Vaimse tervendamise kunst. Töö tšakrate ja energiaga. Keith Sherwood

Читать онлайн.
Название Vaimse tervendamise kunst. Töö tšakrate ja energiaga
Автор произведения Keith Sherwood
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 0
isbn 9789949991754



Скачать книгу

keha funktsioonid. Kui sa tunned, et oled oma kehast võõrandunud või tühi ja vajad sisemist jõudu, oled ärritunud või üle koormatud, hirmunud või vihane, siis toob hara’sse hingamine sulle leevendust.

      Sa võid sooritada hara-hingamist mis tahes asendis, kui hoiad selja sirge. Praegu soovitan ma sul hara-hingamist teha selili lamades. Kui teed edusamme, võid hara-hingamist sooritada istudes või seistes.

      Kõige parem on alustada hara-hingamist, käsivarred külgedel, peopesad ülespoole ja sõrmed lõdvalt sirutatud. Silmad peaksid olema suletud, lõug hoia lõdvalt, et suu saaks mugavalt veidi lahti vajuda. Selles asendis olles hakka sügavalt läbi nina hingama, tee seda kolm kuni neli minutit. Seejärel vii tähelepanu hara’sse, mis asub neli sõrmelaiust nabast allpool.

      Kui sa oled suunanud tähelepanu hara’le, siis esimese asjana märkad vibratsiooni. Veidi hiljem hakkad kogema aistinguid, mis lähtuvad sellest elutähtsast punktist. Sa võid tunda soojust, kihelust ja/või tukslemist, jahedust või survet. Ükski neist aistingutest ei peaks panema sind muretsema; need kõik on normaalsed.

      Oluline on märkida, et hingamine on tähtis praana allikas. Iga hingetõmbega siseneb praana sinu peenvälja. Praana vibreerib ja koostoimes hara’ga tekitab resoneeruva vibratsiooni, mis aktiveerib praanat veelgi.

      Jätka sügavat nina kaudu hingamist kaks kuni kolm minutit. Pärast kahte kuni kolme minutit hinga viieni lugedes läbi nina sisse. Sisse hingates tunneta, et hingad hara’sse. Mõju suurendamiseks kujutle, et voolav vedelik täidab selle elutähtsa punkti energia ja valgusega. Hoia viieni lugedes hinge kinni, keskendades samal ajal tähelepanu hara’le. Hingepeetuse ajal hakkad tundma, et hara muutub soojaks ja sinu tasakaalukeskus nihkub sellesse elutähtsasse punkti.

      Kui oled viieni lugedes hinge kinni hoidnud, hinga viieni lugedes suu kaudu välja. Väljahingamine ja sellele järgnev sissehingamine ei tohiks olla eraldatud. Ainult hingepeetuse ajal ei ole rütm tavapärane.

      Soorita seda harjutust kaks kuni kolm korda nädalas umbes kahekümne minuti vältel. Kui saad hara-hingamise selgeks, tood jõukeskuse oma füüsilisse kehasse tagasi. Ja sa rohkendad energiat, mis sul tervendamiseks on. Vajadusel korda harjutust.

Peenenergiakeskus

      Nüüd, kui sa oled õppinud hara’le keskenduma, oled valmis võtma kasutusele jõukeskuse oma peenväljas. Selleks sooritad sa harjutuse, mida nimetatakse standardmeetodiks. Standardmeetodile kulub umbes kakskümmend minutit. Esimeses osas lõdvestad sa oma füüsilise keha suuremad lihasgrupid neid pingutades ja lõdvestades. See aitab sul meelt vaigistada, vabastades jääkpinged ja energia, mis on kinni pinges lihastes. Teises osas kasutad sa peenväljale keskendumiseks kavatsust.

      Oluline on märkida, et selles harjutuses toimib sinu kavatsus sarnaselt arvuti tarkvaraprogrammiga. Nii nagu tarkvaraprogramm annab arvutile käsu täita teatud ülesanne, annab kavatsus sinu ehedale meelele käsu pöörata meeleelundid sissepoole.

      Meeleelundid on sinu meeled, mis koguvad füüsilist teavet, samuti sinu teised, mittefüüsilise teabe saamise vahendid, nagu intuitsioon. Kui sa kasutad oma kavatsust õigesti ─ ilma ennast jälgimata, liigselt püüdmata, segamata kavatsust meeleolude ja endas kahtlemisega ─, pöördub sinu taju iseenesest sissepoole.

      Harjutus: standardmeetod

      Standardmeetodiga alustamiseks leia mugav asend ja aja selg sirgu. Sule silmad ja hinga sügavalt kaks kuni kolm minutit läbi nina. Seejärel loenda aeglaselt numbreid viiest üheni. Nii loendades korda mõttes ja kujutle iga numbrit kolm korda. Ära kiirusta ja lase oma meelel olla nii loov, nagu vaja. Jätka numbrite loendamisega kümnest üheni, vajudes iga kahaneva numbri juures järjest sügavamale.

