Ingram

Все книги издательства Ingram


    Lykke

    Christian Bjornskov

    Denne mand har fundet lykken. Ikke bare sin egen, men ogsa din og min. Og modsat os andre ved Christian Bjornskov, lykkeforsker ved Aarhus Universitet, hvad vi taler om, nar vi taler om lykken. Der er den korte, som nar AGF sikrer sig en sjAelden sejr, og den meget vigtigere lange. Den vi mAerker med vores eneste ene, og nar virkeligheden overstiger vores forventninger – indtil vi hAever overliggeren for vores liv pa ny. Den lykke kan endda vAere gods eller guld, bare vi bruger det med andre mennesker. Men ikke vores born. De bringer ulykke, indtil de flytter hjemmefra.

    50 ideer

    Группа авторов

    Om den vanskelige vej til demokrati. Om kulturel evolution i jodedom, kristendom og islam. Om hab som en undren, godhed som et menneskevAerk og historie i historieloshedens tid. Om mennesket som dyriske masser. Om ondskab, synd og global krise. Om usynlig magt og pompos vAelde. Om kunstvAerk, kritik og kontekst. Om kAerlighed, verdensloshed og kropslig intimitet. Om lykke som en showstopper. Om stort og smat i modernisme og postmodernisme. Om suverAenitet og fodfAeste i nation og stat. Om Folket og fAellesskabet. Om vAerdien af penge og det irrationelles rationalitet. Om pulsslaget i realisme og sandhedens umulighed. Om underet i skabelse og skonhedens salighed. Om lighed og velfAerd, and og almen Danishnelse. Om sjAelen og kroppen, om terror og tyranner.Ideer giver livet struktur, mening og retning. Ideer prAeger og forandrer, sammenbinder og splitter verdens befolkninger ? men vi glemmer dem, og vi glemmer, hvad de vil os. I denne bog tager 32 forfattere livtag med 50 ideer, der har Aendret verden.

    Krigen

    Gorm Harste

    Terror

    Carsten Bagge Laustsen

    Den islamiske terrorisme blev i forlAengelse af angrebet den 11. september 2001 udpeget som den vAesentligste sikkerhedstrussel mod den vestlige verden. Vi fik, ogsa i Danmark, terrorpakker, bl.a. med sAerlige skAerpede strafferammer for terror ? hvad vi tidligere havde forstaet som kriminalitet faldt nu i en helt ny kategori. Denne TAenkepause vil undersoge en rAekke kritiske sporgsmal: Hvad er terror, og hvordan bruges terrortruslen politisk? Er angsten for terror overdrevet? Hvordan pavirker terroren og terrorbekAempelsen vores samfund? Undergraver vi i vores forsog pa at beskytte demokratiet de selv samme vAerdier, som vi forsoger at forsvare?

    Litteratur

    Dan Ringgaard

    Litteraturens epoke er forbi. Vi har forladt Gutenberg-galaksen og er rejst ud i det uendelige digitale univers, hvor andre medier med lynets hast har overhalet bogen ? og med den litteraturen, som vi kender den.Men litteraturen lever videre, pastar Dan Ringgaard, lektor i nordisk litteratur ved Aarhus Universitet. Den er ikke forbeholdt hvide sider mellem et nydeligt omslag. Litteratur er den kunst, vi til hver en tid laver med sproget. Og sa er den en sAerlig made at lAese verden pa, som er vAerd at holde fast i, uanset hvilke nye kredslob vi gar ind i.

    Pa ulige fod

    Christian Horst

    Loven

    Gorm Toftegaard Nielsen

    Man ma ikke bega vold. Men hvad med alle de kirurger, som hver dag svinger kniven – er de ogsa voldsmAend? Det er de faktisk ifolge nogle meget kloge jurister. Andre vil sige, at det er det rene nonsens. Derfor er det afgorende, hvem der fortolker loven – skal det vAere fa fine paragrafryttere eller det almindelige fodfolk? Sporger vi Gorm Toftegaard Nielsen, professor i strafferet ved Aarhus Universitet, er Europa delt op i en tysk og en engelsk retskultur, mellem elitAert tankespind og god gammeldags common sense. Gad vide, hvilken side af loven vi er pa?