Karjääri ja õigete valikute feng shui. Janno Seeder

Читать онлайн.
Название Karjääri ja õigete valikute feng shui
Автор произведения Janno Seeder
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2012
isbn 9789985321997



Скачать книгу

tugevus ja läbilöögivõime ning edukus ärimaailmas. Kaubamärgi kinnistamisele ja tutvustamisele kulutatakse palju raha ja aega. Veelgi olulisem on aga oma tegevusega seda mainet hoida. Mõelge, kas ettevõtte iga töötaja oskab oma tööandja mainet hoida? Kuidas võib kahjustada ettevõtte mainet inimene, kes liikluses firma logoga kleebistatud autot juhtides või firma logoga riietust kandes ebaeetiliselt käitub?

      Feng shui järgi esindab seda tsooni element Tuli. Tuli, mis ei jää kunagi tähelepanuta. Tuli, mis võib olla kaunis ja hell, kuid ühtäkki hävitav. Tuld taltsutada on kõige keerulisem, sellepärast on soovitatav alati eelnevalt läbi mõelda, kuidas oma mainet igas olukorras välja kanda.

      Suhete, sõpruse ja armastuse tsooni sisu

      Tsooni nimi on Maa. Muud tähendused: abielu ja armastus, saamine ja vastuvõtmine, toitmine, kohanemine, tingimusteta leppimine, emalik hoolitsus, kõik suhte- ja partnerlusvormid, empaatiavõime.

      Tsooni hiinapärane nimi on KUN, mis seostub püsivusega, suhtlemisega, turvalisusega. Inimese suurim õppetund on luua püsivaid ja loovaid suhteid, mis on täis armastust ning mõistmist.

      Tuntud on ütlus Emakesest Maast, kes võtab endasse kõik – nii hea kui halva. Emake Maa töötleb negatiivse ümber ja annab head vastu. Vanasõna ütleb, et narri põldu üks kord, põld narrib sind üheksa korda vastu. Selle tsooni kontekstist lähtuvalt viitab see sellele, et lihtne on suhteid rikkuda. Inimene elab ja areneb suhtlemises. Seega on oluline oskus luua suhteid. Suhtes on alati kaks poolt ja suhte loomise üks oluline tingimus on inimene ise, kes suhtesse astub. Kas ta hindab, tunnustab ja armastab seda inimest, see tähendab iseennast. Kui tal on enda suhtes vildakaid arusaamu, siis miks peaks keegi teine sellist „vildakat inimest” armastama või temaga sõprust pidama? Kõigepealt tuleb luua endast lugupidav ja armastav suhe iseendaga. Suhete teine oluline tingimus on andmise ja saamise tasakaal. Igasse suhtesse tuleb panustada.

      Firma kontekstis on see tsoon firma klientide välimääraja. Kes on ettevõtte kliendid? Missuguseid kliente soovite enda poole tõmmata? Kuidas kliente grupeerite? Seega, enne firma loomist tehke kindlaks, kes on teie klient. Paljud noored ettevõtted omavad häid ideid, ka rahastajaid, kuid neil puudub piisav arusaam oma sihtgrupist, kellele toode või teenus on suunatud.

      Feng shui järgi esindab seda tsooni element Maa. Tegemist on Maa elemendi yin avaldusega.

      Laste, loovuse ja tuleviku tsooni sisu

      Tsooni nimi on Järv. Muud tähendused: loovus, lapsed, naudingud, inspiratsioon, vaheldus argipäevale, õnnetunne, tulevikuplaanid, uued algused ja projektid.

      Tsooni hiinapärane nimi on TUI, mis seostub loova vaimuga ja rõõmuga. Missuguse tuleviku minapildi inimene endale loob: kas ta liigub rõõmu teel või piirab ennast murejõgedega?

      Kas elate olevikus või muretsete rohkem selle üle, kuidas on asjade seis tulevikus? Teie tänased tegevused kajastuvad teie tulevikus. Seega ei ole mõtet uneleda või muretseda täna tuleviku pärast. Tehes oma igapäevaseid tegevusi heas energias, loob see tulevikuks veelgi parema energia. Järve pind on salapärane. Tundub, et järv on vaikne, kuid pealispinna all on suur pimedus ja etteaimamatu sügavus. Nii on ka meie tulevikuga. Kas mõtlete paadiga järvel sõudes järve sügavuse peale või naudite oma praegust tegevust? Nii on ka meie eluga. Ei maksa otsida tuleviku sügavustest hirmsaid pilte. Karta ei tasu midagi, aga kõigeks tuleb valmis olla.

      Firma kontekstis esindab see tsoon ettevõtte visiooni, uusi projekte, uusi arendusi, uusi tooteid ja teenuseid. Kõik ettevõtted näevad ja on kirja pannud oma tulevikupildi ehk visiooni: „Kümne aasta pärast Euroopa …” jne. See on kaugem eesmärk ja kogu igapäevane tegevus täidab tulevikku jõudmise eesmärki. Ka uued tooted ja teenused aitavad jõuda tuleviku eesmärgile üha enam lähemale.

