Ärka. Acharya Shree Yogeesh

Читать онлайн.
Название Ärka
Автор произведения Acharya Shree Yogeesh
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2014
isbn 9789949380220



Скачать книгу

juhatus

      Sinu elu võib muutuda hetkega, isegi ühe sõna abil. Ühel sõnal on võime sind äratada. Me kõik seisame silmitsi väljakutsetega mõlemas maailmas – nii välismaailmas, kuhu kuuluvad perekond, töö, haridus, kohustused ning majanduslikult hakkama saamine, kui ka sisemaailmas, kus me küsime endalt vaikselt ja salamisi küsimusi elu kohta. Kust me pärit oleme? Mis on elu mõte? Ning kõige olulisem küsimus: kes olen mina?

      Vaatamata meie kaasasündinud soovile olla õnnelik, leiame end tihtipeale stressis, negatiivsena, segaduses olevana, ülekoormatuna, kergesti pettuvana, ärrituvana või lihtsalt pahasena. Sellised tunded ei lase meil selgusele jõuda selles, kes me tegelikult oleme. Kui me vaatame väikest last, siis näeme, et ta on pingevaba, rikkumata ning süütu – ta on maailmast ning selle ideoloogiatest mõjutamata. Lapsed on õnnelikud. Tegelikult on ka meie loomuses olla õnnelik.

      Me eemaldume oma tõelisest minast vanemate ja teiste perekonnaliikmete kasvatuse tõttu ning hiljem õpetajate, tööandjate, uudiste ning ülemaailmse infovõrgustiku tõttu. Enamik elab oma elu, püüdes läbi lüüa ning olla edukas. Töö ja perekonna kohustuste kõrval on õnn teisel kohal. Õnn peaks olema esikohal – tundub isekas, eks ole? Olla õnnelik kui maailm seda pole? Seetõttu vajabki maailm sind. Tegelikult on õnn meie loomuses. Meie loomuses on tingimusteta armastus. Meie loomuses on täielik ühtsus kõige elavaga. Olles teadlik sellest, kes me tegelikult oleme, saavutame taas ühenduse loomupärase endaga.

      Elus on palju enamat kui vaid töö ja kohustused. Meie sees on midagi sügavat, mis teab asju, kuid me oleme unustanud sellele tähelepanu pöörata või pole õppinud, kuidas seda kuulata ning usaldada. Meie sees on midagi, mille lahkudes pole me enam elus. Me nimetame seda hingeks. Hing on erksus ja teadmine. Hinges asub tõde. Seetõttu ütlevad paljud õpetajad: „Tõde on meis endis.“

      Kuidas me siiski jõuame tõeni? Liiga paljud inimesed avaldavad oma arvamust. Nad õpetavad, kuidas uskuda ning milline usk on ainus tee. Teised inimesed arvavad tihti, et teavad, mis on sinule parem. Kas poleks õigem jõuda ise tõeni ning vastusteni. Sel viisil poleks sinu kogemus lihtsalt tõekspidamine vaid otsene kogemus, teadmine. Keegi ei saa võtta sinult su teadmisi. Sina oled Tõde. Tõde on Jumal. Sina oled Jumal. Vau. Seda ei osanud sa oodata, eks ole?

      Sa oled eriline hing, täis armastust, kaastunnet, lõpmatuid teadmisi ning jõudu. Siia pole segatud ego, üleolek ega ülbus. Sina oled kõigega üks ja kõik on sinuga üks. Tunne ennast. Tunne maailma. Tundes end täielikult, polegi rohkem küsimusi.

      See raamat on sellest teadmisest ning enese ärkamisest.

      Mina /Acharya õpilane/ alustasin tõe otsimist, kui olin seitsmeteistkümne aastane. Pidasin end tõeotsijaks. Ma leidsin end uute sõprade keskel, uute väljavaadetega elule. See motiveeris mind. Ma tahtsin õppida joogat, mediteerimist ning kuidas aidata teisi inimesi. Otsinguil mõistsin, et see on raskem kui arvasin. Miks? Samamoodi nagu emotsioonid, jääb ka mõistus teele ette ning inimesed, kes mind juhendasid, polnud ise oma arengus piisavalt kaugele jõudnud, et teisi juhendada. Tundsin end segaduses ja eksinud olevat, kuid tahtsin siiski kindlameelselt leida ja mõista tõde. Kõik tundus ähmane, kuni kohtusin targa, lihtsa mehega, valgustunud meistriga, kes on nüüdseks minu guru. Tema nimi on Acharya Shree Yogeesh.

      Kohtasin valgustunud meistrit kahekümnendate eluaastate alguses. Kuna mitmed alustavad otsingut alles oma hilisemas elus, siis tundsin end olevat väga õnnelik. Esimesel kohtumisel Acharya Shree-ga tundsin kohe tema kohalolekut. Tundsin, et ta teab Tõde. Tundus nagu oleks Tõde tulnud tema hingest. Kohe esimesel päeval, mil teda kohtasin, tundsin end erakordselt rahuliku ja lõõgastununa. Suurem osa küsimustest kadusid, kui teda kohtasin. Viibisin lihtsalt antud hetkes. Lihtsalt olin. Olin õnnelik.

      Esimese tunniajalise vestluse jooksul, mil ma soovisin, et sellel poleks lõppu, ütles ta mulle vaikselt: „Sa vajad juhendamist, tule tagasi“. Olin temaga nõus ja me kohtusime uuesti neljapäeval ning juba pühapäeval olin taas tema juures uute küsimustega.

