Ταχεία Ερμηνεία Ανάλυσης Αερίων Αίματος. Nicola Maria Vitola

Читать онлайн.
Название Ταχεία Ερμηνεία Ανάλυσης Αερίων Αίματος
Автор произведения Nicola Maria Vitola
Жанр Медицина
Серия
Издательство Медицина
Год выпуска 0
isbn 9788885356023



Скачать книгу

πληροφοριών, χρήσιμων για τη διαμόρφωση και τη διαχείριση ενός ασθενούς των επειγόντων και της μετέπειτα παρακολούθησής του.

      ÎœÎµ την παρούσα εργασία, επιθυμία μου ήταν να συγκεντρώσω όλες τις έννοιες που είναι απαραίτητες και χρήσιμες για τη μελέτη της Ανάλυσης Αερίων του Αίματος, με τρόπο που να τις καθιστά εύκολα αξιοποιήσιμες, αλλά και για να λειτουργήσουν ως κίνητρο για περαιτέρω μελέτη, ίσως χωρίς το φόβο αντιμετώπισης ενός αντικειμένου που, καλώς ή κακώς, θεωρείται εκ των προτέρων, πολύπλοκο.

      Î£Ï„ην ουσία, υπάρχουν εφαρμογές διαθέσιμες για smartphones και tablet, οι οποίες είναι σε θέση να ερμηνεύσουν ταχύτερα από το ανθρώπινο μυαλό τα απλά αριθμητικά δεδομένα, αλλά υπάρχουν δύο μικροί προβληματισμοί: ο πρώτος είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να ξέρεις μόνος σου να προσανατολίζεσαι ανάμεσα στο pH, το pCo2, τα διττανθρακικά και το χάσμα ανιόντων. ο δεύτερος είναι ότι καμία εφαρμογή δεν ήταν, μέχρι σήμερα, σε θέση να αντικαταστήσει τον ιατρό στην πρώτη προσέγγιση του ασθενούς, στη συλλογή στοιχείων του ιστορικού και στη διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων, βήματα βασικά και αναντικατάστα, όχι μόνο στην ερμηνεία της Ανάλυσης Αερίων του Αίματος, αλλά και στην κλινική-θεραπευτική διαχείριση.

      Î¤Î¿ βιβλίο χωρίζεται, βασικά, σε τέσσερα μέρη, τα οποία αναφέρονται στις διάφορες φάσεις της Ανάλυσης Αερίων του Αίματος, από τη συλλογή ως την ερμηνεία. Το κείμενο έχει απλό λόγο και έχει ηθελημένα αποφευχθεί ένα ρητορικό και φλύαρο λεξιλόγιο, προς όφελος ενός νέου μοντέλου επικοινωνίας, πιο εκλεπτυσμένου και συνοπτικού,