Vaimse tervendamise kunst. Töö tšakrate ja energiaga. Keith Sherwood

Читать онлайн.
Название Vaimse tervendamise kunst. Töö tšakrate ja energiaga
Автор произведения Keith Sherwood
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 0
isbn 9789949991754



Скачать книгу

od

      Vaimse tervendamise kunst. Töö tšakrate ja energiatega

      Selle raamatu materjal ei ole mõeldud asendama professionaalset meditsiinilist või psühholoogilist nõustamist. Ravi osas soovitatakse lugejatel konsulteerida oma arstiga. Kirjastaja ja autor ei võta vastutust võimalike vigastuste eest, mida lugeja võib saada raamatus esitatu kasutamisel, ja soovitavad lähtuda tervest mõistusest, kaaludes teoses kirjeldatud praktikate sooritamist.

      Sissejuhatus

      Mida sa saad teada

      Minu töö gruppide ja üksikute klientidega on mulle õpetanud, et enamik inimesi soovib kergesti järgitavat raamatut, mis annab neile kõik, mida on vaja enda ja teiste tervendamiseks. Raamatut “Vaimse tervendamise kunst” on täiendatud, et see vastaks nendele nõudmistele ja enamgi. Sul ei pea olema kogemusi töös energiaga või tervendamisel, et saada sellest kasu. See on suurepärane raamat kõigile, kes on valmis võtma kasutusele külluslikku tervendavat energiat ja teadvust oma keha, hinge ja vaimu taastamiseks ning suurepärase tervise saavutamiseks.

      Ma kirjutasin raamatu “Vaimse tervendamise kunst” esimese väljaande üle kolmekümne aasta tagasi ja see on aidanud inimestel enam kui kahekümne viies riigis ohutult ja tõhusalt tegelda tervendamisega. Ometi on selle ajaga palju muutunud. Seepärast olen algset raamatut täiendanud, nii et see käsitleb enamat kui füüsiliste haiguste ravimist. Täiendatud väljaandes on peatükid energeetiliste traumade tervendamisest, samuti peatükid, mis on pühendatud suhete tervendamisele ja heaolu säilitamisele aina keerulisemas ja stressirohkemas maailmas. Samuti kohendasin ja lihtsustasin paljusid algseid tervendamistehnikaid, et teha need lihtsamini kasutatavaks inimestele, kes püüavad tervendada ennast, oma suhteid ja oma kliente.

      Raamatu “Vaimse tervendamise kunst” täiendatud väljaanne on jagatud neljaks osaks. Esimeses osas saad teada, kuidas kasutada tervendavat energiat ja teadvust, et aidata abivajajaid. Sa õpid keskenduma jõukeskusele oma füüsilises kehas ja peenväljas. Sa võib-olla ei teadvusta seda, kuid igal inimolendil on peenväli, mis on füüsilise kehaga läbi põimunud. See väli ̶ ning energia ja teadvus, mis kiirguvad läbi selle ̶ mängib olulist rolli tervise säilitamisel ja haiguste ravimisel.

      Peale oma jõukeskuste avastamise õpid sa nägema ja tajuma oma auravälja. Sa kasutad ka kaugnägemist ja aura hindamist, et hinnata haigusseisundit ja/või karmamustrit, mida tahad tervendada.

      Teises osas õpid praana ja aura tervendamise ning tšakraravi tehnikaid. Sa õpid, kuidas aktiveerida tšakraid, keskenduda tšakraväljale ja täita oma tšakraväljad tervendava energiaga. Täpsema tšakraravi juhised õpetavad ravima füüsilisi vaevusi, mille juured on peenväljas. Järgnevates peatükkides õpid kasutama tervendamist vibratsiooniga ja empaatilist tervendamist koos käte pealepanemise tehnikatega, et ravida igasuguseid füüsilisi haigusi.

      Kolmandas osas õpid sa tervendama karmahaavu ja energeetilisi traumasid, mis võivad häirida inimese hinge ja vaimu normaalset talitlust. Sa õpid leidma ning vabastama karmakoormat ─ teatud liiki peenenergiat, mis võib inimese püüda ennastpiiravate ja – hävitavate mustrite lõksu.

      Neljas osa hõlmab harjutusi ja nõuandeid heaolu suurendamiseks. Tutvustatud on harjutusi, mis suurendavad rahulolu ja taastavad elujõu, samuti sinu võime jagada ja kogeda naudingut, armastust, lähedust ja rõõmu.

      Vaimse tervendamise tehnikaid õppides saab sinust maailma tervendamise vahend. Samal ajal rikastavad tervendav energia ja teadvus sinu elu ning suhteid keha, hinge ja vaimu tasandil.

Tervendamine

      Vaimseks tervendamiseks vajalik energia ja teadvus kiirgab kogu aeg läbi sinu. Universaalne Teadvus jagab seda külluses kõigile, kes on vastuvõtlikud ja paluvad seda avatud südamega. Raamatust “Vaimse tervendamise kunst” saad sa teada, kuidas tunda neid kahte võimsat jõudu ära ning kasutada keha, hinge ja vaimu tasandil tervendamiseks.

