Название | Wetenschap bevestigt – 3. Verzameling wetenschappelijke artikelen |
---|---|
Автор произведения | Андрей Тихомиров |
Жанр | |
Серия | |
Издательство | |
Год выпуска | 0 |
isbn | 9785005956958 |
19 En zij maakte zich op, en ging heen, en deed haar sluier af, en deed het kleed harer weduwschap aan. (De weduwe weer).
20 Juda stuurde een bokje van zijn vriend, de Adollamiet, om het pand uit de hand van de vrouw te nemen, maar hij vond haar niet. (Betaling).
21 En Hij vraagde de inwoners van die plaats, zeggende: Waar is de hoer, die te Enaim aan den weg was? Maar zij zeiden: Er was hier geen hoer. (Verduidelijking).
39: 12 zij greep hem bij zijn kleren en zei: Ga bij mij liggen.«Maar hij liet zijn kleren in haar handen, rende en rende naar buiten. (De vrouw bereidt een truc voor).
13 maar toen ze zag dat hij zijn kleren in haar handen had gelaten, rende ze weg (om zo ' n vrouw tegen te spreken!).
14 en zij riep haar huisgezin, en zeide tot hen: Ziet, Hij heeft een Jood tot ons gebracht, om ons te berispen. Hij kwam naar mij toe om bij mij te gaan liggen, maar ik schreeuwde met luide stem (een vrouw bereidt een trucje voor).
15 en als hij hoorde, dat ik riep, en riep, zo liet hij zijn klederen bij mij, en liep, en liep weg. (Insinuaties).
16 en zij hield zijn klederen bij zich, totdat zijn Heer in haar huis kwam. (De vrouw bereidt een truc voor).
17 en zij gaf hem dezelfde woorden te kennen, zeggende: De Hebreeuwse dienstknecht, dien gij tot ons gebracht hebt, is tot Mij gekomen, om mij te misbruiken. (Insinuaties).
18 maar toen ik mijn stem verhief en riep, liet hij zijn kleren bij mij achter en liep weg. (Insinuaties).
19 als nu zijn Heer de woorden zijner huisvrouw hoorde, die zij tot hem gesproken had, zeggende: Uw knecht heeft mij dit gedaan, zo werd hij van toorn ontstoken.
20 Toen nam zijn heer Jozef mee en zette hem in de gevangenis waar de gevangenen van de koning gevangen zaten. En hij zat daar in de gevangenis. (Jozef zit in de gevangenis).
41: 14 Toen zond Farao heen, en riep Jozef. En zij brachten hem haastig uit de gevangenis. Hij knipte zijn haar en veranderde zijn kleren en kwam bij de farao. Jozef werd bij de farao geroepen. 42 En Farao nam zijn ring van zijn hand af, en deed hem aan Jozefs hand; en hij kleedde hem met fijn linnen, en deed een gouden keten om zijn hals.; (Joseph is de Belangrijkste Ambtenaar van de staat, visson is een dure stof).
43 En Hij gebood hun, dat zij hem tot den tweeden hunner wagenen zouden brengen, en voor hem uitroepen: buig u Neder! En hij stelde hem over het gehele land Egypte. (Jozef is de Belangrijkste Ambtenaar van de staat).
44: 13 en zij scheurden hun klederen, en een iegelijk legde zijn last op zijn ezel, en keerde weder in de stad. (Kleding scheuren betekende een hoge mate van wanhoop tonen).
45: 22 aan een iegelijk van hen gaf hij wisselklederen, en aan Benjamin gaf hij driehonderd zilverlingen en vijf wisselklederen;
49: 11 hij bindt zijn veulen aan den wijnstok, en de zoon van zijn ezel aan den wijnstok der beste druiven; hij wast zijn klederen met wijn, en zijn mantel met druivenbloed;
50: 10 en zij kwamen te Goren-hathad aan de Jordaan, en weenden aldaar met een groot en zeer sterk geween; en Jozef weende over zijn vader zeven dagen. (In de oudheid was het nodig om verdriet te tonen voor de overledene. Rouw-volgens de regel van talion, verdriet, rouwkleding, sluier, Vrouwelijk huilen (rouwenden) – dit zijn allemaal manieren om medelijden te veroorzaken voor de rouwende, manieren om verdriet, verdriet, wroeging te veroorzaken. Een persoon in verdriet Slaat op zijn borst, scheurt zijn haar, weigert te eten, probeert zichzelf te straffen en de komende eeuwige straf te vermijden of de straf te verzwakken waarop hij wacht op de dood van een geliefde).
Dierenhuiden-initial clothing
De huiden van verschillende dieren waren de eerste vormen van kleding van de oude mens. De huiden van verschillende dieren werden gesneden en dienden als een deken voor een persoon.
