Ausalt ilust. Usaldusväärne teejuht ilumaailma. Sali Hughes

Читать онлайн.
Название Ausalt ilust. Usaldusväärne teejuht ilumaailma
Автор произведения Sali Hughes
Жанр Здоровье
Серия
Издательство Здоровье
Год выпуска 2015
isbn 9789985335741



Скачать книгу

Minu jaoks on naha hooldamisel tähtsaimad järgmised sammud: puhastamine, ravimine, niisutamine ja kaitsmine. Selleks kasutan ma näopuhastusvahendit, seerumit, niisutajat ja päikesekaitsekreemi. Kogu protseduurile kulub viis minutit. Ülejäänu koosneb vaid pisiasjadest. Seletan seda kõike siinkohal täpsemalt.

1. Puhastamine

      Milleks?

      Ma küll kordan ennast, aga meigi ja mustuse hoolikas eemaldamine on tõesti esmatähtsad. Ent selleks ei sobi pakendatud näopuhastuslapid – see on sama hea kui puhastada riideid õhuvärskendiga. Lapid on mõeldud kasutamiseks vaid äärmuslikes olukordades (või nagu mu sõber Caroline Hirons tabavalt ütles: ainult lendamise, festivalide ja jalgevahe jaoks – mina lisaksin veel, et ka purupurjus olles). Naha puhastamise all pean ma silmas kreemi, palsami või õli kasutamist, kuigi viimast ma eriti ei armasta, sest lisaks õlile peab kasutama eralda silmameigieemaldajat, pealegi häirib mind hirmsasti, kui õli pidžaamavarrukasse voolab. Ma ei armasta ka näovahtusid, sest need ei eemalda peaaegu kunagi kogu meiki (käterätile jäävad õrnad jumestuskreemiplekid) ja tihti sisaldavad nad vahu tekitamiseks vajalikke sulfaate.

      Igal juhul pole bränd ja hind siin kõige olulisemad, tähtis on, et sa ostetud toodet ikka kasutaksid. Siiski, üldiselt soovitan ma neil, kel tekivad kergesti vistrikud, vältida mineraalõlisid sisaldavaid puhastustooteid (aga on märkimisväärseid erandeid: Eve Lomi puhastuspalsam on tehtud mineraalõli baasil ja olen näinud, kuidas see probleemse näonahaga imet teeb). Teiseks läheb sul vaja vanamoodsast froteeriidest näopesulappi – sellist, mida su vanaema kasutas või mille oled ehk hotellist näpanud. Paljude uuemate puhastusvahenditega on kaasas musliinist lapp, mis selle tööga üldjuhul hakkama ei saa. Kui sul pole just ülitundlikku nahka, immitsevaid aknevistrikke ega rosaatseat, sobib frotee palju paremini. Las musliinriie jääda laste nägude pühkimiseks õhtusöögi ajal. Froteelapp on tähtis, sest see eemaldab puhastusvahendi ja mustuse väga tõhusalt ning hõõrub samal ajal maha surnud naharakud, mis põhjustavad komedoone ja muudavad näonaha ketendavaks, tuhmiks ning kuivaks.

      Millal?

      Kaks korda päevas: hommikul ja õhtul. Ma puhastan nägu hommikuti enne duši all käimist ja õhtuti enne magamaminekut. Kui sa muutud õhtu jooksul väga uniseks ja laisaks, võta meik maha niipea, kui töölt koju tuled – siis ei pea selle pärast enam muretsema. Ükskõik, millise variandi valid, pea sellest kinni – ma luban, et su nahk on peagi nagu uus.

      Kuidas?

      Kanna masseerivaid liigutusi tehes suur törts näopuhastuskreemi või – palsamit näole, sealhulgas silmalaugudele. Ära unusta otsaesist, kaela ega lõuga. Ära hoia end tagasi – võid tugevalt hõõruda. Tee näopesulapp kuumas vees märjaks ja vääna välja. Aseta see näole ning suru paar hetke naha vastu. Siis mässi riie ümber käe nagu labakinnas ja hõõru puhastusvahend ringjate liigutustega maha. Alusta silmadest ja hõõru seejärel tugevamate liigutustega ülejäänud nägu. Loputa vahepeal lappi, et sellelt möks maha saada. Kui kannad väga tugevat meiki, siis korda kogu tegevust.

2. Koorimine

      Milleks?

      See on lisahooldus, mida ei pea tegema iga päev. Ma koorin nahka paar korda nädalas AHA baasil valmistatud vedelikuga. Need, kellel tekivad sageli vistrikud, võivad tõsta koorimise sagedust ühe korrani päevas. Selle toote valik on tähtsam kui eelmise oma. BHA-d (beetahüdroksühapped, üldjuhul salitsüülhape) mõjuvad vistrikulisele nahale väga hästi. AHA-d (alfahüdroksühapped, nagu glükoolhape, piimhape ja sidrunhape) on tõhusa vananemisvastase toimega ning neid kasutatakse suuremas kontsentratsioonis ka keemilisel koorimisel. Õrnade kortsude, suurenenud pooride, tuhmi naha ja väikeste pigmendilaikude korral on väga tõhusad vedelad koorijad – pärast nende lühiajalist regulaarset kasutamist on muutused tavaliselt silmaga näha.

      Ma mõistan, et „hape” on sõna, mis ilutoodete kontekstis kõlab paganama jubedalt, aga ära karda. Tegemist on ilma retseptita müüdavates lahustes sisalduvate looduslike hapetega, mis on lihtsalt liiga nõrgad, et midagi drastilist teha. Siiski peab nende kasutamisel olema ettevaatlik. Alati tuleb alustada nõrgemast lahusest ja kasutada seda esimesel nädalal vaid üks kord. Väldi tooteid, mille esimese koostisosana on kirjas alkohol, sest need kuivatavad naha peaaegu alati ära ja see teeb palju paha (on paar erandit, nende hulgas mu lemmikkoorija Liquid Gold. Aga parem on esimesel korral alkoholiga mitte liialdada.). Vaata, kuidas nahk reageerib (kerge kihelus on normaalne), seejärel pea paar päeva vahet.

      Teiseks, ükskõik kas oled kogenud koorija või algaja, ülitähtis on välja minnes kasutada päikesekaitsekreemi (laia spektriga ja SPF olgu vähemalt 30). Vedelad koorijad toimivad nii, et vohmivad pealmised surnud rakud endasse ning paljastavad nende all peituva õrna naha. Uus nahk on päikese suhtes tundlikum ja seda tuleb kaitsta. Seepärast teen ma happega koorimist alati õhtul ja kannan järgmisel hommikul näole päikesekaitsekreemi. Kui sul on ekseem, rosaatsea või ülitundlik nahk, võid selle sammu üldse vahele jätta.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

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