Vaimse tervendamise kunst. Töö tšakrate ja energiaga. Keith Sherwood

Читать онлайн.
Название Vaimse tervendamise kunst. Töö tšakrate ja energiaga
Автор произведения Keith Sherwood
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 0
isbn 9789949991754



Скачать книгу

energia ja teadvus

      Tervendav energia ja teadvus on nii võimsad, et tõkestamatult läbi sinu kiirates võivad need paisata sind transiseisundisse. Selles seisundis haigus kaob ja sa võid saada osa õnnetundest, armastusest, lähedusest ja rõõmust, mida elav Universum lakkamatult kogeb.

      Teadvust, millest ma räägin, nimetatakse õndsuseks. Energial, millest ma räägin, on hulk nimesid ja see on au sees paljudes ühiskondades. Taoistid Hiinas nimetavad seda chi või qi. Indias on selle vasteks praana ja šakti. Pole tähtis, mis nime see kannab ─ sellel erilisel energial, nagu õndsuselgi, on ainult universaalsed omadused, mis tähendab, et seda võib kasutada füüsilise haiguse, energeetiliste traumade ja karmamustrite tervendamiseks, mis on tõkestanud sulle ligipääsu jõu, loovuse ja sära juurde, mis on sinu sünniõigus.

      Selle energia universaalsed omadused hõlmavad elujõudu, loovust ja võimet tervendada, samuti õnnetunnet, armastust, lähedust, rõõmu ja häid iseloomujooni ─ mida on aastatuhandeid tundnud kõikide kultuuride tervendajad. Teadmine, et sa oled nende universaalsete omaduste väljendus, annab sulle alati jõudu saada tervendajaks.

Energia ja teadvuse peenväli

      Vaimsel tervendamisel töötad sa peamiselt nende ressurssidega, mis on uinuvas olekus sinu energia ja teadvuse peenväljas. Neile, kes on vaimse tervendamise alal algajad, võib see tunduda kummaline, kuid vaimsed meistrid ja tervendajad on aastatuhandeid teadnud, et inimesed on mõõtmetevahelised olendid, kes eksisteerivad, suhtlevad ja tegutsevad nii füüsilises maailmas kui ka energia ja teadvuse peenmaailmas. Praktikas tähendab see, et sul on nii füüsiline keha kui ka teadvuse ja praana (mitte-füüsilise energia) peenväli, mis on sinu füüsilise kehaga läbi põimunud. Selles tähelepanuväärses teadvuse ja energia väljas, mida mina nimetan peenväljaks, on mittefüüsilised väljendusvahendid. Need väljendusvahendid koordineerivad oma tegevust sinu füüsilise kehaga, nii et sa saad end vabalt väljendada ja täielikult osaleda nii füüsilises kui ka mittefüüsilises Universumis.

      Kuigi enamik inimesi ei teadvusta nende olemasolu, vastutavad peenväljendusvahendid tervise ja heaolu säilitamise eest ning annavad inimolendile võime luua oma ehe identiteet ja osaleda rõõmuga kõikides tegevustes, mis on seotud eluga Maal. Peale nende väljendusvahendite on peenväljas ressursiväljad ja peenenergiasüsteem.

      Ressursiväljad on tohutud praana ja teadvuse väljad, mis läbivad sinu peenvälja. Need on sinu peenvälja kõige suuremad osad ning toimivad ühenduslülina iga inimolendi ja Universaalse Teadvuse kui tervendamise allika vahel. Ressursiväljad toidavad sinu energia ja teadvuse väljendusvahendeid, samuti sinu peenvälja teisi elundeid (tšakraid, meridiaane, aurasid jne) ning varustavad sind praana ja teadvusega, mida sul on vaja tervendamiseks keha, hinge ja vaimu tasandil.

      Peenenergiasüsteem hõlmab tšakraid ja tšakravälju, meridiaane, auravälju ja väiksemaid energiakeskusi, mis paiknevad hajutatult kogu sinu peenenergiasüsteemis.

      Tšakrad on pöörised, mis saadavad praanat läbi sinu peenvälja. Igal inimesel on 146 tšakrat, mis vastavad 146 mõõtmele füüsilises ja mittfüüsilises Universumis. Kolmteist kõige tähtsamat tšakrat paiknevad sinu keharuumis (mittefüüsilise Universumi ruumis, mis läbib sinu füüsilist keha).

      Meridiaanid on energiavood, mis ühendavad sinu tšakraid peenvälja ja füüsilise kehaga. On kümme peamist meridiaani ja tuhanded väiksemad meridiaanid hajali sinu peenväljades.

      Auraväljad on munakujulised praana ja teadvuse väljad, mis ümbritsevad sinu peeneid väljendusvahendeid kõikides füüsilistes ja mittefüüsilistes mõõtmetes. Neil on kaks osa: sisemine õõnsus, mis on praana ja teadvuse hoidla, ja pinnapiir, mis eraldab sinu sisekeskkonda väliskeskkonnast.

      Väiksemad energiakeskused on energeetilise aktiivsuse keskused, mis paiknevad hajutatult sinu peenväljas. Tähtsamad väiksemad energiakeskused paiknevad kätes ja jalgades. Väiksemad energiakeskused toetavad tšakraid ja meridiaane, hõlbustades praana liikumist läbi peenväljade ja füüsilise keha.

