Burping Toothy varde. Fantāzijas komēdija. СтаВл Зосимов Премудрословски

Читать онлайн.
Название Burping Toothy varde. Fantāzijas komēdija
Автор произведения СтаВл Зосимов Премудрословски
Жанр Приключения: прочее
Серия
Издательство Приключения: прочее
Год выпуска 0
isbn 9785005075062



Скачать книгу

un nokrita, nejūtot, saspiežot zoda kreiso pusi, sirds tips saslima. Un viņiem, iespējams, nebija sirds… Bet ceļotāji nolēma ātri pazust no redzesloka no Golupjana dusmām.

      Bija vakars, un visi gribēja ēst.

      – — Nu, vai jūs visi esat noguruši? vaicāja Zeka.

      – — Jā!! – pārējie atbildēja ar grūtībām.

      – — Tad turiet zvirbuli. Ar savu dibenu es joprojām no viņa izlaižu radiku. – ieteica Kasulija.

      – — Kāpēc, labi, es pats varu gulēt zem tevis, īpaši tāpēc, ka es pat pēc tam labāk gulēju. – ierosināja Stasjans. Protams, viņš meloja, ka pēc Kazūlijas iesūkšanas viņu nomētāja ar akmeņiem, patiesībā viņš bija slims pēc šī rīta… Vai arī pēc pātagas?! Īsāk sakot, parādīs nākamais rīts.

      Bet skaidas bija tik badā, ka nedzirdēja zvirbuļa piedāvājumus un uzkliedza viņam. Stasjans kliedza, bet bija par vēlu. Visi bija miegaini akli un gribēja ēst!!!…

      piektā apulase

      piespiedu nodevība

      No rīta ceļotāji piecēlās agri, bada badā, klusi izlīda līdz guļošam zvirbulim, kurš sapnī saldi lidoja un neradīja aizdomas, ka pats ir apstājies radiācijas ziņā. Precīzāk, viņš nekad nekļūtu neradioaktīvs. Turklāt viņš neiejaucās viņu gatavošanas procedūrās, bet acīmredzot viņiem patika saņemt ēdienu ar grūtībām un ne velti. Un tagad Kasulija rāpoja aiz šķembām, un, tā kā Stasjans bija divreiz vairāk šķembu un pārāks par Kazūliju, viņš varēja viņu kropļot ar miegu, refleksīvi aizstāvēdams sevi, kas pievienoja krāsu mutantu maltītei. Pilnīgi pamodies, zvirbulis saprata savu lomu, kas viņam bija kaitīgs, un, redzēdams, kā galups bija fanātiski noskaņots, viņš vienkārši spēlējās ar viņiem, izlikdamies par upuri. Nu, šo kaulu skriešanās, lai iegūtu ēdienu.

      Viņi uzreiz uzlēca un saspieda Stasianu līdz zemei Zasratich un Chmor Iko kopā, dīvainā kārtā, saspieda zvirbuļa plecus, tādējādi ļaujot Kazūlijai uzkāpt un pieskarties viņa apakšai pie sava apstarotā ķermeņa.

      – — Ahhh!! Ahhh! – Zvirbulis kliedza, ne tik daudz no sāpēm, cik no neērtībām. Visi uzreiz uzlēca. Un Kasulija saldi atvainojās.

      – — Piedodiet, lūdzu, bet jūsu radio nuklīdu saturs, tas nav dīvaini, pastāvīgi atgūst sevi, un jums jums pietiks ilgi, varbūt pat visu ceļu.

      Tieši tā, bet es pats varu gulēt zem jums bez šiem kāju kaulu pielietojumiem, kas man rada pārliecību un sāpes. – atbildēja Stasjans, guļot saspiests zem šķembu pakas ap malām, un centrā sēdēja Kasulija.

      – — Jūs esat sagūstīts, un tāpēc labāk klusēt, jūs esat mūsu trofeja, un ko mēs vēlamies, mēs darīsim ar jums. – paziņoja Čerevičs.

      Stasjans mainīja seju. Viņš nekad nebūtu vērsies pēc slāpēm pēc vardarbības Galupsā, taču Chmor Iko paziņojums aizskāra viņa lepnuma virkni. Bet viņš krāpās, it kā būtu samierinājies ar Čereviča teikto, slēpdams naidu un aizvainojumu savā dvēselē. Atriebība tiesās visus.

      Kas attiecas uz pārējo, gaidot ēdiena spļaušanu, daži vienkārši izpildīja pavēli, bet citi to deva. Bet mazais putns tā nedomāja, un viņš domāja, ka visi viņu nosoda ar acīm un skatās uz viņu, bet patiesībā viņš vienkārši stāvēja pirmais Kazulijas priekšā. Bet viņa šaubas par visu teiktā pareizību nemierināja.

      – — Un neskaties uz mani tā. Es esmu galvenais, un tas arī viss! Ja jūs atkal domājat par mani atšķirīgus atkritumus, tad es viņam atņemšu ēdienu!! Vai visiem tas ir skaidrs?

      – — Redziet, ka jums nav liegta. – aizbēga no Zasratich.

