Сватосване по нашенски. Тодор Хаджиев

Читать онлайн.

Название Сватосване по нашенски
Автор произведения Тодор Хаджиев
Жанр Короткие любовные романы
Серия
Издательство Короткие любовные романы
Год выпуска 2021
isbn



Скачать книгу

значен за контрольор на готовата продукция. След смъртта на баща му Калинчо напуска работата в кооперацията, за да може да помага на майка си в домашните грижи. Започва да работи като самостоятелен шивач в дома си.

      При този скромен начин на живот майстор Калинчо спестява малко пари, и понеже годините му се навиват, съгласно местната традиция трябва да се ожени и да отглежда деца. Той е прекарвал времето си предимно в шивашките работилници, при домашните животни и в личното стопанство, затова не е общувал много с младежите и не умее да си намери момиче за съпруга. В такива случаи на помащ идват по-възрастни жени сватовници. За тази деликатна задача Калинчо помолил съседката кака Маргарита:

      – Како Маргарито, можеш ли да ми помогнеш да си намера момиче за жена? Сам не умея, нямам и време да се занимавам.

      – Не се притеснявай, Калинчо! – казва му тя. – Ще я уредим тази работа. Още утре може да отидем в близкото село. Там познавам някои жени и с тяхна помощ ще ти намерим добро и работливо момиче за годеница.

      На другия ден Маргарита и Калинчо с автобуса пристигат в съседното село и отиват в къщата, в която живее Дафина една омъжена приятелка на Маргарита. След като обясняват за какво са дошли, жената праща едно съседно момче да доведе по-малката й сестра Анастасия, която е мома за женене и живее при родителите си. Когато тя пристига, Калинчо вижда стройно младо момиче, сияещо с естествена красота и лъчезарна усмивка. Сърцето на младия мъж затуптява от вълнение и той почувствал, че е силно влюбен и готов да свърже живота си за винаги с тази млада жена. При проведения приятелски разговор станало ясно, че младите се харесват и Маргарита казала, че ще дойдат пак, след като Калинчо се съветва с родителите си.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

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