Tektime S.r.l.s.

Все книги издательства Tektime S.r.l.s.


  Хранително Консултиране. Как Да Мотивираме Хората Да Променят Хранителните Си Навици.

  Roberta Graziano

  Според Световната здравна организация ”Консултирането е процес, който, чрез диалог и взаимодействие, помага на хората да решават проблемите си и да вземат решения.

  Një Flluskë Jashtë Kohe

  Andrea Calo'

  ”Kur të më shohësh të vdekur prej dashurisë për ty, gruaja ime, dhe buzët e mia të jenë të çelura dhe i zbrazur nga shpirti të jetë trupi im … atëherë, e mbushur me dhimbje dhe keqardhje, do të vish tek ana e krevatit tim dhe me zë të ëmbël dhe të ulët do të thuash: Unë jam ajo që të ka vrarë dhe e penduar jam kthyer…”. Dy trupa, një shpirt i vetëm. Një kthim në jetë një shekull e gjysmë pas herës së parë që asgjëson kufijtë e caktuar nga koha. Një jetë e re apo vetëm një shpërblim. Po sigurisht një dashuri e re që çel në rishikimin e përditësuar të një të kaluare tashmë të zhdukur. ”NJË FLLUSKË JASHTË KOHE” është një Roman i pasur me emocione, me imazhe dhe të papritura që e mbajnë lexuesin të gozhduar deri në faqen e fundit. Po sikur të ishte e vërtetë se të gjithë ne jetojmë një jetë të dytë? Po sikur të rriteshim me sigurinë e të kujtuarit të një jete të mëparshme? Katherine, nga të gjithë e quajtur Kate, është një grua e re italo-amerikane që jeton në New York. Shumë janë të bindur që ka probleme mendore, përfshirë familjen e saj të origjinës. Por, nuk është kështu: e veçanta e saj është që kujton me qartësi absolute detajet e një jete të saj të kaluar, jetë e jetuar në një vend të largët nga qyteti i saj i lindjes. Tashmë tridhjetë e pesë vjeçare, vendos të kthehet në Joseph, në kontenë e Wallowa-s, në Oregon, ku është e sigurtë se ka jetuar. Kërkon të kaluarën e saj, atë që qe shpirti i saj i mbyllur në trupin e një gruaje të kohërave të tjera. E detyruar të ndalojë në Portland nga një shtrëngatë, takon John-in, me të cilin përjeton një tërheqje të çuditshme. Ai do ofrohet ta ndihmojë të kërkojë gjurmët e kësaj të kaluare që nuk rresht së obsesionuari atë. Një pikturë, një puthje, një shtëpi dhe një ditar i shkruar nga ajo vetë në gjysmën e dytë të viteve tetëqind, gjithçka konvergon drejt një zbulimi befasues ruajtur për një finale të aftë për ta bërë këtë roman të paharrueshëm.

  Kriteri I Leibnizit

  Maurizio Dagradi

  Një zbulim i rastësishëm shkencor është fillimi i një aventure tronditëse që shtyhet menjëherë drejt kufijve të shkencës dhe tenton ti tejkalojë ato. Protagonistët sillen nëpër shtigje të pazakonta, të papritura, dhe përballen me situata plotësisht jashtë të zakonshmes. Aventura e shkencës dhe e teknologjisë bëhet edhe aventurë e brendshme për disa nga ata, duke zbuluar pamje të intimitetit dhe seksualitetit të tyre të panjohura më parë. Në një sekuencë të pasur me ngjarje emocionale dhe drastike, historia përfshin lexuesin dhe e mban në ankth nga fillimi deri në fund.