      – — Kluss, kluss. – mierināja Kasulija Zeka. – Es spļāvu … – viņi visi stāvēja pie uzmanības. Kasulija izgaismojās un rūdīti pagodināja ikvienu, taisni mērķējot galvaskausā, un izkāpa no zvirbuļa. – par to ļaujiet pateikt pats Stasjans. Kas viņš ir mūsu galotnēs un kādu vietu viņš ieņem.

      – — Jā, viss ir ieeļļots!! – sacīja zvirbulis, un viņš domāja: “Vai varētu mani pasargāt, ja es schmoe trofeju, tad… mēs redzēsim.” – Vai esi skrējis?!

      Un viņi skrēja uz to pašu vietu, kur vakar, bet lēnām. Pat ļoti lēni. Vienkārši nav iespējams iedomāties: labi, lēni. Lēnāks nekā ritms. Un tikai Stasjans staigāja, kā vienmēr. Es viņus apdzinu un nemitīgi atgriezos. Viņš ar ņirgāšanos vēroja, kā kustas galopi, un viņam likās, it kā viņi skrien pēc tādas idejas kā video atskaņotāja lēna ritināšana. Stasjans ar ziņkārību staigāja apkārt un ielūkojās viņu pozās un sejās. Bet viņiem šķita, ka viņš steidzas, jo viņš bija pārāk ātrs pret viņiem. Laika paradokss: vakar viņi gāja ātrāk nekā dienu, un šodien viņi skrien lēnāk par minūti. Acīmredzot radiācija ietekmē arī laika skaidrību… Vai varbūt tā ir zvirbuļa vai autora vēlme?! Jebkurā gadījumā tas ir jautri un nav standarta.

      – — vai tu viņu vadi? – jautāja, labi, ak, ļoti lēnām Zasratich galvaskauss. – Vai jūs mani vicinat?!

      Stasjans pārcēlās cilvēka laikā, un tāpēc viņa laiks mums ir tuvāk un dārgāks, un mēs paļausimies uz viņu.

      – — Tātad jūs nevarat sekot līdzi.

      – — Ko?

      – — Zaaa tu neesi pakaļ. Es gribu saprast, kāda veida jūs esat. Vai jums ir problēmas ar iekšējo laiku? Šeit man tas ir, jo cilvēkiem tas ir vienmērīgi un skaidri. Un tev pāvestā ir terpentīns, tad aizcietējumi. Kopumā es esmu putns, nevis rāpulis. Man vajag lidot, planēt. Man ir attīstīti un spēcīgi spārni … – viņš pacēla ekstremitātes un palūkojās tām apkārt. Skumjas viņu mulsināja, un viņš sākumā nopūtās. – Uh… būtu spalvas, aste pienāks. Šeit ir pēdējā reize, kad skrēju labāk, bet ne pēdējā. Tad tiek atjaunota radiācija, bet enerģijas nav. Jā, ir interesanti, vai jūs šovakar atkal ieskaities auna ragā, manos spārnos vai kājās?

      – — Pusdienās. – Kasulija izstūma un lēkādama pagarināja kājas auklā. Tikai viņa viņu saprata. Un visam pārējam viņa runa šķita ātra, it kā ātrumā un pīkstoša, it kā hēlijs būtu elpojis…

      – — Pusdienās? Varbūt jūs varat arī ieturēt pusdienas un Firefox, pirmās brokastis, otrās un piecas vakariņas?.. – Stasjans bija sašutis. – galvaskauss neplaisā, vai ne? Jūs, Chmoriko, – un Stasjans žņaudzās uz Čereviča kājas kaulu, kurš arī nokrita un lēnām karājās gaisā tā lēnā lēciena vidū. Viņš tomēr nekavējoties kritās pēc mūsu laika ātruma. – Nu, tāpēc tu mani šoreiz iesūc?

      – — deguns! – atbildēja lēnām lēkājošais paugurs Kasulija.

      – — sēdēt man uz deguna? Tāpēc man nav deguna. Es neesmu pliks kaķis? Ka viņam ir deguns. Un man ir knābis. – apstiprināja zvirbulis un pievērsa acis tuberkulim, no kura tikpat lēni izvirzījās ūsas, pēc tam lodveida degunam.

      – — Galvenais, lai valoda būtu. – piebilda sv. Čerevičs. – runīgs un sapuvis kā zvirbulis…

      Bet Stasjans viņos vairs neklausījās un neskatījās. Viņu ieinteresēja deguns no cauruma ar ūsām, kas lēnām izkāpa no cauruma. Tas bija mols, bet Stasjans to nezināja. Viņš paņēma tuvumā esošu salmu un devās augšup, iestrēdzis to nāsī un samīdīja vietā ar degunu un ūsām caurumā. Salmi lēnām maisa, pēc tam sekoja tā pati lēnā šķaudīšana. – Aaapchkhiii … – izlidoja no nāsīm un arī lēnām. Stasjanam pat izdevās aiznakt, kamēr salmi pieskārās zemei, un mols atkal sāka kāpt ārā un lēnām