Ταχεία Ερμηνεία Ανάλυσης Αερίων Αίματος. Nicola Maria Vitola

Читать онлайн.
Название Ταχεία Ερμηνεία Ανάλυσης Αερίων Αίματος
Автор произведения Nicola Maria Vitola
Жанр Медицина
Серия
Издательство Медицина
Год выпуска 0
isbn 9788885356023



Скачать книгу

la

      Î¤Î±Ï‡ÎµÎ¯Î± Ερμηνεία

       Ανάλυσης Αερίων Αίματος

      Î¤Î¯Ï„λος Βιβλίου: Rapida interpretazione dell’Emogasanalisi

      Mετάφραση: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΕΡΕΠΙΣΟΥ

      ÎµÎºÎ´ÏŒÏ„ης: Tektime – www.traduzionelibri.it

      ÎŸ συγγραφέας

      ÎŸ Dr. Nicola Maria Vitola εργάζεται στο Διεπιστημονικό Τομέα της Επείγουσας Ιατρικής και Πρώτων Βοηθειών, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου « San Giovanni di Dio e Ruggi d’Aragona” του Σαλέρνο της Ιταλίας, με επίπεδο III, στο Δίκτυο Επειγόντων της περιοχής της Καμπανίας. Είναι υπεύθυνος της Απλής Οργανωτικής Δομής της «Κλινικής Τοξικολογίας» και προϊστάμενος του Τμήματος Εκπαίδευσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

       Ειδικεύεται στην Εσωτερική Ιατρική.

       Είναι προϊστάμενος του Early Expert Network του Εθνικού Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης στο Τμήμα Πολιτικής κατά των Ναρκωτικών – Προεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

       Αναπτύσσει διδακτική δραστηριότητα ως επίτιμος Διδάκτωρ, στο Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο, στο Πανεπιστήμιο Federico II της Νάπολης και στο Δεύτερο Πανεπιστήμιο της Νάπολης.

      ÎˆÏ‡ÎµÎ¹ συμμετάσχει στη συγγραφή πολυάριθμων επιστημονικών εκδόσεων, αλλά και ως επιβλέπων σε συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις.

       Είναι εγγεγραμμένος στην Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων, στη λίστα των Εκδοτών της Νάπολης.

      Î Î±ÏÎ¿Ï…σίαση

       Αυτό το εγχειρίδιο για τη μελέτη της Ανάλυσης Αερίων του Αίματος, έχει το προτέρημα της εκ νέου παρουσίασης, της φυσιοπαθολογίας της καθημερινής κλινικής ιατρικής, με αναλυτικό τρόπο.

      Î— εργασία είναι αποτέλεσμα της εξειδίκευσης του συγγραφέα στο χώρο της Τοξικολογικής Κλινικής Ιατρικής και αυτό γίνεται αντιληπτό από την έμφαση που δίνεται στο αντικείμενο, μέσα από συγκεκριμένες ακριβείς αναφορές.

      ÎŸ λόγος είναι απλός, κινητοποιεί και διευρύνει το πνεύμα, αλλά και το ενδιαφέρον για συνεχή μάθηση.

      Î Î±ÏÎ±Î¼Î­Î½ÎµÎ¹ χρήσιμο για την εύκολη αναζήτηση λύσεων στο πλευρό του ασθενούς και στην εκ νέου ανακάλυψη των κλινικών αποτελεσμάτων, σε ένα επάγγελμα που δεν είναι πάντα εύκολο.

      Dario Caputo

      Î”ιευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας

      Î Î±Î½ÎµÏ€Î¹ÏƒÏ„ημιακό Νοσοκομείο Σαλέρνο

      Î Î±ÏÎ¿Ï…σίαση

      Î— σωστή ερμηνεία της Ανάλυσης Αερίων του Αίματος, αποτελεί βασικό κομμάτι στην αντιμετώπιση του «ασθενούς των επειγόντων». Αυτό μας παρέχει μία σειρά στοιχείων, τα οποία αν εκτιμηθούν και διασταυρωθούν σωστά με τα ιστορικά, με τα κλινικά και τα θεμελιώδη στοιχεία, επιτρέπουν την προσεκτική διάκριση των αρχικών αλλοιώσεων στην ομοιόσταση του ασθενούς, οι οποίες με τη σειρά τους, αν δεν αντιμετωπιστούν γρήγορα, μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρότερες καταστάσεις.

      Î©ÏƒÏ„όσο, η ερμηνεία της Ανάλυσης Αερίων του Αίματος, δεν είναι πάντα εύκολη, κυρίως γιατί χρειάζεται να λαμβάνεται υπόψη ότι μόνο ορισμένες από τις παραμέτρους