Точка обману. Дэн Браун

Читать онлайн.
Название Точка обману
Автор произведения Дэн Браун
Жанр Детективная фантастика
Серия
Издательство Детективная фантастика
Год выпуска 0
isbn 9786171250468



Скачать книгу

зустрічами, зробив фотографії шаленого статевого акту. Члени групи «Дельта» жартома назвали те завдання «проникненням прутня в глибокий тил супротивника».

      І тепер, безвилазно просидівши в цьому наметі десять днів і здійснюючи спостереження, Дельта-Один готувався до закінчення своєї місії.

      Залишатися у схованці.

      Стежити за об’єктом – як усередині, так і зовні.

      Звітувати керівникові про всякі неочікувані події.

      Дельта-Один був привчений ніколи не відчувати жодних емоцій стосовно завдань, що йому давали. Однак коли їх відправляли на нинішнє завдання, під час першого інструктажу він та його підлеглі не могли не відчути певного хвилювання. Той інструктаж був «безконтактним» – кожен крок пояснювався через секретні канали електронного зв’язку. Дельта-Один так і не зустрівся з керівником, відповідальним за цю місію.

      Дельта-Один якраз готував страву з сушеного м’яса, коли його годинник писнув в унісон з годинниками решти членів групи. За кілька секунд розташований поруч пристрій кодованого зв’язку увімкнувся й заблимав. Командир припинив готувати і схопив слухавку. Решта членів групи мовчки спостерігали.

      – Дельта-Один, – сказав він у мікрофон.

      Комп’ютерна програма всередині пристрою відразу ж розпізнала ці два слова. Кожне слово мало свій номер, який кодувався і через супутник пересилався на протилежний кінець лінії. Там ідентичний пристрій декодував ці цифри, знову перетворюючи їх на слова за допомогою спеціального словника. Після цього отримані слова вимовлялися голосовим синтезатором. Загальна тривалість затримки становила лише вісімдесят мілісекунд.

      – Керівник слухає, – сказав чоловік, відповідальний за операцію. Механічний голос кодованого пристрою звучав химерно – неприродно і без інтонацій, притаманних жіночій чи чоловічій статі. – Як обстановка?

      – Все йде за планом, – відповів Дельта-Один.

      – Прекрасно. Маю для вас уточнення стосовно часових рамок. Інформацію буде оприлюднено сьогодні о восьмій вечора.

      Дельта-Один звірився з хронометром. Залишилося всього-на-всього вісім годин. Невдовзі його робота в цій точці закінчиться. Це стало приємною новиною.

      – Є ще одна новина, – сказав керівник. – На арені з’явився новий гравець.

      – Хто цей новий гравець?

      Дельта-Один уважно вислухав пояснення. Хтось грає в азартну гру. І явно йде на загострення ситуації.

      – Гадаєте, їй можна довіряти?

      – За нею треба уважно стежити.

      – А якщо через неї виникнуть проблеми?

      Чоловік на протилежному кінці лінії не забарився з відповіддю.

      – Накази залишаються в силі, – без вагань сказав він.

      16

      Ось уже годину Рейчел Секстон летіла на північ. За всю дорогу вона бачила внизу лише воду. Тільки один раз промайнула земля – Ньюфаундленд.

      – Ну чому ж стільки води? – пробурмотіла вона.

      У віці семи років, катаючись на