Львiвська гастроль Джимі Хендрікса. Андрей Курков

Читать онлайн.
Название Львiвська гастроль Джимі Хендрікса
Автор произведения Андрей Курков
Жанр Музыка, балет
Серия
Издательство Музыка, балет
Год выпуска 2012
isbn 978-966-03-5887-4



Скачать книгу

Саме у ці моменти порожнечі, що несподівано виникала в голові, він автоматично натискав кнопку «старту» і переводив свій приморожений погляд на монітор. Стежив байдуже за процесом оживання екрана, слухав таємничі звуки, що супроводжували запуск комп'ютерних програм. Коли монітор прикрашався «дозрілими» «іконками», Тарас підводився і приносив із підвіконня два-три кактуси у пластикових кубиках-вазонах. Ставив їх під монітором, аби вони перехоплювали та втягували у себе всю шкідливу комп'ютерну радіацію. їм-то що? Вони, як і будь-які рослини, створені, щоб фільтрувати повітря, переробляти вуглекислий газ на кисень! Тарас не знав, на що кактуси переробляли шкідливе комп'ютерне випромінювання. Він не був упевнений, що це випромінювання шкідливе, і навіть іноді сумнівався, що воно взагалі існує. Але ігнорувати народні мудрості було безглуздо. І якщо одного дня хтось вирішив, що перед працюючим монітором треба ставити кактус, то Тарас пішов іще далі й почав ставити не один кактус, а три! «Комп'ютерні кактуси» Тараса ніякої ботанічної цінності не мали. Цінність мали інші кактуси, що росли в маленькій теплиці під лампами денного світла. Це були кактуси, над якими він старанно проводив експерименти, намагаючись схрестити їх із живими каменями – літопсами. Для таїнства схрещування він уже купив у магазині для художників тонкий колонковий пензлик. Але поки що він лежав без діла. Три лофофори Вільямса готувалися до цвітіння. Кілька літопсів теж готувалися до цвітіння, але домогтися від літопсів «одвертості й відкритості» було справою непростою. Вже кілька разів їхні бутончики засихали до цвітіння.

      «У вас три нови листи!» – повідомило моніторне «віконце» з намальованим жовтим конвертом. Тарас навів стрілку на конверт і «кликнув» мишкою.

      Два листи пропонували недорого та швидко подовжити пеню на 8 сантиметрів. Третій лист виявився конструктивнішим.

      «Я у вашому місті й пишу на оголошення. Передзвоніть мені на мобільний 0967049657. Льоня».

      Думки витіснили з голови Тараса раптову порожнечу. З'явилася перспектива заробітку. Рука витягнула з кишені білого махрового халата мобільник.

      – Алло, Льоня? Ви мені прислали e-mail! Вас турбують камені?

      – Це уролог? – перепитав метушливий чоловічий голос.

      – Я – по каменях, – відповів Тарас, який не наважився назвати себе представником лікарської професії.

      – Ага, – сказав голос. – Так шо, можна зараз зустрітися? Де ваш кабінет?

      – Я працюю на виїзді, не в кабінеті, – пояснив співрозмовникові Тарас. – Вібротерапія зазвичай виводить камінь години за дві-три… Іноді, щоправда, процедура може тривати й довше.

      – Це шо, спеціальний вібратор?

      – Ні, спеціальна машина, на якій я вас возитиму по спеціально вибраній дорозі, щоб виникала вібрація… Перевірений метод.

      – Ну добре, куди під'їхати?

      Тарас глянув на настінний годинник.

      – Іще рано, треба дочекатися, коли дороги будуть вільними. Годині об одинадцятій, а краще опівночі… Тільки годинки за дві до процедури