Ausalt ilust. Usaldusväärne teejuht ilumaailma. Sali Hughes

Читать онлайн.
Название Ausalt ilust. Usaldusväärne teejuht ilumaailma
Автор произведения Sali Hughes
Жанр Здоровье
Серия
Издательство Здоровье
Год выпуска 2015
isbn 9789985335741



Скачать книгу

naerata ja lausu veendunult: „Ei, olen kindel, et sain täna juba kõik, mida tahtsin. Tänan,” ja lahku.

Kanna kvaliteetset käekotti

      Ühest küljest peaks hästi kohtlema igaüht, olenemata tema vanusest ja näilisest jõukusest, aga rahvast täis leti ääres pöördutakse esmalt alati selle naise poole, kes jätab mulje, et suudab midagi osta. Isegi kui tormad kodust välja sasipeaga ja pidžaamas, kanna korralikku käekotti. See ei jää märkamata ning nagu imeväel on teenindajad sinu vastu palju tähelepanelikumad.

Küsi tootenäidiseid

      Kui sa pole kindel, kas osta toode, mida sulle müüa üritatakse, siis küsi müüjalt näidist. Tänapäeval on enamikus lettides kas kõigi toodete pakendatud näidised või hulk tühje potsikuid, kuhu pannakse veidi toodet, et saaksid seda kodus proovida. Kiehl’s, Clarins, Laura Mercier ja Space NK teevad seda eriti hea meelega. Ära seda õigust kurjasti ära kasuta – kaks-kolm näidist, või ehk natuke enam, kui sa midagi ka ostad, on sobiv kogus kummalegi poolele.

Ära osta kõike ühelt brändilt

      Ma ei salli seda, kui klienditeenindajad ütlevad, et korraliku tulemuse saavutamiseks peab ostma terve nahahooldustoodete sarja. See on tavaliselt täielik jama ja kui ka ei ole, siis tekitavad minus alati sügavat kahtlust tooted, mis üksinda piisavat mõju ei avalda. Kui armastad mõnd kindlat brändi, siis lase käia. Aga mina oma iluprotseduurides kahte ühesugust toodet ei kasuta. Tasub arvestada eri firmade tugevaid külgi (näiteks ostaksin ma aluskreemi Laura Mercier’lt, aga jumestuskreemi Armanilt). Kui teenindaja kinnitab, et seerumi toimimiseks on sul vaja sama firma niisutavat kreemi, siis kõnni minema ja osta mõni parem toode.

Tee endale selgeks, milline sa tahad välja näha

      Su nägu on sinu oma ja sa tunned seda palju paremini kui müüjad. Kui ütled neile, et su nahk on rasune, peaksid nad seda kuulda võtma. Kui tead, et su silmad on sinised, pole neil õigust väita, et need on rohelised. Kui tahad punast huulepulka, pead selle ka saama. Kui võid kulutada maksimaalselt 30 naela, siis ei tohi seda piiri ületada. Ära lase ühelgi läbimüügi pealt teenival isikul endale öelda, milline sa peaksid välja nägema. Sa ise tead seda alati kõige paremini.

Kasuta targalt iluletis pakutavaid jumestusprotseduure

      Ära pane iluletis jumestuse tegemise aega kinni enne mõnd tähtsat üritust, välja arvatud juhul, kui oled sama meigikunstniku juures varem käinud ja tema tööga rahule jäänud. Olen näinud oma lugejatele iluletis tehtud jumestusi, mis olid nii hooletud ja oskamatud, et mul hakkas füüsiliselt valus. Mõni bränd on selles vallas parem kui teine. Olen märganud, et Bobbi Browni, MAC-i, Charlotte Tilbury, Laura Mercier’, Illamasqua ja Armani töötajad on üldiselt usaldusväärsemad ning meisterlikumad kui teiste firmade omad. Aga muidugi tuleb ette rohkesti erandeid, nii et ära riski, kui sul pole hiljem aega jumestust ise korda teha. Ja palun hoidu konsultante ära kasutamast ning neid tahtlikult eksitamast. Nad pole idioodid, nad märkavad „muidusööjat” juba kaugelt ning taipavad alati, et astusid sisse vaid tasuta jumestust hankima, ilma et kavatseksidki midagi osta. Ma isiklikult leian, et hea tasuta jumestus on väärt vähemalt nii palju, et tänutäheks huulepulk osta. Nii teenib jumestaja selle müügilt ja sina saad ta kätetööd hiljem kohendada.

Mõtle, enne kui enda kohta infot jagad

      Ära iial anna klienditeenindajale oma telefoninumbrit. Sellest ei tule midagi head. Uuri välja, mis juhtub, kui nõustud andma oma meiliaadressi, ja kas see jääb ainult antud tooteleti käsutusse. Mõnikord on e-teated ilutoodete allahindlustest kasulikud, aga pidev rämpspost, milles pakutakse kõike alates mängukonsoolidest kuni leivaküpsetiteni, küll mitte.

