohatised ja juhuslikud liigutused.

      ● Kui me pühendume millelegi, siis pannakse meid pidevalt proovile. Edu saad nautida siis, kui tegutsed raugematu kirglikkusega. Otsusekindlus võib mägesid liigutada, aga see peab saama harjumuseks. Kõlab ehk lihtsalt, aga just pühendumus on see, mis määrab, kas elad oma unistuste elu või kahetsed, et sa seda pole saavutanud.

      7 Naudi otsuste tegemist. Iga otsus võib muuta su elu. Inimene, kellega koos sa kuskil järjekorras seisad või kes su kõrvale lennukis istuma juhtub; mõni telefonikõne, film või lehekülg mingist raamatust – see kõik võib vallandada sündmusteahela ja elu paika loksutada.

      Steve Maraboli

      ● Eilne päev on minevik. Sa ei saa seda kuidagi tagasi tuua. Ära mõtle selle peale, mida sa oleksid pidanud tegema. Sa saad ainult täna midagi teha või tegemata jätta. Lase lahti mineviku taagast! Sa ei saa edasi liikuda, kui sa ei ole sellest lahti lasknud ja endale andestanud.

      ● Tee otsus, et sa ei lase oma minevikul ennast määratleda. Ole sina ise, vaba!

      ● Paljud inimesed astuvad iga õhtu või hommik kaalu peale, et otsida kinnitust oma ilule. Jätke see kaal sinnapaika. Ma pole veel näinud kaalu, mis ütleks, kui ilusad silmad sul on või kui kenasti su juuksed päikse käes sillerdavad; ükski kaal ei oska sind tunnustada su huumorisoone, lahkuse ja nakkava naeru eest. Kaal annab vaid numbrilise peegelduse sinu suhtele gravitatsiooniga, muud midagi. See ei mõõda sind kogu su olemuses. Ära anna kaalule rohkem kaalu, kui see on ära teeninud. Ela oma elu.

      ● Unusta eilne – ta on sinu juba unustanud. Ära muretse homse pärast – sa ei ole temaga kohtunud. Selle asemel ava oma süda ja silmad sellele, mis on tõeliselt väärtuslik – tänasele!

      ● Kui elu lükkab sind rööbastelt maha, ei jää sul muud üle, kui üles tõusta ja edasi minna! Õnn ei tähenda probleemide puudumist, vaid seda, et sa oskad nendega tegeleda.

      ● Me teeme ikka vigu ja kahetseme minevikus tehtud otsuseid. Aga need pole ainsad asjad, mis teevad sinust selle, kes sa oled. Sul endal on võimalik kujundada oma päeva ja oma tulevikku.

      7 Ela oma tõekspidamiste vaimus. Väljenda oma armastust teiste vastu. Tegutse oma unistuste nimel. Kinnita oma sõnu tegudega. Olgu sul julgust liikuda omas rütmis. Ole tänulik kõige eest, mis sul on.

      Brian Tracy

      ● Ole tänulik kõige eest, mis sinuga juhtub, teades, et iga samm viib sind edasi millegi suurema ja parema poole. Tänumeelt saab arendada.

      ● Õnn on üpriski etteaimatav. Kui tahad, et sul oleks rohkem õnne, pead rohkem riskima, olema aktiivsem ja kestast välja astuma.

      ● Mida rohkem sa otsid turvatunnet, seda vähem sa seda saad. Mida rohkem sa otsid võimalusi ja neid kasutad, seda tõenäolisemalt saavutad turvatunde.

      ● Kui sinu auto rattad on tasakaalus, siis on sellel vaja vähem energiat, et sujuvalt liikuda. Sa toimid ka paremini, kui su mõtted, tunded, emotsioonid, eesmärgid ja väärtushoiakud on tasakaalus.

      ● Kui oled teinud otsuse proovida midagi uut, siis tuleb sul ületada ka uusi takistusi. Vahel seisneb sinu eelis selles, et jääd oma otsusele kindlaks, samas kui teised loobuvad.

