Susižadėję!. Leanne Banks

Читать онлайн.
Название Susižadėję!
Автор произведения Leanne Banks
Жанр Зарубежные любовные романы
Серия Aistra
Издательство Зарубежные любовные романы
Год выпуска 2012
isbn 978-609-406-578-1



Скачать книгу

ryšiams. Nors ir atsisakė perspektyvios aktorės karjeros ir gyvenimo Holivude, būtų reikėję amnezijos priepuolio, kad pamirštų alinamas reklamos filmų kampanijas: interviu žurnalams, pramoginės ir naujienų laidos, vieši pasirodymai.

      – Sudėtinga, – pripažino ji ir truktelėjo pečiais. – Tačiau kol Nikė reabilitacijoje, nieko negalima pakeisti.

      Lukas taip tvirtai atrėmė Gvenos žvilgsnį, kad ji pasijuto nesmagiai.

      – Nesutinku, – tarė jis aksominiu balsu, bet ryžtingai. – Šiuo atveju būtina atitraukti spaudos dėmesį. Praėjusią naktį, pasirūpinę Nike, surengėme skubų susitikimą ir radome sprendimą.

      Gvena vėl gūžtelėjo pečiais abejodama, ar jai būtina tai žinoti. Jos rūpestis – Nikė, o ne Hadsonų filmai.

      – Džiugu girdėti.

      Lukas ironiškai šyptelėjo.

      – Dar pažiūrėsim. – Jis surimtėjo. – Norėdami atitraukti dėmesį nuo Nikės, vakar paskelbėme pranešimą spaudai. Pranešėme, kad mudu esame susižadėję.

      Gveną ištiko šokas. Ji dėbsojo į Luką neįstengdama patikėti. Tada sumirksėjo ir papurtė galvą. Tikriausiai neteisingai išgirdo.

      – Ką pasakei?

      – Spauda mano, kad mudu esame susižadėję ir susituoksime.

      Gvena dar stipriau papurtė galvą.

      – Tikrai ne. Aš tavęs net nepažįstu. Aš nenoriu tavęs pažinti, – pridūrė ji pabrėžtinai. – Viena priežasčių, kodėl palikau Holivudą, kad pabėgčiau nuo nepaliaujamo viešųjų ryšių teroro. Joks…

      – Jau paskelbta, – tvirtai tarė Lukas. – Jei nenori, kad sesers reputacija būtų maišoma su žemėmis, sutiksi bendradarbiauti.

      Šaltas Luko balsas užgavo Gveną. Ji dar kartelį žvilgtelėjo jam į akis, ir sudrebėjo.

      – Skamba beveik kaip šantažas, – išrėžė ji.

      – Vadink kaip nori, – atsakė Lukas. – Išmanau savo darbą, bet stebuklų nedarau. Tavo sesuo užvirė šią košę, ir kažkam reikia ją išsrėbti. Niekam nebus geriau, jei dėl jos brandos ir drausmės stokos leisime žlugti Laukiamajam ir, žinoma, jai.

      Gvena stojo ginti sesers.

      – Nenutuoki, kiek Nikei teko patirti. Kai mūsų tėvai išsiskyrė, jai buvo labai sunku. Liko kone našlaitė – tiek dėmesio tėvai jai teskyrė. Visą tą laiką ji kovoja su skyrybų padariniais.

      – Tam yra psichoterapija, – atkirto Lukas. – Niekieno gyvenimas nėra tobulas. Reikia suaugti ir prisiimti atsakomybę už tai, kas esi ir ko nori. Nikė to laiku nesuprato.

      Net jeigu Luko žodžiuose ir buvo lašas tiesos, Gvena nesiruošė taikstytis su jo šaltumu.

      – Lengva sakyti, kad niekieno gyvenimas nėra tobulas. Numanau, taviškis buvo beveik toks. Tobulieji galingieji Hadsonai.

      Lukas vyptelėjo.

      – Kad mes tobuli ir galingi, manai tik todėl, kad aš pasidarbavau su spauda. Lygiai tą patį dabar darau su šiuo filmu ir tavo sesute.

      Na, žinoma, jos sesuo – tik nepageidautinas priedas. Gvena įsiuto.

      – Puikus bandymas, bet nemanau, kad tai padės. Nes nesu įdomi, – paprieštaravo ji. – Nesisukioju Holivude. Paparacų manymu, ramiai ir nuobodžiai gyvenu gelbėdama arklius savo dėdės rančoje. Ir kaip tik taip ketinu gyventi ir toliau.

      – Pakartosiu, kad klysti. Tu buvai numylėtinė. Moterys troško būti tokios gražios ir stiprios. Vyrai tavęs geidė. Paskutinis tavo filmas pasirodė prieš metus, o kai po dviejų savaičių jis išeis vaizdadiskio formatu, pirmaus perkamiausiųjų sąrašuose.

      Gvena tyliai nusikeikė.

