Karjääri ja õigete valikute feng shui. Janno Seeder

Читать онлайн.
Название Karjääri ja õigete valikute feng shui
Автор произведения Janno Seeder
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2012
isbn 9789985321997



Скачать книгу

on sugulastega (perekonnaga) keerulised suhted. 5

      2. Mul on raske midagi uut alustada. 3

      3. Ma olen kinni oma minevikus, kogemustes. 3

      4. Ma tunnen oma sugupuud ja selle erisusi väga hästi. 3

      Summa kokku 14 punkti.

      Raha, rikkuse ja rahulolu tsooni väited:

      1. Mul on rahaliselt keeruline aeg. 2

      2. Ma mõtlen alatasa oma majanduslikule olukorrale. 2

      3. Mitte miski ei paku mulle rõõmu (ma ei mõista, mis mulle rõõmu pakub). 2

      4. Raha, edu, head võimalused libisevad mu näppude vahelt. 3

      Summa kokku 9 punkti.

      Kuulsuse, maine ja hea nime tsooni väited:

      1. Ma ei saa tunnustust, mida väärin. 3

      2. Ma ei tea, kes ma tahan olla. 2

      3. Mul on juriidilisi probleeme. 5

      4. Minu seltskondlik elu vajab turgutamist. 3

      Summa kokku 13 punkti.

      Suhete, sõpruse ja armastuse tsooni väited:

      1. Mu armuelu on olematu või ebarahuldav. 4

      2. Ma hoolitsen teiste eest paremini kui enda eest. 3

      3. Mu elus on liiga palju suhteid (suhtlemist) ja need väsitavad mind. 4

      4. Minu kõrval on inimene, kellelt saan alati tuge. 3

      Summa kokku 14 punkti.

      Laste, loovuse ja tuleviku tsooni väited:

      1. Ma muretsen laste pärast / mul ei ole õnnestunud last saada. 1

      2. Mul on raske alustatud projekti, plaani, tegevust lõpuni viia. 2

      3. Tunnen end loominguliselt kammitsetuna ja kurnatuna. 2

      4. Ma unistan pidevalt ja elan oma unelmates. 2

      Summa kokku 7 punkti.

      Abistajate, õpetajate ja reiside tsooni väited:

      1. Soovin reisida rohkem kui võimalik. 4

      2. Tunnen, et mitte keegi ei ole minu poolt. 4

      3. Loodan, et tuleb keegi või miski ja lahendab olukorra minu jaoks positiivselt. 4

      4. Mõjukad sõbrad on praegusel eluetapil mulle olulised. 4

      Summa kokku 16 punkti.

      Testi tulemustest näeme, et kõrgeima punktisumma 16 punkti sai abistajate, õpetajate ja reiside tsoon ja madalaima punktisumma 7 punkti sai laste, loovuse ja tuleviku tsoon. Seega tasub eelkõige mõelda, analüüsida ja aktiveerida just viimasena mainitud eluvaldkonda.

      Veel üks HARJUTUS enne teeleasumist.

      Kui küsida inimese käest: „Mida sa tahad? Kes sa tahad olla?”, siis jäädakse enamasti vastus võlgu. Küll aga teatakse eriti hästi, mida oma elult ei soovita. Alustagem siis viimasest.

      1. Võta valge paber ja pliiats.

      2. Kirjuta üksteise alla, mida sa ei taha, mis sulle ei meeldi, mida sa kardad. Kirjuta nii palju kui tunned, et oled kõik ebameeldivused kirja pannud. Olgu neid siis 4 või 400. Võta selleks aega, kas või mitu päeva. Nüüd oled sa kogu segava endast välja kirjutanud, paberile pannud ja tõele otsa vaadanud. Kas see meeldib sulle? Kui mitte, siis …

      3. Kirjuta igale negatiivsele vastele taha selle vastand. Isegi siis, kui sa antud hetkel sellesse ei usu. Näiteks: „Ma ei taha olla haige – ma olen terve”; „Ma ei taha olla lastetu – ma olen ema” jne.

      4. Nüüd loo pingerida, missugune uus väide/uskumus sulle kõige enam meeldib või on sinu jaoks praegusel hetkel olulisem. Sea see väide esimeseks. Loo pingerida suurimast soovist väiksemani. Vaata, missuguse eluvaldkonna mõjupiirkonda antud teema jääb, ja loo tegevuskava. Võid appi võtta riietuse, treeningu, hobi, ruumi – kõik on lubatud. Peaasi, et astud teekonnale, sest keskpärane plaan täna on rohkem väärt kui ideaalne plaan homme, tulevikus.