      Feng shui järgi esindab seda tsooni element Metall. Metall – see on kvaliteet, see on loovus, romantika. Metalli energiaga on seotud kaks poolt: esmalt ilu ja kuninglikkus ning teiselt poolt teravused, sõjakirves. Seega tasub oma tuleviku eesmärke luues näha enda jaoks ainult parimat eesmärki ja kehvemaga mitte leppida. Mina olen ju kuningas.

      Abistajate, õpetajate ja reiside tsooni sisu

      Tsooni nimi on Taevas. Muud tähendused: sõbrad, abilised, äripartnerid, õpetajad, toetus, juhtkond, rahu ja tänulikkus, altruistlik abi, distsipliin, otsustusvõime, enesevalitsemine.

      Tsooni hiinapärane nimi on CHIEN, mis seostub planeerimisega ja austusega. Inimese oluline õppetund on õppida usaldama maailma ja iseennast ning tunda ära just see õige austusväärne juhendaja.

      Et saavutada püsivat jõukust ja küllust oma elus, vajame teiste inimeste abi. Samas peame olema abivalmis ka teiste inimeste suhtes. Selle eluvaldkonna alla kuulub kõik see, mis ei tule meie enda seest (vastand teadmiste ja töö iseendaga tsoonile). Siia kuuluvad õpetaja, õpetus, hea raamat, huvitav film, koolitamine, nõustamine, aga ka pangalaen, selgeltnägemine, religioon, Jumal, Sai Baba jne. Samuti kuulub selle eluvaldkonna alla reisimine kui parim võimalus saada uut informatsiooni ja omandada vajalikke teadmisi. Tuleb olla vaid avatud.

      Firma kontekstis esindab see tsoon ettevõttesse sisseostetud või sissetoodud „abilisi” nagu know-how, materjalid, tehnoloogia, koolitused, konsultatsioonid, välisabi, ka pangalaenud ja liisingud. Oluline on aru saada, missugust abi või toetust ettevõte antud etapil kõige enam vajab. Siia valdkonda kuuluvad ka koostööpartnerid, diilerid ja edasimüüjad.

      Feng shui järgi esindab seda tsooni element Metall. Tegemist on Metalli yang’ima vormiga, mis on tugev, stabiilne, täpsust nõudev ja vigu mitteaktsepteeriv. Oluline on siin juhtimine, autoriteet ja usaldus.

      Bagua kaheksa tsooni tabel

      Kokkuvõtteks

      Tänapäeva inimesed on huvitatud kiiretest lahendustest. Nii mõnigi meist on bagua energiakaarti võrrelnud loteriiga. Tõmbame loosiratta suure hooga tiirlema ja iga loos võidab. Bagua teooriasse tuleb suhtuda ettevaatuse ja aupaklikkusega ning kõigepealt on vaja endale selgeks teha bagua tsoonides peituv sisu. Enda isikliku bagua energiakaardi aktiveerimisel ei pea alati ruumi kaasama. Soovitatavalt tuleb alustada iseendast – enda tundmaõppimisega, enda kaardistamisega ja oma võimaluste ja soovide määramisega. Kui inimene suudab oma sisemise bagua tööle panna ja kaasab oma eesmärkide saavutamisse ka teda ümbritseva ruumi, suurendab ta edu võimalikkust veelgi.

      Bagua energiakaart töötab inimeses, perekonnas, kodus, ettevõttes, riigis, rahvas – kõikjal, kus on tegemist energeetiliste olevuste inimestega. Igal bagua tsoonil on oma nimi, hiinapärane nimi, arhetüüpne perekonna liige, energiat kandev number, tänapäevane sisu ning vastavus ühele elemendile viiest stiihiast.

      III peatükk

      BAGUA MINU SEES – MILLEST ALUSTADA?

      Stress, väsimus, tüdimus – need on tuttavad sõnad, mis saadavad meie argipäeva. Kuid millest see võib olla tingitud? Enamasti me süüdistame väliseid tegureid nagu halb töökoht, sõnakuulmatud lapsed, liigne kehakaal, laisk mees jne.

      Enamik meie probleeme, täpsemalt lahendamist vajavad ülesanded, saavad alguse meie mõtetest ja olemisest. Nad kasvavad, arenevad, muutuvad, paljunevad meie sees senikaua, kuni täidavad meid üleni ja lõpptulemusena hakkame üle ajama nagu keema läinud piimasupp. Hirmus võrdlus? Me käime ringi, evides kõrbema läinud piima lõhna, ja imestame, et meiega ei soovita suhelda, meie püüdlusi ei märgata, meie pingutusi ei märgata või ei vajata jne. Siis saabuvad juba kõigile tuttavad „haigused” nagu peavalu, tujutus, stress, depressioon, kehakaalu kõikumine, allergiad, immuunsüsteemi nõrkus, aga ka tühi rahakott, vaesus – nii vaimne, füüsiline kui hingeline.

      Kui me alatihti märkame enda ümber haigeid, õnnetuid ja inetuid inimesi, siis tähendab, et me ise