      Järgmiseks hinga sisse ja vii tähelepanu pöidadele. Pinguta pöialihaseid nii palju, kui suudad. Hoia viis sekundit hinge kinni. Seejärel lase õhul väljuda ja lõdvesta pöialihased. Hinga uuesti sügavalt sisse ning korda sama pahkluu- ja säärelihastega. Jätka samal viisil põlvede, reite, tuharate ja vaagna, kõhu kesk- ja ülaosa, rinnakorvi, õlgade, kaela, käsivarte ja käelabadega.

      Kui sa oled kõiki neid kehaosi pingutanud ja lõdvestanud, pinguta viie sekundi vältel näolihaseid. Seejärel lase lihased lõdvaks ja lausu välja hingates ahh. Järgmiseks ava suu, lükka keel välja ja venita näolihaseid nii palju kui võimalik. Hoia asendit viis sekundit. Lõdvesta näolihased ja lausu välja hingates ahh.

      Lõpuks pinguta kogu keha ja näolihaseid, hoides samal ajal viis sekundit hinge kinni. Hinga nina kaudu välja ja ole mõni hetk lõdvestunult.

      Kui sa oled valmis jätkama, kinnita: “Minu kavatsus on keskenduda energia ja teadvuse peenväljale.” Naudi mõju mõne hetke vältel, seejärel kinnita: “Minu kavatsus on pöörata oma meeleelundid (sinu meeleelundid on silmad, kõrvad, nina, närvilõpmed kehas, mis tekitavad aistinguid, ning intuitsioon) sissepoole peenvälja tasanditele.

      Sinu suund nihkub kohe ja oma uuest vaatepunktist sügaval enda sees teadvustad sa, et oled keskendunud oma peenväljale, sest sul on kergem tunne, sa oled rohkem sina ise, ja mis kõige tähtsam, mõtted ja tunded ei hajuta enam sinu tähelepanu.

      Naudi harjutust viieteist minuti vältel. Seejärel loenda numbreid ühest viieni ja ava silmad. Mida sagedamini sa standardmeetodit kasutad, seda suurem on kasu ja seda kergem on sul säilitada keskendumist peenväljale, ilma et tähelepanu hajuks.

Jõukeskuste ühendamine ja tasakaalustamine

      Nüüd, kui sa oled õppinud keskenduma oma jõukeskustele füüsilises kehas ja peenväljas, saad sa nende talitlused ühendada ja tasakaalustada. Seda teed sa mudra abil, mis on mõeldud just selleks. Seda nimetatakse praana ühendamise mudraks.

      Mudra on sümboolne žest, mida saab sooritada käte ja sõrmedega või koos keele ja jalgadega. Sõna mudra tuleb sanskriti tüvest mud, mis tähendab rõõmu või naudingut.

      Kuigi läänemaailmas uued, on mudrasid idamaades kasutatud sajandeid, et suurendada füüsilist, mentaalset, emotsionaalset ja vaimset heaolu. Taoistid vanas Hiinas kasutasid neid sisemise rahu leidmiseks, India müstikud samadhi (valgustatuse) saavutamiseks, tervendajad kõige ravimiseks peavalust artriidini.

      Mudrad toimivad, kuna nad elavdavad tervendava energia, praana/qi voolu läbi teatud energiakeskuste peenenergiasüsteemis. Elavdades neid punkte pikema aja jooksul, tavaliselt viis minutit või kauem, on võimalik suurendada praana voolu ning ühendada praanavool peenvälja ja füüsilise keha vahel.

      Järgnevas harjutuses õpid sooritama praana ühendamise mudrat. Seejärel kasutad seda koos hara-hingamise ja standardmeetodiga, et ühendada ja tasakaalustada oma jõukeskused füüsilises kehas ja peenväljas.

Harjutus: praana ühendamise mudra

      Praana ühendamise mudra sooritamiseks leia mugav asend ja aja selg sirgu. Hinga kaks kuni kolm minutit sügavalt läbi nina. Seejärel sulge silmad ja aseta vasak pöial auku, mille moodustavad parem pöial ja nimetissõrm. Aseta vasak nimetissõrm parema keskmise sõrme peale, vasak keskmine sõrm parema käe neljanda sõrme peale ja vasaku käe neljas sõrm parema väikese sõrme peale. Kui sõrmed on paigas, aseta keel suulakke ja libista seda tahapoole pehme suulaeni.

      Kolm vaadet praana ühendamise mudra’le

      Hoia mudra’t kümme minutit. Seejärel vabasta asend ja ava silmad.

      Praana ühendamise mudra’t sooritades tajud sa, kuidas läbi sinu füüsilise keha ja peenvälja kiirgab rohkem energiat, eriti nendes osades, mis on kokku tõmbunud ja vajavad seda kõige enam. Praana ühendamise mudra tegelik väärtus saab ilmsiks alles siis, kui ühendad selle hara-hingamise ja standardmeetodiga järgnevas harjutuses.

Harjutus: jõukeskuste ühendamine ja tasakaalustamine

      Järgnevas harjutuses kasutad sa praana ühendamise mudra’t selle energia ühendamiseks ja tasakaalustamiseks, mis kiirgub sinu jõukeskustest hara’s ja peenväljas.

      Alustamiseks