  Forcat E Kundërta

  Aldivan Teixeira Torres

  ”Forcat e kundërta' është libri i parë i vëllimit “Profetizuesi”, ku personazhet kryesore janë dinamika e dyfishtë, Profetizuesi dhe shoku i tij i pandarë i aventurave, Renato. Në këtë vëllim të parë, i lodhur nga monotonia, Profetizuesi propozon të ndërmarrë një udhëtim në një mal që premton se është i shenjtë. ”Forcat e kundërta është libri i parë i vëllimit “Profetizuesi”, ku personazhet kryesore janë dinamika e dyfishtë, Profetizuesi dhe shoku i tij i pandarë i aventurave, Renato. Në këtë vëllim të parë, i lodhur nga monotonia, Profetizuesi propozon të ndërmarrë një udhëtim në një mal që premton se është i shenjtë, me shpresën që ëndrrat e tij të bëhen realitet. Pas ngjitjes në mal, ai takon një roje, një qenie e lashtë plot mençuri, që i premton ta ndihmojë në rrugën e tij. Me ndihmën e saj, ai kalon tre sfida që i japin atij fuqitë që i duhen për të hyrë në shpellën e dëshpërimit, një vend ku e pamundura bëhet e mundur.”

  Këshilla Ushqimore. Si Të Motivojmë Njerëzit Për Të Ndryshuar Zakonet Ushqimore

  Roberta Graziano

  Sipas Organizatës Botërore të Shëndetit “Këshillimi është një proces që përmes dialogut dhe ndërveprimit, i ndihmon personat për të zgjidhur e menaxhuar problemet dhe pët të marrë vendime.

  Zenith

  Saccinto Saccinto

  Zenith è la storia di un ragazzo che attraversa la morte ed è costretto a salvare nove anime per poter tornare alla vita. Lo sfondo dark in cui si delinea Zenith è quello della notte della morte del protagonista Sico. Di ritorno a casa con la sua moto, si muove sull'asfalto bagnato dalla pioggia che ha investito Colleterno con il collo incassato tra le spalle per il freddo e per la strana sensazione che qualcosa di orrendo lo stia inseguendo in attesa di poterlo sopraffare. Il vecchio cimitero sulla collina incombe con le sue luci spettrali, la presenza della morte si fa sempre più densa. Sico perde il controllo della moto e finisce giù da una scarpata. La sua morte segna l'inizio delle nove ore della notte. Ogni ora un'anima appena morta raggiungerà Sico. Lui dovrà tornare indietro a prima della morte di ogni anima per poterla salvare, per poterne salvare più di quante ne possa perdere. Soltanto in questo modo potrà tornare alla vita con le nove anime.

  God’s Code

  Aldivan Teixeira Torres

  Philliphe is a victorious man in every aspect of life. Nothing else can wish to be happy until something terrible happens. The new situation provokes a great revolt in your world. Lost, just stumbled onto at the thought of an innocent young man. His words are so comforting and optimistic that opens a new perspective amid so much pain. Is launched then the following challenge:Be able understand the God's will and as a consequence decipher your code?

  The Dark Night Of The Soul

  Aldivan Teixeira Torres

  “The dark night of soul” is the continuation of “The seer”. The main character returned to a mountain in search of answers for a troubled period of its life, moments who forgot of God, of its principles, losing itself in sins. In the mountain, “The seer” had contact with two “great beings”, who guided him to knowledge. This book is a passage full of dangers, pirates, a great adventure in the sea, bringing us reflections and questionings, for which we wonder: Would be possible that a criminal recovers, and, really would find the peace for its crimes? He would find forgiveness in itself? He would find the happiness? Or would be only an illusion?

  The Girl Who Couldn'T See Rainbows

  Rosette

  The encounter of two lonely souls in the fascinating context of an imaginary Scottish village is the starting point for a great love story where nothing is like it seems. The main character – Melisande Bruno – is the girl who can’t see rainbows, for she is able to see only in black and white. And her opponent, as well as great love, is Sebastian McLaine, a writer relegated to a wheelchair. Melisande Bruno flees from her past and refuses to accept her diversity: she was born with a particular and rare sight impairment that prevents her from distinguishing colours and her greatest dream would be to see a rainbow. Her new employer is Sebastian McLaine, a famous writer of horror novels, relegated to a wheelchair due to a mysterious car accident. A figure lies in the shadows, ready to feed on other people’s desires… Two solitudes that intertwine; two destinies united by their darkest dreams in which nothing is as it seems. A Gothic novel waiting only to be read…