Boken til profeten Hosea – en vitenskapelig kommentar til teksten. Андрей Тихомиров

Читать онлайн.
Название Boken til profeten Hosea – en vitenskapelig kommentar til teksten
Автор произведения Андрей Тихомиров
Жанр
Серия
Издательство
Год выпуска 2023
isbn



Скачать книгу

Og jeg vil så meg det på jorden og forbarme meg over de ubarmhjertige, og jeg vil si til mitt folk: Du er mitt folk, men de skal si: Du er min Gud! (Hosea fikk tre barn, hver av dem, på befaling av Jehova, han ga et symbolsk navn: den førstefødte ble kalt Jisreel, og understreket at Jehova ville gjøre slutt på kongedømmet til Israels hus, datteren fikk navn Loruhama (utilgivet), som betydde at Gud ikke ville ha barmhjertighet med utro mennesker; navnet til den andre sønnen var Loammi (ikke mitt folk), det vil si at Yahweh nekter sitt folk, ønsker ikke å være deres gud.

      kapittel 3

      1 Og Herren sa til meg: Gå igjen og elsk en kvinne som er elsket av mannen sin, men som driver hor, likesom Herren elsker Israels barn, og de vender om til andre guder og elsker druekakene sine. (Hovedsaken er å returnere de "tapte sauene" – Israels sønner til jødedommens bryst, for dette formål beordret hypnotisørguden Hosea til å sove med kona til en av vennene hans, forutsatt at hvis hun hadde allerede lurt mannen sin).

      2 Og jeg kjøpte det til meg selv for femten sølvpenger og for en homer bygg og en halv homer bygg.

      3 Og han sa til henne: Bli hos meg i mange dager! hor ikke, og vær ikke sammen med en annen; så vil jeg være for deg. (Hosea instruerer horkvinnen).

      4 For lenge skal Israels barn forbli uten konge og uten fyrste og uten offer, uten alter, uten efod og husguder. (Efod er drakten til jødedommens prester. Terafim er navnet på et avgud som hadde en menneskelig skikkelse og ble æret som en husgud som var i stand til å forutsi fremtiden. Mange gamle og senere kommentatorer vurderte denne merkelige historien med Hoseas ekteskap som en allegori, men andre mener at det må tas bokstavelig, og at det kanskje var feil i hans personlige liv som fikk Hosea til å se i dette et tegn på fremtiden til hans folk).

      5 Etter dette skal Israels barn vende om og søke Herren sin Gud og David sin konge, og de skal ære Herren og hans godhet i de siste dager. (David ble konge etter Sauls død (ca. 1010 f.Kr.). Han opprettet en sentralisert stat med Jerusalem som hovedstad. For å heve Jerusalems betydning, overførte han paktens ark dit. Tradisjonen tilskriver forfatterskapet til salmer til David).

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

/9j/4AAQSkZJRgABAQEASABIAAD/2wBDAAgGBgcGBQgHBwcJCQgKDBQNDAsLDBkSEw8UHRofHh0aHBwgJC4nICIsIxwcKDcpLDAxNDQ0Hyc5PTgyPC4zNDL/2wBDAQkJCQwLDBgNDRgyIRwhMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjL/wgARCAhhBdwDASIAAhEBAxEB/8QAGwAAAwEAAwEAAAAAAAAAAAAAAAECAwQFBgf/xAAaAQEBAQEBAQEAAAAAAAAAAAAAAQIDBAUG/9oADAMBAAIQAxAAAAHzzDl85DVjBKDEQIjBq9ABTl8TlTIqm4ElVEi1xt8G8AJ2BMEJdLi9YKnRm9Y0vIGs4nLXKdCLxbhNa6ICUAGmgQlKmhgrCpmGm5VpCTkTkJp