      ● Kui sead endale ootuse, et oled edukas, siis saad edukaks. Kui sead endale ootuse, et oled õnnelik, siis saad õnnelikuks. Kui sead endale ootuse, et oled terve ja jõukas, siis nii lähebki. Mõtle ja räägi tulevikust alati positiivses võtmes. Ütle endale hommikuti: „Ma usun, et täna juhtub minuga midagi suurepärast,“ ja ootagi päevalt ainult parimat.

      7 Küsi endalt alati, kuidas sa saaksid oma aega kõige otstarbekamalt kasutada. Tegele korraga ainult ühe ülesandega. Mõtle järele, kas ülesanne, millega sa plaanid tegeleda, väärib ikka seda aega, mida sa sellele kulutad. Otsusta selgelt, kuidas sa saad kõige kasulikum olla. Milliseid tulemusi sinult oodatakse? Millised neist on kõige olulisemad sinu karjääri seisukohalt? Keskendu just neile!

      Eric Thomas

      ● Kui edu on sinu jaoks sama vajalik nagu õhk, mida hingad, siis sa saad edukaks.

      ● Valu on ajutine. See võib kesta minuti, tunni, päeva või isegi aasta, aga pikapeale see vaibub ning asemele tuleb midagi muud. Ent kui sa alla annad, võib valu kesta igavesti.

      ● Ära mõtle sellele, mis juhtub ühe kuu või aasta pärast. Keskendu vaid nendele kahekümne neljale tunnile, mis on praegu sinu käsutuses, et oma eesmärgile lähemale jõuda.

      ● Liikumine edu poole algab hetkest, kui sa võtad vastutuse ja näed, mis on sinu roll selles, et mingi asi su elus pole nii, nagu sa tahaksid.

      ● Ära põgene oma valu eest, võta see omaks. See on üks osa su teekonnast, edukast lõpptulemusest. Edu on võimalik saavutada siis, kui sa ei lase valul ennast maatasa suruda.

      ● Sa tunned, et ei suuda hetkes püsida; et sa pole saavutanud midagi, mida tahtsid saavutada; et sul pole ühte või teist, mida sa tahaksid. Kui sa arvad, et pole saavutanud midagi, mida sa tahtsid saavutada, siis pole tegemist n-ö süsteemiveaga, vaid asjaoluga, et sa pole valmis oma eesmärkide nimel midagi ohverdama.

      7 See, mida sa mõttes ette kujutad; see, milline on sinu minapilt, ja see, kuidas sa tajud ümbritsevat maailma, on äärmiselt oluline, sest neist saab sinu tähelepanu keskpunkt.

      Les Brown

      ● Alati ei piisa sellest, et sa lihtsalt tahad midagi. Sa pead selle järele lausa janunema. Sinu motivatsioon peab olema nii jõuline, et see aitaks ületada kõik takistused, mis vääramatult su teel ette tulevad.

      ● Vahel juhtub ikka, et tahaksid unistuste poole liikudes alla anda. Vahel juhtub, et sind tabab ootamatu löök… Kuid eesmärk on alati vastu pidada. Ma usun, et kui sa sellest visalt kinni hoiad, siis on universum sinu poolt. Kui sa ei tee otsuseid, et oma unistusi täide viia; kui sa ei otsusta oma hirmudega silmitsi seista; kui sa ei otsusta elule öelda jah, siis töötab universum sinu kahjuks.

      ● Kuidas see ütlus nüüd käiski? „Küll ma homme jõuan.“ Oh ei! Alati leidub mõni ettekääne, miks sa ei saa edasi liikuda; ettekääne, mis takistab sul tegutsemast; ettekääne, miks sa ei saa järgida oma tõekspidamisi. Kui tahad midagi saavutada, siis haara härjal sarvist, sest elu ei oota sinu järele.

      ● Paljud inimesed elavad unistuste asemel koos oma hirmudega.