Коваль свого щастя. Золоте бажання. Ігор Скоблюк

Читать онлайн.
Название Коваль свого щастя. Золоте бажання
Автор произведения Ігор Скоблюк
Жанр Контркультура
Серия
Издательство Контркультура
Год выпуска 0
isbn



Скачать книгу

ви це ще не розумієте.

      Журналіст: Чи можете ви пропустити через своє тіло електрику з напругою 1 мільйон вольт?

      Тесла: Уявіть садівника, на якого нападають рослини. Звичайно, це була б повна безглуздість.

      Тіло і мозок людини зроблені з великої кількості енергії; велика частина мене – електрика. Індивідуальна енергія, властива кожному, і створює людське «я», або душу. У інших творінь все не так: душа рослини – це душа мінералів і тварин.

      Функціонування і смерть мозку проявляються в світлі. В молодості мої очі були чорними, а зараз блакитні.

      З плином часу напруга мозку стає сильнішою, тому очі ніби вицвітають. Білий колір – це колір неба.

      Одного ранку на моє вікно сіла біла голубка, яку я зазвичай годував. Вона хотіла донести до мене, що вмирає. З її очей виходили потоки світла. Ніколи в очах будь-якого творіння я не бачив стільки світла, скільки в очах голубки.

      Журналіст: Персонал вашої лабораторії розповідає про спалахи світла, полум'я і блискавки, які виникають, коли ви гнівайтесь або піддаєте себе ризику.

      Тесла: Це психічний розряд або попередження бути напоготові. Світло завжди на моїй стороні.

      Чи знаєте ви, як я виявив обертове магнітне поле і асинхронний двигун, який зробив мене знаменитим в 26 років? Якось літнього вечора в Будапешті я і мій земляк спостерігали захід Сонця. Тисячі вогнів оберталися і відсвічували сотнями відтінків кольорів.

      Я згадав Фауста і цитував його, як раптом, як в тумані, я побачив, що обертається магнітне поле і асинхронний двигун. Я побачив їх на Сонці!

      Журналіст: Для вас наука і поезія – одне й те саме?

      Тесла: У кожної людини два ока. Вільяма Блейка вчили, що Всесвіт народився з уяви, вона зберігається і буде існувати до тих пір, поки на Землі не зникне остання людина.

      Уява – це колесо, за допомогою якого астрономи можуть збирати зірки всіх галактик. Ця творча енергія ідентична енергії світла.

      Журналіст: Тобто для вас уява реальніше, ніж саме життя?

      Тесла: Вона породжує життя. Я заряджався своїм вченням, навчився контролювати емоції, сни і видіння. Я завжди процвітав, живлячись своїм ентузіазмом.

      І все своє довге життя я провів в екстазі. Це джерело мого щастя. Уява була джерелом мого щастя. Всі ці роки вона допомагала справлятися з роботою, якої вистачило б на п'ять життів.

      Достеменно невідомо, чи спілкувався Тесла з Ейнштейном на цю тему, але світогляд Альберта змістився саме у напрямку світогляду Ніколи, це можна зрозуміти з його листа до дочки.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

/9j/4QAYRXhpZgAASUkqAAgAAAAAAAAAAAAAAP/sABFEdWNreQABAA