Essentiële Oliën Voor Uw Innerlijke En Uiterlijke Schoonheid. Lyudmila Ananieva

Читать онлайн.
Название Essentiële Oliën Voor Uw Innerlijke En Uiterlijke Schoonheid
Автор произведения Lyudmila Ananieva
Жанр Спорт, фитнес
Серия
Издательство Спорт, фитнес
Год выпуска 0
isbn 9788873042303



Скачать книгу

tion id="ue1e5b66f-c8b8-5c59-9af0-3fbcd92c1cb1">

      

      Essentiele olien

      voor uw innerlijke en uiterlijke schoonheid

      Deel 1

      Geschreven door

      Lydmila Ananieva

      

      

      Vertaler

      Teresa Fontan-Olympie

      Copyright

      Copyright © 2017 door Lyudmila Ananieva

      Alle rechten voorbehouden.

      Dit e-boek is alleen toegestaan voor uw persoonlijke plezier. Dit e-boek mag niet worden verkocht of weggegeven aan andere mensen. Als u dit e-boek wilt delen met een andere persoon, koop dan een extra exemplaar voor elke persoon waarmee u het deelt. Als u dit e-boek leest en niet heeft gekocht, koop dan uw eigen wettelijke kopie. Dank u voor het respecteren van het harde werk van deze auteur.

      Inhoudsopgave

       Deksel

       Titelpagina

       Copyright

       Algemene eigenschappen

       SINAASAPPEL

       BASILICUM

       BERGAMOT

       VANILLE

       VALERIAAN

       KRUIDNAGEL

       GERANIUM

       POMPELMOES

       JASMIJN

       YLANG-YLANG

       GEMBER

       CEDERHOUT

       LAVENDEL

       WIERROOK

       CITROENGRAS

       CITROEN

       MANDARIJN

       MUNT

       GROVE DEN (ZILVERSPAR)

       PALMAROSE

       ROZEMARIJN

       SANDELHOUT

       TEA TREE

       SALIE

       EUCALYPTUS

       Dank U

       Algemene eigenschappen

      Essentiële oliën zijn geuren, niet alleen heilzaam voor de stemming en gezondheid, ook unieke geneeskrachtige eigenschappen zijn inherent. Ze bevorderen de weerstand van een organisme tegen schadelijke factoren van buitenaf, zoals ioniserende straling, xenobiotica, kankerverwekkende stoffen. Ze dienen voor preventieve behandeling van ziektes, voor het optimaliseren van de lucht in de omgeving, helpen een organisme bij het tegengaan van schadelijke ecologische factoren enz.

      Essentiële oliën – substanties zijn zeer geconcentreerd. Daarom is het in zijn pure vorm bijna niet gebruikt. De uitzondering hierbij zijn olie van lavendel en tea tree.

      Alle andere essentiële oliën lossen zeker op in een uitdrijvende basis oplosmiddel - plantaardige olie (olijf, amandel, avocado, druivenpit, enz, bevatten verlengende acties van essentiële oliën waarbij ze geleidelijk aan verdampen), melk, yoghurt, alcohol, shampoos, balsem, crème. Het is ook mogelijk om met zout te mengen.

      Als een basis oplosmiddel is er melk, crème, yoghurt, alifatische oliebasis. Ook honing, wijn en vodka worden gebruikt.

      Essentiële oliën zijn van belang voor de cosmeticaa. Door middel van plantaardige/fruitachtige oliën is het mogelijk om een reeks aan dermatologische problemen op te lossen. De meest gevarieerde cosmetische procedures worden uitgevoerd met behulp van essentiële oliën, omdat ze naast bacteriële, ook een invloed hebben op een persoon’s stemming.

      Bij veroudering vraagt de huid meer voeding en hydratatie; alsook bescherming tegen de invloed van zon, wind en vrieskoude. Het is beter om geleidelijk aan om te schakelen naar essentiële oliën voor de verzorging van het gelaat en lichaam, en dat tegelijkertijd. Ook kunnen ze handig zijn voor preventieve behandeling tegen diverse ziekten

      Zulke eigenschappen van essentiële oliën zoals o.a. ontstekingsremmend, desinfecterend, vereffenend, hydraterend, verzachtend, zijn sinds lang geleden gebruikt in de cosmeticaa.

      Droge huid gebruik essentiële olie van lavendel, geranium, rozen, ylang-ylang, venkel, rozemarijn, marjolein, jasmijn, santal en pink tree in combinatie met basis oliën.

      Basis olie voor droge huid: macadamia, jojoba, amandel; olie van abrikozenpitten of perzikstenen.

      Normale huid huid – mogelijkheid om essentiële olie van lavendel, geranium, rozen en citroen te gebruiken in combinatie met basis oliën.

      Basis olie voor normale huid: macadamia, jojoba, amandel; olie van perzikstenen, abrikozen- of druivenpitten.

      Vettige/olieachtige huid – gebruik bergamot, zoete sinaasappel, vetiver, pompelmoes, geranium, citroen, lavendel, ylang-ylang, cypres, jeneverbes, cederhout.

      Basis olie voor een vettige/olieachtige huid: druivenpit, amandel, abrikozenpit en perziksteen. De combinatie van deze oliën met etherische oliën normaliseert de oliebalans in de huid.

      Huidtype bepalen:

      Schoonheidsspecialisten stellen 5 hoofdtypes van de huid vast: normaal, droog, vettig/olieachtig, combinatie en gevoelig. Het verschil tussen de ene type van het ander is afhankelijk van de afscheiding