      5. Ära tegele korraga rohkem kui kolme sooviga (eesmärgiga), sest muidu ei jätku soovi saavutamiseks piisavalt energiat ja keskendumine hajub.

      VANASÕNA ÜTLEB: tänasida toimetusi ära viska homse varna. Kehakaal ja hea väljanägemine on iga naise jaoks olenemata tema vanusest tähtis. Mäletan oma keskkoolieast ühe suvise koolivaheaja viimaseid nädalaid, mil olime sõbrannaga vastu võtnud otsuse enne kooliaasta algust kehakaalu korrigeerida ja loomulikult vähenemise suunas. Otsust tuli aga tähistada. Nii me siis tähistasime uue elu algust igal õhtul suure moosisaiapeoga ja pidu jätkus kuni kooliaasta alguseni välja. Kokkuvõtteks suutsime kahe peale koguda peaaegu kuus kilo. Tegevusplaanini kehakaalu vähendamiseks me aga ei jõudnudki.

      IV peatükk

      BAGUA ÜLE- JA ALATOONUSED

      Mis on hea feng shui? Hea feng shui on sujuv energia liikumine, just sellise energia liikumine, mida on meile antud hetke olukorrast lähtuvalt õiges koguses ja mis on meie jaoks sobilike omadustega.

      Bagua’l on mitu tõlgendamis- ja kasutamisvõimalust. Bagua on otseselt seotud meie eluvaldkondadega, inimese energiavoogudega, ettevõtte tegevusega, elunditega meie kehas, viie elemendiga (Maa, Metall, Vesi, Puu, Tuli) ja perekonna arhetüübiga.

      Bagua jagamine ruumis

      Kaasaegne bagua kasutamise viis lähtub inimesest kui energia juhtijast ja suunajast. Seetõttu saab krundile, majja, tuppa siseneda ainult läbi kolme tsooni – kas läbi teadmiste ja töö iseendaga tsooni, karjääri ja õigete valikute tsooni või abistajate, õpetajate ja reiside tsooni. Ilmakaartest räägitakse tinglikult, sest „ilmakaar” iseloomustab energia omadusi (tõusev, langev jne) teatud bagua või ruumi osas. Kui sajandeid tagasi oli oma maja paigutust krundil lihtne määrata, siis tänapäeval seab keskkond mitmeid tingimusi, alustades juba detailplaneeringust. Meie esindame Vormi koolkonda ja see ütleb: feng shui on energiaõpetus. Seega huvitavad meid eelkõige energia omadused ja liikumine. Viimast aga juhib inimene ise. Seega on oluline kodu või ettevõtte bagua jagamisel inimese sisenemine ruumi.

      Kui hoone või ruum, kuhu me siseneme, on yin/yang tasakaalus ehk uks asub võimalikult hoone keskosas, astume majja sisse karjääri ja õigete valikute tsooni kaudu. Kui hoones on ülekaalus yang-energia (uks asub keskkohast tugevalt vasakul), siis sisenetakse ruumi teadmiste ja töö iseendaga tsooni kaudu. Kui aga hoones on yin-energia ülekaal (uks asub keskkohast tugevalt paremal), siis sisenetakse ruumi abistajate, õpetajate ja reiside tsooni kaudu. Loomulikult võib olenevalt hoone vormist esineda ka erandlikke olukordi.

      Hoonesse, ruumi saab siseneda ainult kolme bagua tsooni kaudu.

      Bagua energiakaardi joonistamine

      Bagua joonistamise tööde järjekord:

      1. Joonistage ruumi põhjapind paberile. Hoones olevat sisustust ei pea plaanile märkima, küll aga visandage ruumide asetus, ka tualettruum ning esi- ja tagauks.

      2. Tõmmake nurkadest diagonaalid ja diagonaalide lõikekohas asubki hoone (ruumi) keskpunkt ehk taiji, mida tähistatakse yin/yang märgiga. Seejärel kustutage diagonaaljooned.

      Bagua energiakaardi joonistamine plaanile, keskkoha leidmine.

      Bagua energiakaardi joonistamine plaanile, tsoonideks jagamine.

      3. Nüüd