V deň. Humorná pravda. СтаВл Зосимов Премудрословски

Читать онлайн.
Название V deň. Humorná pravda
Автор произведения СтаВл Зосимов Премудрословски
Жанр Приключения: прочее
Серия
Издательство Приключения: прочее
Год выпуска 0
isbn 9785005087560



Скачать книгу

v galoši neprejde?

      – Nie, nie! Čo hovoria hlúposť? – Čečenci sú trochu rozzúrení. – koza berie so sebou.

      – Prečo? Spýtal som sa neochotne.

      – Čo ovce jedli, kozy sa pasú? – s ironickým seržantom. – Nerozumiem, prečo potrebujete topánky?!

      – Wai, nie, topánka z kozej zadnej nohy sa objaví, áno? A kapusta vznášajúca sa, vrecia, ako si pamätať s manželkou.

      – Hej, si snílek? A koľko peňazí dáte?

      – Wah, prečo tie peniaze, potkan. Vína z Chachy, áno. Krátka chacha.

      – Dobre, len sa pozri, ak blázon, tak ťa zastrelím ako šakala.

      – Prečo tak neslušné? Salim nepodvádza. Salim je čestný.

      – Ahmed povedal to isté, ale predal chaču ako slabú ako voda. – seržant na diaľku si všimol holého ducha, ktorý zhromažďoval kvety a ochutnal lístky.

      Pozreli sme sa jeden na druhého a rozhodli sme sa.

      – Hej, ty.., choď syud! zakričal seržant. Duch bezpochyby poslúchol rozkaz, zložil topánky a hodil ich na pokraj kaukazskej národnosti. Chytil topánky, pobozkal ich, vytiahol z vrecka nohavíc päťlitrový hadovitý chachi a hodil na nás, predtým, ako sa napil a demonštratívne prehltol, údajne nie nakaziteľný.

      Ráno šťastný deň!!!

      Iba abrek utiekol, chytil pastiera z neúspechu v blízkosti stáda stáda, zjavne sa snažil o topánky pre svoje kozie priateľky, ktoré by mali upokojiť svoju horskú náladu a hormón, pripomínajúc jeho milovanú manželku, ako desiatnik navrhol:

      – A čo?

      – Áno, môžete! seržant odpovedal.

      – Takže? – Spýtal som sa súkromného.

      – Jazda. – odpovedali predákovi a prešli sme cez kopec, odkiaľ bolo jasne viditeľné celé ľavé stádo oviec, ktoré malo byť čoskoro nasadené v horách. Vzali stroj s tlmičom a po zaujatí bojovej pozície vypustili vinnú révu. Ukázalo sa, že Chacha je mizerná ako kompot.

      – Koza, abrek, opäť vrel, no, nič, teraz im pre ne zabezpečíme švábové preteky. – seržant bol rozhorčený, zamieril na blízku veľkú ovcu, stojaci v tesnej blízkosti nás, s kučeravými vlasmi. «Pú!!» a guľka odrezala krík rastúci vedľa barana. Baran nevenoval pozornosť.

      – Daj so skríženými očami. – chytil desiatnika. Zameral sa a «Pú!», Zasiahla jastraba nad stádom.

      – Klub, kde točíš?! – po vytiahnutí automatickej pušky sa predák usmial.

      – Prečo, návrat? – desiatnik bol prepustený.

      – Čo šoférujete? Ako je to, prvý odraz a potom volejbal? majster a «Pú!» sa zamerali. Guľka blázna, prelietajúca cez barana a vrhajúca sa na lúku, priviazaná za zajac. Ten chudobný človek, pravý aj ľavý, sa zohne a odskočí a guľka, ako bizarná diera: bude odletieť, vráti sa; potom si všimnite, potom zmeškajte. Tak šliapla šikmo do lesa.

      – Eh!! – Pevne prikývol, pozoroval zajaca, predáka a narazil automatom na zem, sklonil hlavu. – Toto je chacha. Marne sa volali Abrek.

      – Áno, presne chacha mžoural. – podporovaný desiatnik.

      – Nezúfajte páni, súdruhovia kolegovia vojaci. – Ukľudnil som sa, súkromný, nepamätám si, aké vojská Ruskej federácie som vzal guľomet, odskrutkoval tlmič hluku, všimol som si, ako dám salvu celej štvrti a ani sa neponáhľam, a tak semeno spadlo z opasku a pri baranovi, ktorý sa k nám postavil. odvodené orgány, to znamená v ruštine – vajcia. Baran vyskočil tri metre na vrchol, tvrdo pristál, intenzívne sa vyprázdnil ako guľomet, kričal ako prápor, náš otec, nie, nevlastný otec veliteľa práporu a rozrušený akýkoľvek dozrievajúci stádo stekal na vrchol hory. Tlesk z výstrelu bol už na vrchole a spustil sa triasajúcim masívnym zasnežovaním, ktoré viedlo k vytvoreniu lavín, ktoré sa dobrovoľne skĺzli na druhú stranu útesu a zahákli tretinu bežiaceho stáda a osem žltých dedín. Obete boli nielen medzi ľuďmi, ale aj medzi miestnymi obyvateľmi. Prešli sme na jedáleň vľavo a nezradili sme sa, kráčali, akoby sa nič nestalo.

      Obed zlého dňa!!

      Po kyslom jedle sme opäť pokračovali v zaslúženom odpočinku v miestnom meradle, ktorý nám dal náš nevlastný otec v hodnosti plukovníka. Seržant chytil Ducha a prikázal mu vyšplhať sa na vysokú skalu s rímsou, z ktorej videl celú starú dedinu, ktorá zostala mimo priechodu lavíny. Alebo skôr jeho čajovňa, kde miestni ľudia bez domova sedeli celé dni. Jeho úlohou bolo rozptýliť návštevníkov pomocou automatickej fronty pozdĺž doškovej strechy miestnej kaviarne, ktorá priliehala k obchodnej časti tohto výhodného miesta.

      Starý Givi sa pomaly, krčiaci sa, priblížil k krčme. Sused, ktorý si ho všimol, sa na neho mávol a pohostinne ho pozval na stôl. Starý Givi nevenoval pozornosť, akoby sa odvrátil, a keď otočil nos, sadol si k stolu zadarmo. Na neho vyskočil tučný čašník stredného veku, ktorý skočil.

      – A sviňa, otče, čo je tvoje zdravie?

      – Čo je slepé, shchto, nevidíš ma živého!!

      – Čo prišlo?

      – Devour. Hej. zavrčal dedko. – Áno?

      Mastný čašník stredného veku sa pozrel na starého Giviho a zdvihol obočie.

      – Daj mi barbecue, áno? Z toho zo zdravého mäsa, ktoré bolo zdravým baranom. Čistý rez nožom… Zdravý kebab. – vybuchol ľavým okom a šilhal pravým a zdvihol malý prst Giviho.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

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