Ilmuta ebaviisakuse suhtes nulltolerantsi

      Kui letiteenindaja ütleb sulle midagi, mida sa tundmatul telefoni- või tänavamüüjal endale öelda ei laseks, siis mine minema. Mängus on sinu raha ja tema töökoht. Kui ta pole kummastki huvitatud, siis käigu põrgusse. Lahku, rahune maha ja teavita juhtunust firma peakontorit.

Anna positiivset tagasisidet

      Kuidas võivad poed ja brändid teada, mida nad õigesti või valesti teevad, kui sa seda neile ei ütle? Suurepärase teenindaja kohta antud positiivse tagasiside eest ollakse tänulikult ning vastavalt sellele edaspidi ka käitutakse. Järjepidevalt positiivset tagasisidet pälvivatel müüjatel avaneb võimalus ametiredelil tõusta ja lõpuks saavad nad enda haldusse oma leti, oma poe, teatud regiooni kauplused. Anna oma panus, et hea teenindus jõuaks kõigini.

Leksika, mida kasutatakse nigelas iluletis, ehk sõnad, mida me kuulda ei soovi„Te olete väga kahvatu. Lisame teile veidike jumet.”(Teeme su sama oranžiks kui mina.)„Kui ostate veel kaks asja, saate kaasa kaks tasuta kingitust.”(Mürkrohelise lauvärvi ja plaastri tooni huulepulga miniversioonid.)„Vabandust, ma ei tööta tavaliselt selles letis, nii et ma ei tea.”(Ma töötan siin kellegi lõunapausi ajal ega viitsi talle läbimüügitulu teenida.)„See niisutav kreem on välja töötatud nii, et seda tuleb kasutada koos sama sarja silmaümbruskreemiga, mis on välja töötatud nii, et see toimib, kui seda kasutada koos vastava pinguldava silma-ümbrusseerumiga. Nii et tulemuse saavutamiseks on teil vaja neid kõiki.”(See toode on saast, aga ma saan lisatasu iga kord, kui kogu komplekti maha müün.)„See toode muudab teie naha tõepoolest nooremaks.”(Sama hästi võiksid guugeldada nõiarohtu ja oma rahakoti põlema panna.)Kuidas suurepärast müüjat-konsultanti ära tundaTa annab sulle teada, kui mõne teise brändi toode on tema firma omast parem. Tõeline aare on konsultant, kes ütleb: „Meie huulepulgad on super, aga kui vajate vaid ühte põsepuna, siis ostke Narsi oma.” Usalda tedaTa rõhutab su näo positiivseid külgi kaks korda rohkem kui neid, mida saaks parandada. Näiteks: „Teie nahk on nii klaar, et tooniva niisutava kreemi kasutamisest piisab täiesti… Heleda lauvärviga saaksime teie silmad visuaalselt suuremaks muuta – võite kanda sädelevat lauvärvi, kuna teil pole laugudel üldse kortse.”See on kena, professionaalne ja viisakasTa näeb hea välja. Mitte ilmtingimata ilus, aga esinduslikNaine, kes teab, kuidas end parimast küljest näidata, ja mõistab kauni soengu ning jumestuse tähtsust, on just see, kelle kätesse võid usaldada ka enda välimuseTa esitab küsimusi. Hea konsultant ei tee sulle jumestust ega jaga nõuandeid enne, kui on välja uurinud, kui palju sul on hommikuti aega ennast valmis seada, kui palju kosmeetikatooteid sul juba olemas on, kui hästi sa neid kasutada oskad, milline sa üldse välja näha tahad. Need, kes armastavad ilu, tunnevad ilu vastu ka uudishimuNad on lausa sunnitud küsimusi esitamaTa on sinu vastu kena ka siis, kui sa midagi ei osta. See on kõige tähtsam. Müüjal, kes ei mõista hukka seda, et sa ainult ringi vaatad, avaneb võimalus müüa sulle midagi edaspidi – ikka ja jälle

      Igapäevane nahahooldus

      Küsi, kellelt tahes, kuidas ta oma nahka hooldab, ja isegi tänapäeval ütleb 90 protsenti vastajatest, et parimad on „seep ja vesi” või et nad järgivad põhimõtet „puhasta, toniseeri, niisuta” – ükskõik, kas nad seda siis ka teevad või mitte. Mina hooldan oma nahka vägagi tähelepanelikult – kuigi kaugeltki mitte fanaatiliselt –, aga isegi mina ei kujuta ette, et kasutaksin 12-astmelisi puhastusrituaale, millest kirjutatakse internetis. Kellel on selle jaoks aega? Ja olgem ausad: kellel on selle jaoks nii palju nahka? Kui kellelgi on, siis on seda ilmselt tugevdatud süsinikuga, et ta sellisele nahutamisele vastu peab. Kuid ma ei usu ka seda, et üksnes seep ja toonikum asja ära ajavad. Nahk on meie suurim elund ja seejuures ainus, mis on nähtav kogu maailmale – kuhu me ka ei läheks. Ta väärib austust ja on igapäevase hoolitsuse eest väga tänulik. Ja tõesti – hoolitsus peab olema igapäevane.

      Paljud peavad elementaarset nahahooldust tüütuks, ehkki jutt käib vaid paarist minutist, mis muudavad väljanägemise tunduvalt paremaks.