Burping Toothy varde. Fantāzijas komēdija. СтаВл Зосимов Премудрословски

Читать онлайн.
Название Burping Toothy varde. Fantāzijas komēdija
Автор произведения СтаВл Зосимов Премудрословски
Жанр Приключения: прочее
Серия
Издательство Приключения: прочее
Год выпуска 0
isbn 9785005075062



Скачать книгу

Stasjans atbildēja, pilnībā iegājis mākslinieciskās drosmē.

      – — Hei, mani atkal iesmērēja … – plikam ērglim. – Un kas ir tik smirdošs? Fuh, sapuvis? – Highlander sarauca savu knābi. – vai jūs svīstat?

      – — Nekādā gadījumā, ak, mans vecākais brālis! Es tikai, uh … – zvirbulis atbildot atbildēja.

      – — velk. – nočukstēja vecākais lidot Mesi, kas tagad ir pilots. – Sakiet, ka velk, es neēdu svaigus, sapuvušus sūdus…

      vienkārši, ēdiet daudz viesnīcu.

      – — Es neēdu sūdus, moron. – Stasjans brauca.

      – — Kas, tas tev to čukst? – dzirdēju un biju sašutis, ērglis bija atturīgs un paskatījās apkārt.

      – — Tas esmu es, muša medus … – Es gribēju iepazīstināt ar sevi, galveno un vienīgo mušu iepakojumā, bet zvirbulis to brīdināja ar savu knābi, šūpodamies no vienas puses uz otru, jo ar rādītājpirkstu bērniem ir aizliegts audzināt.

      – — kāda veida milti ir meth? Kā sauc tavu vārdu? – pārsteigumā jautāja ērglis.

      – — Nē Mani sauc Stasjans.

      – — Stasjans?? Armēņi vai kas?

      – — Un medus ir manas zarnas. – sākums bija zvirbulis.

      – — Jā, man ir viņa zarnas, un mans vārds ir muša, medus, pārējais orgāns ir visas mušas – vīrietis, un es – sievietes – kuņģis, kas jauna stulbuma dēļ nav sagremots to, kas vajadzīgs. – vecākā muša tika iesmērēta un apklusa.

      – — Labi, mēs braucām cauri… bet kas, radinieks tik mazs? – un ērglis izpletās krūtīs.

      – — Un es esmu… cita šķirne…

      – — Tas ir saprotams, bet par ko tas nepieauga?

      – — Man bija smaga dzīve: es biju apstarots bārenis.

      Vispār visa dzīve, debesis nelutināja. – sauca Stasjans.

      – — Kas, izmests no kameras?

      – — Sliktākais ir tas, ka no zoodārza es nokļuvu no Almati, bet es nezinu kur. – sacīja Stasjans.

      – — Un jūs lidojat uz Krieviju, viņi saka, ka ekonomika uzlabojas.

      – — Un ko, tu pats neesi lidojis?

      – — Es?! Nē, es esmu miris, gribēju tur.

      – — Kāpēc?

      – — Jā, ir izdarības, Mani, tūlīt pēc ierašanās oligarhi mani noķers un aizvērtos uz mūžu būrī vai pagatavotu pildītu dzīvnieku. Turklāt šeit man jau bija ģimene, dēls. Nu, ardievas, radiniece. – pabeidza ērgli un akmeni, uzreiz sabruka, kur uz zemes bija kustīga vieta. Acīmredzot: jerboa vai zemes vāvere.

      – — Un kur lidot un kurā virzienā? – zvirbulis viņam vaicāja, bet ērglis jau bija tālu un nespēja viņu dzirdēt.

      – — Dīvaini, jūs nepamanījāt zem deguna, bet redzējāt, ka kaut kas rāpo uz zemes.

      Stasjans un viņa biodzinēji kopā vēroja ērgli. – — Nu, Medus, kurp mēs ejam?

      – — Lidot medus, ak, mans kungs!

      – — Labi, medus lidot, pa kuru ceļu lidojam.

      – — Kur pūš vējš, mēs tur lidosim, tas ir vienkāršāk. – ieteica līderis, kurš spieda pielīmēt zaļas mušas.

      Un viņi lidoja pa stepēm un mežiem, caur ciematiem un pilsētām, apstājoties tikai uz sūdu kaudzēm, lai uzpildītu baru un pa nakti.

