Kõik seitse lainet. Daniel Glattauer

Читать онлайн.
Название Kõik seitse lainet
Автор произведения Daniel Glattauer
Жанр Современные любовные романы
Серия
Издательство Современные любовные романы
Год выпуска 2012
isbn 9789985324967



Скачать книгу

„närvitsev” jätad mainimata. Need omadused sulle enda juures lihtsalt eriti ei meeldi. Niisiis, kallis Emmi 1, ma rõõmustan, et leian su laupäeval lõuna paiku tumedate juustega, püstise peahoiakuga ja krapsakas tujus kohvilaua taga.

      Peatse nägemiseni, Leo

      Kümme minutit hiljem

      Re:

      Oleksin ma teadnud, kui eufooriliselt võid sa reageerida (kirjutada), kui usud, et oled midagi läbi näinud, oleksin ma rohkem pingutanud, et olla sinu jaoks läbinähtavam, mu kallis. Sellegipoolest hoiatan sind: arvesta parem iga Emmiga. Kes teab, mis trikke teeb elu seal väljas, kui tugevasti või nõrgalt peegeldab ta seda siin, kus sõnad võivad justkui iseenesest ritta karata. Üldiselt oled sina olnud meist kahest see, kes seisis naiste rinnaümbermõõduga sõjajalal, mu parim. Ainuüksi selle mainimine vallandab sinus ilmselt oidipaalse stressiolukorra. Teisiti ei oska ma seletada, miks sa lõputult selle „lopsaka rinna” najal ratsutad, kui tohib seda nõnda piltlikult väljendada.

      Peatse kohtumiseni, Emmi

      Viis minutit hiljem

      Vs:

      Selle üle võime meeleldi kohvikulaua taga arutleda. Paistab küll sedamoodi, et nagunii ei saa me teemast „Rind: jah, ei, suur, väike” kuidagi mööda, mu kallis, mu parim, mu kallis parim.

      Kümme minutit hiljem

      Re:

      Palun jätame järgmised vestlusteemad meie kohtumisel kõrvale:

      1) Rinnad ja hulk teisi kehaosasid. (Ma ei taha rääkida välistest vormidest, me näeme neid ju nagunii.)

      2) „Pam” (ja kuidas näeb ta oma tulevikku Leo Tundekapp Leike kõrval „vanas Euroopas”).

      3) Nagu kõik Leo Leike isiklikud ja Emmi-kauged asjad.

      4) Nagu ka kõik Emmi Rothneri isiklikud ja Leo-kauged asjad.

      Selle tunni jooksul ärgu olgu, palun-palun-palun, teemaks midagi ega kedagi muud kui meie kaks. Kas me saame sellega hakkama?

      Kaheksa minutit hiljem

      Vs:

      Ja millest me siis tegelikult räägime? Suurt valikut sa ju järele ei jäta.

      15 minutit hiljem

      Re:

      Leo, mulle tundub, et sul hakkab tasapisi jälle hirm peale tulema – sinus krooniliselt pesitsev Emmi-puudutamis-hirm. Sa klammerduksid seal temaatiliselt õige meelsasti „lopsaka rinna” külge, eks ole? Millest me räägime? – Mul ükspuha. Jutustame oma lapsepõlve elamustest. Ma ei hakka jälgima su sõnade vormi ja sisu, vaid ainult seda viisi, kuidas sa nad välja ütled. Leo, ma tahan NÄHA sind rääkimas. Ma tahan NÄHA sind kuulamas. Ma tahan NÄHA sind hingamas. Ma tahan sind pärast nii pikka aega kestnud tihedat, lähedast, paljutõotavat, pärsitud, lakkamatut, katkestatud, teostunud, täitumatut virtuaalsust lõpuks, jah, lõppude lõpuks tunni kestel tõesti NÄHA. Muud midagi.

      Seitse minutit hiljem

      Vs:

      Ma loodan, et sa väga ei pettu. Sest ega ma eriti erutavalt välja ei

      NÄE, ei rääkides ega kuulates ja eelkõige mitte hingates. (Ma olen külmetunud.) Aga nii sa ise tahtsid, sina seda kohtumist soovisid.

      Kolm tundi hiljem

      Teema: ??

      Kas ma ütlesin (taas) midagi valesti?

      Ilusat õhtu jätku.

      Leo

      Järgmisel päeval

      Teema: hirm

      Tere hommikust, Emmi. Jah, mul on hirm. Mul on hirm, et see tähendus, mis mul sinu jaoks oli (ja võib-olla osaliselt ikka veel on), läheb ühe hoobiga kaotsi, kui sa mind näed. Ma nimelt usun, et mu tähed on paremad ekraani pealt loetuna, kui mu nägu neid tähti välja öeldes paistab. Võib-olla oled sa šokeeritud, kelle peale oled kaks aastat mõtteid ja tundeid raisanud, ja veel milliseid. Seda pidasin ma silmas, kui kirjutasin sulle eile: „Aga nii sa ise tahtsid, sina seda kohtumist soovisid.” Loodetavasti mõistad sa mind nüüd. Kui sa enam ei vasta, siis: homseni.

      Leo

      Viis tundi hiljem

      Re:

      Jah, ma mõistan sind nüüd, sa väljendasid end tõesti kenasti selgelt. Sinu jaoks on meie „meie” juures ikka ja alati olnud eranditult tähtis see, millist tähendust võid SINA omada MINU jaoks. Seejuures jätad sa nimelt märkamata, mis tähendus on MINUL SINU jaoks. See tähendab: kui sa tähendad mulle palju, siis tähendan ma sulle midagi. Kui sa tähendad mulle vähe, ei tähenda ma sulle midagi. Selge, et sel juhul võid sa minust füüsiliselt loobuda, selleks ei pea sa tingimata minuga kohtuma – ja seepärast ei karga sa just vaimustusest, kui oled sunnitud seda nüüd siiski tegema. Sest see, kes ja mis MINA tegelikult olen, see oli ja on sinu jaoks tähtsusetu. Kuid mis puutub sinu hirmu, Leo, siis võin sind rahustada: sinu tähendus minu jaoks on parimal moel juba enne kohtumist kaotsi minemas olnud (olgugi et see sõnastus ei saanud nüüd kõige õnnestunum). Sa võid välja näha nii, nagu tahad, mu parim.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

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