Germaanse volkeren. Indo-Europese migratie. Andrey Tikhomirov

Читать онлайн.
Название Germaanse volkeren. Indo-Europese migratie
Автор произведения Andrey Tikhomirov
Жанр История
Серия
Издательство История
Год выпуска 0
isbn 9785005095800



Скачать книгу

samen vochten en samen het deel van het in beslag genomen land bezetten dat hun door de oudsten was toegewezen.

      Veel Duitsers dienden als huurlingen in de troepen van andere naties. Al vrij vroeg stonden de leiders onder de Duitsers op, wisten squadrons aan te trekken en nieuwe landen te veroveren of hun diensten aan te bieden aan degenen die ze nodig hadden. In 72 v.Chr. e. zo’n leider van de Suev-ploeg, Ariovist, kwam met 15 duizend mensen naar Gallië op uitnodiging van de Keltische stammen van de Arverns en Sequans die vochten met de Aedu. Ariovist, nadat hij de Edues had vernietigd en zich in het noorden van Gallië had gevestigd, begon zijn bezittingen uit te breiden. Talloze vertegenwoordigers van verschillende Germaanse stammen vestigden zich op het land van dezelfde sequenties die door het Ariovista-team werden gevangen.

      Tegen de tijd van Tacitus bevonden de Duitsers zich al in een hoger ontwikkelingsstadium. Ze ontgonnen (hoewel in kleine hoeveelheden) en verwerkten ijzer, goud, koper, zilver, tin, lood, waren bezig met weven, aardewerk. De Duitsers leken duurzamer te zijn gevestigd. De landbouwtechniek is verbeterd. Bouwland werd gecultiveerd door een ploeg getrokken door een of twee paar ossen. De landteelt werd uitgevoerd door grote gezinnen of huisgemeenschappen, meestal bestaande uit meerdere generaties. Het eigendom van het grondgebied van het dorp behoorde nog steeds tot de hele gemeenschap, die van de clan in een buurman begon te veranderen, omdat de verwantschap tussen de huisgemeenschappen die het dorp bewoonden, geleidelijk verzwakte. Inwoners van het dorp deelden gemeenschappelijke gebieden – weiden, enz.

      De verdeling tussen de families van het land toegewezen voor individuele teelt werd niet gelijkmatig, maar «waardig» uitgevoerd door het hoofd van een groot gezin, dat wil zeggen door sociale status. Dit was een van de manifestaties van de sociale gelaagdheid die bij de Duitsers begon, veroorzaakt door de groei van productiekrachten. Vertegenwoordigers van de adel profiteerden nu van patriarchale slavernij, die in de kinderschoenen waarschijnlijk zelfs in de tijd van Caesar bestond. Allereerst werden krijgsgevangenen in slaven veranderd. Slaven onder de Duitsers ontvingen vee en land, waarvoor ze een deel van de oogst moesten bijdragen aan de eigenaars. De kinderen van slaven werden opgevoed met de kinderen van de vrije, en hoewel de slaven niet deelnamen aan openbare aangelegenheden, was het verschil tussen hen en de vrije veel minder opvallend dan in Rome. De tribale adel en de tribale leiders, die om hen heen een gevolg van oorlogszuchtige jeugd verzamelden, speelden al een belangrijke rol, maar de hoogste beslissing in belangrijke zaken behoorde nog steeds tot de nationale vergadering.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

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