      Ma otsisin tõde, otsisin vastuseid kõikidele oma küsimustele. Ma ei tahtnud, et keegi ütleks mulle vastuseid, vaid tahtsin neid ka mõista. Sel viisil teadsin, et need tulevad minu hingest, minu otsesest kogemusest. Olen läbinud pika tee Acharya Shree juhendamisel ja ma tean, et sina teed sama.

      Kui ma kohtasin Acharya Shreed esimest korda, ei teadnud temast Ameerika Ühendriikides tegelikult keegi. Ta elas varem Indias ning tema loengutel osalesid kuni 80 000 liikmelised rahvahulgad. Ta märkas, et olenemata sellest, et neile meeldisid tema õpetused, ei kasutanud paljud õpitut. Ta otsis tõeotsijaid, keda aidata, ning seetõttu suundus läände.

      Pärast naasmist Iraagi lähetusest, mis oli suur proovilepanek minu jaoks, hakkasin ma lindistama vestlusi Acharya Shreega. Mul polnud piisavalt aega, et istuda, kuulata ja teha märkmeid, seega võtsin kõik linti. Hiljem tegin innustunult videosid meie küsimuste ja vastuste seanssidest. Õnneks oli just tekkinud YouTube.

      Neli aastat pärast esimeste videote postitamist YouTube, ulatub Acharya Shree vaatajaskond tänaseks miljonite vaatajateni. Tuhanded inimesed postitavad kommentaare ja küsimusi ning mitmed on tulnud kohtuma Acharya Shreega, et õppida otse temalt. Paljud inimesed kogu maailmas on nüüdseks otsingutel, et teada ning mõista tõde. Nad üritavad õppida ennast tundma, muudavad oma elu ja mõtlevad positiivsemalt. Ühel päeval, kui küsisin Acharya Shree käest, et kui paljud inimesed on hakanud taimetoitlasteks pärast tema videote vaatamist, vastas ta tagasihoidlikult, “Vähemalt 18 000“. Acharya Shree peamine õpetus on: “Kui suudad muuta ühte inimest, suudad muuta kogu maailma.“ Just seda ta teebki – muudab maailma ühe inimese kaupa.

      Salvestada temast videosid oli ning on siiani mulle suureks auks. Pöördudes tagasi vaimsete juhtide ja õpetajate iidsete õpetuste poole on säilinud ainult kunagi suulisel teel edasi antud õpetuste tõlgendused. Parim on kuulda õpetust otse elavalt valgustunud meistrilt, sest kohtudes temaga saad esitada talle kõik oma küsimused ning saad ka vastused. Isegi Jumalalt ei saa küsida küsimusi, sest sa ei kuule vastuseid. Õigel teel püsid koos valgustunutega, keda on maailmas väga vähe. Meistrid ei taha järgijaid, vaid nende soov on teha õpilastest samuti meistrid.

      See raamat võtab kokku sajad videod, mis on hetkel YouTubes üleval. Iga peatükk on kindla teema kokkuvõte küsimustest ning vastustest. Iga peatüki alguses on lühike ülevaade küsimustest ning seejärel lühike sissejuhatus Acharya Shree esituses, millele järgnevad küsimused ja vastused, mis sarnanevad YouTube postitatud videote teemadega.

       Neli põhjust miks alustab tõeotsija oma teekonda:

       Uudishimu. Tõeotsijad soovivad teada, kes nad tegelikult on, kust nad tulevad ning kuhu lähevad. Nad esitavad küsimusi oma olemasolu kohta ning selle mõttekuse kohta. Uudishimu on algaja liikumapanev jõud, sest südames ihkavad nad teada tõde. Isegi tehes vaid väikseid edusamme, motiveerib uudishimu otsijat ning paneb teda edasi liikuma. Ilma uudishimuta ei alga teekond kunagi.

       Väsinud maisest elust.

      Maise elu edu mõte tuleneb materiaalse rikkuse ihast ning ühiskonna ootustest. Tüdinedes materiaalsest maailmast ning mõistes, et see ei tee teda õnnelikuks, hakkab inimene otsima õnne enda seest, mitte välismaailmast. Sügaval sisimas otsib otsija õnne, mis pole ajutine ning mida ei saa nii lihtsalt ära võtta. Kui inimene mõistab, et maine elu ei too talle tõelist õnne, saab temast tõeotsija.

       Huvi kadumine religiooni ja filosoofia vastu.

      Paljud pöörduvad religiooni ning filosoofia poole, et mõtestada oma elu ja ümbritsevat maailma. Et religioon ja filosoofia ei anna lõplikke vastuseid, siis muutuvad tõeotsijad rahulolematuks. Samuti hakkavad nad nägema oma juhtide ja nende õpetuste vahelist silmakirjalikkust, inimeste lahterdamist ning mõistavad, et selline vasturääkivus ei saa viia tõeni. Religioon peaks olema ühendav, mitte eraldav jõud. Inimesed kaotavad huvi, kui mõistavad, et religiooni kuulutajad ei järgi ise seda, mida nad õpetavad, ja nad alustavad teekonda iseendasse, s.t. vaimsele teele.

       Tragöödia.

       S ageli võib traumaatilise sündmuse kogemine esile kutsuda klõksatuse inimeses, klõksatuse, mis paneb ta ärkama ning muutma elu eesmärke. Näiteks, kui inimene satub autoõnnetusse, milles ta oleks võinud hukkuda, võib tekkida klõksatus ning see traumaatiline kogemus võib teda innustada otsima elu mõtet ning motiveerida elama