Аптекарка. Ингрид Нолль

Читать онлайн.
Название Аптекарка
Автор произведения Ингрид Нолль
Жанр Современные детективы
Серия
Издательство Современные детективы
Год выпуска 1994
isbn 978-617-12-6876-0



Скачать книгу

власної волі за якусь мить я таки сиділа під час пробної поїздки на місці поруч із водієм. Левін був за кермом, а продавець із заднього сидіння горланив мені у вухо переваги цього авто.

      – Чому ви коротко підстригаєте свої білі локони? – запитав Левін. – Це ж, мабуть, так прекрасно, коли вони розвіваються…

      – Самі собі купіть кабріолет, якщо він вам аж так подобається. І розпускайте своє власне біле волосся за вітром…

      – Для нас, студентів, це недосяжна мрія.

      То он як пояснити ту вбогу куртку-бомбер, придбану на секонд-хенді. Бідолаха.

      Через дві години занадто червоний кабріолет стояв перед вікнами моєї квартири, а я підписала договір про купівлю автомобіля на виплат.

      Протягом наступних днів мене не покидала підозра, що Левін – таємний співробітник автосалону, адже при купівлі коней теж у хід ідуть усі методи. Але я помилилася.

      Недільного ранку довготелесий зайшов по мене.

      – У таку чудову погоду… – розпочав було він.

      Я пояснила, що пишу дисертацію і саме тому працюю в аптеці лише на пів робочого дня, ну, і вихідні мені, власне, потрібні для того, щоб сидіти за написанням роботи. Треба ж колись її нарешті закінчити.

      Левін сидів за кермом. Він подарував мені сонячні окуляри, модель з барахолки. У них я була схожа на зірку шістдесятих. Про мене, звісно ж, можна сказати, що я маю добре серце і що дуже товариська, але компліменти про свою зовнішність сприймаю вкрай обережно.

      Як згодом виявилося, Левін не був ніяким авантюристом. Він був наділений позитивною рисою – дивуватися всьому, немов дитина.

      – Такого красивого саду я ще в житті не бачив! – зізнався він, коли після нашого повернення оглядав квартиру.

      При цьому мій балкон не відрізнявся від тисячі інших, яких приклеїли до двокімнатних квартир у новобудові. Щоправда, я таки справді люблю квіти: у ящичках вилися жовті, червоні та помаранчеві красолі, у горщиках цвіли троянди, герані й навіть лілії, металеве поруччя граційно обвивав рожевий та білий горошок.

      Щоб затримати його біля себе на довший час, я взялася пришивати йому напіввідірваний ґудзик.

      Він міг би це зробити й сам, мовляв, невмілість – погана ознака зубного лікаря.

      Я здивовано запитала, чому він вирішив вивчати стоматологію, адже вона взагалі йому не підходила.

      – З тієї ж причини, з якої ви стали фармацевтом, – відповів Левін. – Щоб заробляти багато грошей.

      Я уважно на нього глянула. Невже він справді так про мене думав?

      Під час нашої наступної поїздки ми перейшли на «ти», але до ніжності так і не дійшло. Під час його третіх відвідин він тримав на руках молоденьку кицьку й радісно мені її передав. Мушу визнати, що для мене немає нічого привабливішого за котиків. Мені вже не раз пропонували кошенят, але я постійно відмовлялася через боязнь відповідальності. Мене днями не було вдома, у мене часто були нічні зміни в аптеці – або ж я хотіла кудись поїхати – що робити зі звірятком у такому разі? Левін пропустив мої сумніви повз вуха.

      – Це