Stieren zijn bijvoorbeeld heel vaak te vinden in legendes en overtuigingen van verschillende volkeren. Het «woord over Igor ’s regiment» vermeldt «Busovo time», Bus in het Oudgrieks, bos in het Latijn – «stier, koe», aka Booz, Boos, God – Koning en commandant van de tribale verenigingen van slaven (mieren), uitgevoerd door de Goten in de IV eeuw samen met 70 andere leiders van verwante stammen. In de oude westerse Semitische talen,» aleph «betekende» Stier», en» bet " – " huis»(in het Hebreeuws,» aleph «en» bet», respectievelijk), vandaar de naam van de eerste Griekse letters» alpha «en» beta»(in de Byzantijnse uitspraak» vita»), het Russische woord"alfabet».
In het oude Egypte, was er, samen met andere dieren, de cultus van de stier, het was een van de meest prachtige en plechtige culten dat een dier ooit is geëerd met, de Memphis stier Apis werd beschouwd als een «dienaar van de god Ptah» en een symbool van vruchtbaarheid; hij leefde in een heilige stal recht in de belangrijkste tempel, waar hij werd verzorgd door speciale priesters. Na de dood van de stier, werd het gebalsemd en begraven in overeenstemming met een complexe plechtige ceremonie en met een enorme bijeenkomst van mensen. De priesters gingen toen op zoek naar zijn ontvanger, en hier zochten ze naar enkele moedervlekken – «goddelijke» tekens, alleen een zwarte stier werd herkend als een» pasgeboren Apis», die een witte vlek in de vorm van een driehoek op zijn voorhoofd had, een scarabee—vormige groei onder zijn tong, een vlek die leek op een adelaar op zijn ruggengraat, een tweekleurige op zijn staartwol, enz.; deze «goddelijke» tekens waren naar verluidt ongeveer 30. Toen zo ' n stier eindelijk werd gevonden, wat ongetwijfeld geen gemakkelijke taak was, werd hij plechtig begeleid naar een gereinigde Heilige stal, waar hij leefde met een harem van speciaal geselecteerde koeien tot aan zijn dood, de laatste stier leefde tot het moment dat Egypte een christelijk land werd. De cultus van het «Gouden Kalf» werd door de Joden geleend van de oude Egyptenaren, die de stier APIs aanbaden (hecatomb – in het oude Griekenland, het offer van honderd stieren aan de goden).
De langste 2e soera van de Koran heet «koe».
De oude Egyptische god Osiris werd meestal geïdentificeerd met de stier Apis Uit Memphis en met de stier Mnevis uit Heliopolis. Het is moeilijk te zeggen of deze stieren, net als roodharige ossen, incarnaties waren van Osiris als de geest van brood, of dat ze oorspronkelijk onafhankelijke godheden waren die later met Osiris versmolten. Deze twee stieren onderscheiden zich van andere heilige dieren wier cultus lokaal van aard was door het feit dat hun cultus overal wijdverspreid was. Wat de oorspronkelijke relatie van Apis met Osiris ook is, we hebben één feit met betrekking tot het eerste, dat op geen enkele manier kan worden genegeerd bij het bespreken van de gewoonte om God te doden. Hoewel de oude Egyptenaren deze Stier aanbaden als een echte god, met grote plechtigheid en diepe eerbied, stonden ze Apis niet toe om langer te leven dan de periode die door de rituele boeken wordt voorgeschreven. Aan het einde van deze periode werd de stier verdronken in een heilige bron. Volgens Plutarchus mocht Apis 25 jaar leven. Recente opgravingen van Apis-graven laten echter zien dat dit recept niet altijd op tijd werd uitgevoerd. Uit de inscripties op de graven blijkt dat tijdens het bewind van de tweeëntwintigste dynastie twee van de Heilige stieren meer dan zesentwintig jaar leefden.
De Hindoes hebben een cultus van de koe, het doden en eten van wiens vlees zij vereren voor een misdaad zo gruwelijk als moord met voorbedachten rade. Niettemin dragen de brahmanen de zonden van de mensen over aan een of meer koeien, die vervolgens naar de door de brahmaan aangegeven plaats worden gebracht. De oude Egyptenaren offerden een stier en riepen alle problemen op zijn hoofd die op zichzelf en op hun land konden vallen, waarna ze het hoofd van de stier aan de Grieken verkochten of in de rivier gooiden. De oude Egyptenaren aanbaden stieren in het historische tijdperk, het was hun gewoonte om stieren te doden en hun vlees te eten. Een groot aantal feiten leiden ons echter tot de conclusie dat de Egyptenaren oorspronkelijk, samen met koeien, stieren als heilige dieren beschouwden. Ze beschouwden niet alleen als heilig en offerden nooit koeien-ze offerden alleen zulke stieren, op het lichaam waarvan bepaalde merktekens waren. Voordat hij de stier offerde, onderzocht de priester hem zorgvuldig: als de nodige markeringen aanwezig waren, brandmerkte de priester het dier als een teken dat het geschikt was om te offeren. De man die een ongemerkte stier offerde, moest zelf ter dood gebracht worden. De cultus van de zwarte