      – Taigi, kalbant viešųjų ryšių terminais, aš esu mėnesio sensacija, – tarė ji ir pajuto, kad Luko sumanymas suveržia ją it tramdomieji marškiniai. – Vis tiek nieko neišeis. Aš turiu rančą.

      – Nutarta, kad kurį laiką aš čia pasisvečiuosiu. Tada, po kelių savaičių, mes įspūdingai pasirodysime Los Andžele.

      Gvenai pasidarė silpna.

      – Aš net trims sekundėms nesugebėsiu apsimesti tave dievinančia sužadėtine.

      – Laimėjai Auksinį gaublį ir buvai nominuota Oskarui. Tai bus vieni juokai.

      – Juokai, – pakartojo Gvena dvejodama. – Tas pat, lyg būčiau susižadėjusi su pačiu velniu. Buvau ištekėjusi už vyro, kuriam manęs reikėjo tik dėl… – Ji nutilo. Vis dar buvo skausminga prisiminti. – Aš negaliu daugiau apsimetinėti.

      – Gali dėl savo sesers, – paprieštaravo Lukas.

      Gvena nuėjo prie sieninės spintos ir paėmė aulinius batus. Jautėsi įspeista į kampą, tokia bejėgė, kad norėjo spiegti. Pats laikas išmėžti gardus. Dievas mato, reikėjo atsikratyti energijos pertekliaus, kuris kiekvieną sekundę grasino pratrūkti. Gvena nusispyrė batus ir sukišo pėdas į aulinius, mėgindama nekreipti dėmesio į aukštą įspūdingą Luko Hadsono figūrą, stovinčią už trijų pėdų.

      – Kur pageidautum, kad apsistočiau, kol čia viešėsiu? Turi svečių kambarį?

      Galvon šovė keli griežti ir kandūs atsakymai, kur ji pageidautų matyti Luką, bet įsikando lūpą ir nutylėjo.

      Lukas vyptelėjo.

      – Suprantu, kad tau patiktų, jei apsistočiau tvarte, – tarė jis.

      – Oi, ne. Arkliai to nenusipelnė, – atsakė Gvena. – Eik koridoriumi, antros durys dešinėje. Žalvarinė lova ir avikailio kilimėlis šalia. Gali užimti tą kambarį, – paaiškino ji ir išbėgo iš namo jausdama menkutį pasitenkinimą. Nors apgyvendinus Luką tame miegamajame jis miegos tik už sienos – pernelyg arti, ir tai jaudino, – Gvenai patiko mintis, kad jis per savo viešnagę gyvens rožiniame kambaryje. Tą miegamąjį įrengė galvodama apie Nikę, todėl sienos buvo rožinės, užuolaidos pasiūtos iš rožinio ir mėlyno gėlėto prancūziško satino, derančio su gėlėtu lovos užtiesalu. Nėriniuoti čiužinio papuošimai tiko prie nėriniuotų pagalvėlių ant lovos ir šalia stovinčio patogaus šviesiai mėlynu gobelenu apmušto supamojo krėslo.

      Visas tas rožinis rojus išvarys Luką, vyrą, persisunkusį vyriškumu, iš proto. O jeigu pasiseks, išvarys iš savo namo ir gyvenimo.

      Lukas nusinešė lagaminą į paskirtą kambarį ir apsidairė. Delnu pasitrynė akis ir veidą. Mergaitiškas kambarys toli gražu nepriminė nuosaikių ir šaltų linijų jo moderniuose, juodomis ir baltomis spalvomis dekoruotuose namuose. Dirstelėjęs į pompastiškas užuolaidas Lukas pajuto, kaip ima niežtėti odą, tarsi būtų ištikusi alerginė reakcija.

      Ir kaip jis turėtų šiame kambaryje dirbti? Tualetinis staliukas buvo nuklotas mergaitiškais niekučiais. Lukas nepakentė netvarkos. Jo darbas buvo sutvarkyti kitų žmonių padarytą netvarką ir sukeltą chaosą. Kaip tik tam jis čia ir atvyko.

      Mintys nuklydo prie moters, padėsiančios jam įgyvendinti apgaulę. Tikrovėje ji buvo dar įspūdingesnė nei ekrane. Sulig kiekviena emocija išraiškingos jos akys ir veidas patraukdavo ir prikaustydavo. Lukas puikiai mokėjo per pirmąsias trisdešimt susitikimo sekundžių perprasti žmones, tačiau Gvena buvo kietas riešutėlis.

      Nereikėjo skaityti jos asmeninės bylos. Gvenos istorija ryškiomis raidėmis puikavosi kiekviename žurnale ir laikraštyje. Sklandė gandai, kad jos romanas su tame pačiame filme vaidinusiu aktoriumi lėmė visų dėmesį atkreipusios santuokos su vienu žymiausių Holivudo prodiuserių baigtį. Tada ji pradingo.

      Bet