      Bhagavad-Gitâst loeme igavese vaimu (Universaalse Teadvuse) kohta: “… kõikjal asuvad Tema käed ja jalad, kõikjal silmad, pead ja suud, kõikjal kõrvad. Tema hõlmab maailmas kõike”.1

      Vaimset tervendamist võib võrrelda uuenemisprotsessiga, mis toimub pidevalt igas terves inimolendis ja püüab hoida kõiki tervena. Tervendaja roll on olla kliendile vahendaja, kui uuenemisprotsess on katkenud ja tervis häiritud. Tervendaja tegutseb vahendajana, et taastada tervis, harmoonia ja tasakaal nii füüsilises plaanis kui ka energia ja teadvuse peentasanditel. Ta teeb seda, suunates tervendavat energiat ja/või teadvust kliendi peenvälja ja füüsilise keha nendesse osadesse, kus seda on kõige rohkem vaja.

      Erinevalt teistest tervendamise vormidest (allopaatia, homöopaatia, kiropraktika jne) põhineb vaimne tervendamine tervendaja võimel suunata tervendavat energiat ja teadvust vahetult kliendile ja kliendi võimel kasutada seda enda tervendamiseks. See on suures osas teadvustamata protsess, mis kasutab kõikides inimestes olemas olevaid uinunud võimeid. Tänapäeva meditsiin püüab muuta tingimusi inimkehas, nii et keha võiks ennast tervendada, kuid puudub arusaam, mis on tervendamine või kust on pärit energia ja teadvus keha, hinge ja vaimu tervendamiseks.

      Vaimne tervendaja seevastu saab aru, et tervendamine on midagi palju enamat kui füüsiliste sümptomite kõrvaldamine ja füüsilise tervise taastamine; see on tasakaalu ja harmoonia tagasitoomine. Füüsiline tervis ei saa kunagi olla täielik, kui olend tervikuna ei ole terve ning harmoonias oma sise- ja väliskeskkonnaga.

Terviklik tervis

      Vaimse tervendamise eesmärk on suurepärane tervis keha, hinge ja vaimu tasandil. See eesmärk pole midagi niisugust, milleni jõutakse ja mis seejärel unustatakse; tervenemine on protsess. Inimene liigub kas säravalt hea tervise või haiguse suunas. Sellest järeldub, et iga inimene peab võtma endale vastutuse oma tervise eest. Seepärast ei nähta vaimsel tervendamisel klienti haiguse ohvrina. Kliendi käitumist, hoiakuid ja elustiili peetakse olulisteks teguriteks haiguse soodustamisel ja toitmisel. Selle tulemusel nähakse klienti tervendamisel alati keskse tegelaskujuna ja teda kutsutakse üles olema tervendamisprotsessis aktiivne, mitte passiivne.

      See tähendab ka, et kui tegemist on tervisega, ei ole enesega rahulolul kunagi kohta, sest inimese seisund ei ole kunagi staatiline. Nii füüsilises kui ka peenkeskkonnas on negatiivseid mõjusid, mis tõukavad inimest haiguse suunas, ja ka positiivseid mõjusid, mis tõukavad teda hea tervise suunas. Tervendaja paneb neid mõjusid tähele ja neile mõeldes püüab muuta negatiivsust ja asendada see tingimustega, mis toetavad head tervist. Tervendaja püüab klienti tervendada kõikidel tasanditel, nii et taastuksid tasakaal ja harmoonia.

Tervendaja suhtumine haigusesse

      Vaimsed tervendajad ravivad haigust keha, hinge ja vaimu tasandil. Seepärast ei ole üllatav, et vaimsetel tervendajatel on oma ainulaadne suhtumine tervisesse ja haigusesse. Nad ei näe neid eraldiolevate seisunditena. Nad näevad tervist ja haigust kui sama asja vastandlikke pooluseid, mis erinevad teineteisest üksnes astmelt. Vaimsed tervendajad mõistavad, et need, kes on haiged, on lubanud endal triivida negatiivse pooluse (haiguse) juurde ja leiavad nüüd, et ilma välise abita on võimatu jõuda vastaspooluse (hea tervise) juurde.

      Kuna vaimsed tervendajad mõistavad, et tasakaal ja harmoonia on hea tervise olulised aspektid, tunnistavad nad, et haigusi ei põhjusta üksnes haigusttekitavad mikroobid. Need olendid ei ole haiguse peamine põhjus. Haigused, mille põhjuseks mikroobid näivad olevat, on tegelikult sügavamate probleemide sümptomid, mis saavad alguse inimese peenväljast ─ energia ja teadvuse väljast, mis on läbi põimunud füüsilise kehaga ja ümbritseb seda keha, hinge ja vaimu tasandil.

Toit

      Erinevad traditsioonid on kirjeldanud peenvälja ehitust erinevalt. Kirjeldusest sõltumata võivad tasakaalutus ja disharmoonia pärineda peenvälja mis tahes osast. Tasakaalutuse ja disharmoonia peamine põhjus on eraldumine hädavajalikust toitumisallikast, kas siis energia või teadvuse kujul. Eraldumine on kõige teravam, kui inimene on eraldatud universaalsest teadvusest ─ vaimse toidu allikast.

      Universaalne Teadvus otsib lakkamatult ühendust oma looduga ning võib tagada kõigi üksikolendite tervise ja harmoonia, kui nad tunnevad ära, et hea tervise säilitamiseks on vaja vaimset toitu. Kuid tavaliselt seda ei teadvustata ning seetõttu katkeb ühendus kergesti. Kui ühendus on katkenud, siis on energia ja teadvuse ülekanne piiratud. Kui läbi peenvälja ja füüsilise keha ei voola piisavalt elujaatavat energiat ja teadvust, hakkab inimene libisema negatiivse



<p>1</p>

Shri P. Swami, trans., The Geeta, The Gospel of the Lord Shri Krishna. London, Faber & Faber, 1935, 73.