      Par laimi, vējš bija taisns, tikai Golfa straumes virzienā, un viņi, pārbaudot zemi no putna lidojuma, jau kļuva vienaldzīgi pret savām vēlmēm; viņi lido uz Krieviju vai uz Turkmenistānu. Tātad pašreizējā mērķa nebija, bet Stasjana ķermeņu un mušu radioaktīvā atkarība, kad tie attālinājās no starojuma avota, izraisīja kuņģa-zarnu trakta niezi un miegainu bezmiegu, bet viņi cieta. Viņi cieta, bet cieta, jo jūs netrāpīsit zarnas īpaši pa vidu?! Tā nav pakaļa un nav galva, kur jūs aizsniedzāties un berjat – jūs skrubējat, māte, jūsu āda… Kaif. Bet zarnas, kad niez, vai aknas?! Alva!! Un viņi mēģināja steigties, pavēruši muti: vai nu pa kreisi, vai pa labi; tagad turp un atpakaļ; tagad uz leju, tad… bet uz augšu – nieze mazinājās, pastiprinoties saules starojumam, bet jūs ilgi nepaliksit telpā. Ir grūtāk elpot, nepietiek skābekļa, un zarnas sasalst. Kopumā Stasjans nolēma lidot uz turieni, kur zeme mirdz ar radionuklīdiem, un no tāda augstuma šis mirdzums parādījās Ukrainas reģionā, tas ir … … Kopumā Stasjans nolēma lidot uz Černobiļu. Cūka vienmēr atradīs netīrumus, bet apstarotā atradīs radiāciju. Instinkts. Un pārliecinieties, ka caur Čeļabinsku, River River reģionu… Tāpēc viņa iekšējā balss ieteica. Un šo iekšējo balsi sauca vienkārši par Valodu. Un, ja Valoda uz Kijevu atveda simtiem, tūkstošiem, miljoniem ceļotāju zīdītāju, tā ir tik apstarota, spārnota un vēl jo vairāk.

      Un tagad viņš jau ir sasniedzis Černobiļu. Un jo tuvāk viņš lidoja augšā, jo vairāk viņš izplūst, lai apturētu zarnu niezi… Lepota. Un viņš nepalika Abay rajonā, Kodolizmēģinājumu vietā, jo viņš vēlējās izmaiņas un jauninājumus. Viņš gribēja redzēt pasauli, bet parādīt sevi, un tagad viņš peldēja pa debesīm: tagad atpakaļ, tagad uz sāniem, tagad atpakaļ, tagad vispirms ar galvu, tad kājām. Un pēkšņi viņš, tāpat kā ērglis, ieraudzīja izgāztuvē, kaudzi ar caurumu, un acis no tā skatījās. Stasjans karājās vietā otrādi, perpendikulāri zemei… Un??!

      apulase otrais

      Galups

      Bdshch!!!! – pēdējais divdesmitajā gadsimtā vai tūkstošgadē pērkons bija atomenerģijas Černobiļas elektras stacijas trešais reaktors. Ļaudis trakojās un darīja “brīnumus”. Cilvēki sajuta visus kodolsprādziena gadījumus. Bet visvairāk cieta Zeme, vai ne?!. Viņa iesūc visu starojumu sevī un nobarojās. Bet tas kādam ir nāve, citiem – dzimšana un dzīvība. Zemei nekas sliktāks nebūs, uz tās ir zaļa krāsa vai tā ir melna kā darva, tā paredzēta viņai, bet gan tiem, kas dzīvo?! … Tātad nav nepieciešams glābt Zemes māti un nevis to, kāda māte viņa mums ir. Mēs esam viņas parazīti, nevis bērni… Mums jāglābj savs: Mums, krieviem, ir jāglābj savas dvēseles; Vāciešiem, ķīniešiem un citām zemes tautām, protams, ir jāglābj amerikāņi; bet amerikāņiem jāglābj pakaļas… Kam tas ir dārgāk, precīzāk, kam ir kaut kas sāp, un kam jau kaut kas ir, tas neglābj, piemēram, roku vai degunu: viņiem ir dvēsele, un mēs esam pakaļa?! Bet tas, ka kādam ir nāve, kādam ir dzīve. Un kaut arī mutāciju miltu dēļ tie kļūst atkarīgi no vides. Gan cilvēki no skābekļa, gan mutanti, sauksim tos par atkarīgiem no radionuklīdiem. Ne tik nesenās nāves laukā izveidojās jauna, nezināma dzīvības forma, kuru sauca par “Lielo Galupiju”. Un gallup arī nezināja savu izskatu šajā pasaulē, tāpat kā cilvēki par vienas un tās pašas pasaules radīšanu no viņu izpratnes viedokļa, bija tikai minējumi un pieņēmumi, un lielie gallups, kas pielāgoti dzīvošanai urvās, piemēram, gophers vai pļavu suņi, kuru labirinti dzīvoja, un virs tā tie, kas minēti tūlītējā pārdozēšanas gadījumā, vienkārši nomira. Neviens viņus neizglāba?! Cilvēki nav visi izglābti, bet šeit ir daži muļķi. Bet nāves krokās parādījās jauna mutantu dzīve, nevis dzīvais organisms mutēja, bet gan apziņa, bet vairāk par to un par Radītāja recepti.

      Šis pagātnes civilizācijas alu gaiss mutantiem bija svaigs un būtisks. Viņiem trūka gaismas no sevis, viņi spīdēja kā ugunspuķes no radionuklīdu satura viņu neparastajos ķermeņos. Viņi ēda arī visu, kas izstaroja starojumu, un pat tikai