      Järgnevatel lehekülgedel vaatleme põhjalikumalt nii sinu peenvälja kui ka peenenergiasüsteemi. Praegu on oluline teada kaht asja. Esiteks, samal moel nagu elektrivõrk varustab energiaga kodusid ja kontoreid, saadavad sinu ressursiväljad ja peenenergiasüsteemi elundid (tšakrad, meridiaanid, auraväli ja väiksemad energiakeskused) edasi kogu energia ja teadvuse, mida sinu peenväljendusvahendid ja füüsiline keha vajavad terveks talitluseks ning tervenemiseks keha, hinge ja vaimu tasandil.

      Teiseks, et saada kasu kogu teadvusest ja tervendavast energiast, mis on sinu käsutuses ─ ja neid efektiivselt kiirata ─, tuleb leida jõukeskus sinu füüsilises kehas ja peenväljas.

Jõukeskuse leidmine

      Jõukeskus sinu füüsilises kehas toob sinu teadvuse tagasi keharuumi, kuhu see kuulub (keharuum on ruum, mille hõivavad sinu füüsiline keha füüsilises plaanis ja peenväljendusvahendid peentasandil). Jõukeskus peenväljas toob sind välja minevikust ja tulevikust ning hoiab kindlalt keskendununa igikestvas praeguses hetkes, mis on ainus koht, kus vaimne tervenemine võib toimuda. Kahe jõukeskuse ühendamisel saab sinust kanal enda ja maailma tervendamiseks.

      Tantrismi ja taoismi meistrid olid esimeste hulgas, kes mõistsid, kui oluline on jääda keskendunuks mõlemale jõukeskusele. Nad õpetasid oma õpilastele, et kui teadvus jääb tervendamise ajal füüsilisest kehast ja peenväljendusvahenditest ettepoole, langevad nad välja igikestvast praegusest hetkest ja asetuvad tulevikku. Ja kui teadvus jääb tervendamise ajal peenväljast ja füüsilisest kehast tahapoole, langevad need välja igikestvast praegusest hetkest ja asetuvad minevikku. Need algteadmised kinnitasid tantristidele ja taoistidele, et efektiivseks tervendamiseks on oluline kes-kenduda vahetult füüsilisele ja peenele jõukeskusele, sest tervendamine toimub alati igikestvas praeguses hetkes.

      Sa võid jõuda oma jõukeskuseni kõigepealt füüsilises kehas, keskendudes hara’le, ning seejärel peenväljas, kasutades standardmeetodit. Seejärel võid sa nende funktsioonid ühendada, kasutades praana ühendamise mudrat. Praana ühendamise mudra ühendab energiavoolu ja teadvuse, liites need ning hoides sind keskendunu ja tugevana.

       Füüsiline keskus (hara)

      Hara paikneb neli sõrmelaiust nabast allpool ja umbes 2,5 cm selgroost eespool. Jaapani keeles tähendab sõna hara kõhtu. Hara’t seostatakse sageli teise jaapanikeelse sõnaga tanden. Tanden tähendab “eliksiirivälja”. Hara’t võib seega mõista kui kohta sinu füüsilises kehas, kust sa leiad elueliksiiri. See on ka koht, kus sa võid jõuda oma jõukeskuseni füüsilises kehas.

      Enamik lääne inimesi ei ole hara tähtsusest teadlikud. See on üks põhjus, miks nii paljudel inimestel ei ole elujõudu ja tervendavat väge, mis on neile kättesaadav. See selgitab ka, miks nii paljud inimesed ei ole tasakaalus ja miks nad on õlgadest veidi kõrgemalt justkui üles riputatud ja kõlguvad nagu nukud. Nende füüsiline keha ja kehahoiak viitavad faktile, et hara kasutamine ei kuulu nende igapäevaellu.

      Probleeme, nagu halb kehahoiak, krooniline lihaspinge, mis tõkestab praana voolu läbi peenvälja, kokkusurutud ja väänatud selg, kokkusurutud siseelundid ja vereringehäired, võib otseselt seostada sellega, et tasakaalukese on õlgade juures, mitte hara’s.

      Kui sa ei ole keskendunud jõukeskusele oma füüsilises kehas, võivad tekkida lisaprobleemid. See võib tekitada pingeid liigestes ja sidemetes. See võib aidata kaasa mentaalse ja füüsilise väsimuse, isegi depressiooni tekkele.

      Niisiis, mida võib hara pakkuda? Väga palju. Jõudmine jõukeskuseni hara’s annab sulle jõudu, tuues sinu teadvuse tagasi füüsilisse kehasse. See ühendab energia ja teadvuse keskused sinu kõhus keskustega südames ja peas. Sinu suguelundid saavad rohkem toitu ja nende talitlus paraneb. Vabastades energia kõhus, pääsed paremini ligi oma sügavamatele tundmustele ja tunnetele. Kõige lihtsam viis jõuda jõukeskuseni hara’s on sooritada tehnikat, mida nimetatakse hara-hingamiseks.

Harjutus: