Персонажі. Валерій Гаєвський

Читать онлайн.
Название Персонажі
Автор произведения Валерій Гаєвський
Жанр Приключения: прочее
Серия
Издательство Приключения: прочее
Год выпуска 0
isbn



Скачать книгу

у роботі, але й численних любовних пригод. Ось чому як і дідусь, я завжди, був чужаком не лише поміж сільської босоти, ай у нашій зразковій середній школі № 1, де міську шпану й кандидатів до неї було зібрано у класах «А», а пристойних учнів у класах «Б». Свій «10-Бе» я вже описав у відповідному есєї, тож повернемося до моєї щасливої-нещасливої мами. Абсолютна самотність, яка навалилася на мене ще у дитинстві, стосувалася і її, бо той містечковий матріархат, який царював у нашому домі і став божевільним після смерті тата (папи), заганяв мене на край землі, у позачасовий запасний напрямок мого розвитку. Я вибирався відтіль дуже довго, по краплинці збираючи своє втрачене «Я», а коли опинився на материку, побачив біля опустілого батьківського дому Хробака-філософа з Гюрзою й Ропухою. Й першим моїм доторком до світу наслідків було відчуття не страху, а фатальності. Ці агонізуючі душі, ці нахабні боягузливі жадібні створіння, які не зіграли жодної ролі в історії мого дому, прочесали усю його ауру, перевернули його верх дном, аби назавжди щезла у ньому чарівна сила мрій і спогадів. Папа й мама довго не могли завершити його будівництво через свою бідність; тривалий час у кімнаті, яка виходила вікнами у двір й молоденький садок, стояла лише величезна, накрита дошками бочка, увінчана примусом, на якому готували нехитру їжу. Коли у ній настелили підлогу й потинькували стіни, під ними з’явилися майже антикварні диван й етажерка (спільний спадок папи й мами), перегодом й стіл, накритий древньою скатертиною. Кімнату віддали мені, і я, маленький книгоман-«наркоман», одразу ж взявся вивчати книги на етажерці; мине чимало часу і я зрозумію, що серед факторів, які підштовхували мене взятися за перо, одними з найголовніших є дві книжки, знайдені тоді там: «Хрестоматія з української літератури» для 8-го класу й «Підручник з акушерства». І назавжди вразили тоді мою спраглу до відкрить душу нещасливе кохання Лукаша й Мавки й зображений у деталях жіночий статевий орган, обсипаний цифрами, й їх розшифровкою під малюнком. Я гадаю, що тоді відбувся своєрідний ритуал посвяти, який супроводжує посвяту у будь-які таємниці.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

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