Fenella esimene kooliaasta. Dorothea Moore

Читать онлайн.
Название Fenella esimene kooliaasta
Автор произведения Dorothea Moore
Жанр Учебная литература
Серия
Издательство Учебная литература
Год выпуска 0
isbn 9789916950807



Скачать книгу

valmis, taat; kas ma ei teinud ruttu?” hüüdis Fenella lõbusasti, lootes hajutada tormi.

      Mr. Nevill, kelle nägu oli palju punasem kui harilikult, pöördus tema poole ning pahvatas: „jah, oled valmis, aga mispärast arvad seda tola nõnda meeletult kiirustavat? Noh, ta tahab saata sind tsirkusest igaveseks ära — nagu võiks raputada puu otsast sellist palka, mida teenid siin. Saata sind ära! Ta on läinud hulluks!”

      „Mul pole aimugi, millest kõnelete; aga kui taadike on minu kohta midagi otsustanud, siis on see kindlasti õige,” vastas Fenella ägedasti. Aga nüüd alles mõistis ta peremehe sõnade mõtet ja käsis: „Sa ometi ei taha ära saata mind Nimrodi ning Aleksandri juurest, taadike?”

      Andrew Ferne’i nägu oli väga kahvatu ja silmad kurvad. „Jah, Fen, tahan teha seda tõepoolest.”

      „Oh, taadike, mispärast ometi?” Vaene tütarlaps ei suutnud öelda midagi rohkem.

      Isa vastas väga rahulikult, ilma et oleks pööranud mingit tähelepanu Nevilli ägedale vahelesegamisele. „Sellepärast — sellepärast, et pean täitma oma tõotust, tütreke. Ära küsi praegu midagi enam, vaid tule minuga ühes. Sind oodatakse seal — teispool ust.”

      Presentkäigu teisest otsast viis uks tänavale, nagu Fenella teadis. Isa võttis tema käest kinni ja viis teda selle poole — tütarlaps oli nii hämmastunud, et ei suutnud kõneldagi.

      Oli laupäeva õhtu, ja tsirkus hakkas kolima. Leegitsevate gaasitulede valgusel lammutasid mehed suurt ehitist, et pakkida teda vankreile ning vedada järgmisele peatuskohale. Aga see koridor oli seni puudutamata, nii et Fenella viibis veel tsirkuse seinte vahel.

      Isa ja tütar sammusid koos käigu lõpuni; seal pani Andrew Ferne hetkeks oma käsivarre Feni ümber ning süleles teda; siis avas ta viletsa ukse, lükkas oma lapse hellasti selle taha ja sulges ta uuesti.

      Isa jäi sisse — Fenella oli väljas.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wBDAAMCAgMCAgMDAwMEAwMEBQgFBQQEBQoHBwYIDAoMDAsK CwsNDhIQDQ4RDgsLEBYQERMUFRUVDA8XGBYUGBIUFRT/2wBDAQMEBAUEBQkFBQkUDQsNFBQUFBQU FBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBT/wAARCAJYAZ4DASIA AhEBAxEB/8QAHwAAAQUBAQEBAQEAAAAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtRAAAgEDAwIEAwUFBAQA AAF9AQIDAAQRBRIhMUEGE1FhByJxFDKBkaEII0KxwRVS0fAkM2JyggkKFhcYGRolJicoKSo0NTY3 ODk6Q0RFRkdISUpTVFVWV1hZWmNkZWZnaGlqc3R1dnd4eXqDhIWGh4iJipKTlJWWl5iZmqKjpKWm p6ipqrKztLW2t7i5usLDxMXGx8jJytLT1NXW19jZ2uHi4+Tl5ufo6erx8vP09fb3+Pn6/8QAHwEA AwEBAQEBAQEBAQAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtREAAgECBAQDBAcFBAQAAQJ3AAECAxEEBSEx BhJBUQdhcRMiMoEIFEKRobHBCSMzUvAVYnLRChYkNOEl8RcYGRomJygpKjU2Nzg5OkNERUZHSElK U1RVVldYWVpjZGVmZ2hpanN0dXZ3eHl6goOEhYaHiImKkpOUlZaXmJmaoqOkpaanqKmqsr