Ako Jednoducho Splniť Akékoľvek Svoje Želanie. Berardino Nardella

Читать онлайн.
Название Ako Jednoducho Splniť Akékoľvek Svoje Želanie
Автор произведения Berardino Nardella
Жанр Личностный рост
Серия
Издательство Личностный рост
Год выпуска 0
isbn 9788885356283



Скачать книгу

Berardino Nardella 1. ČASŤ

      AK BY SI MAL MOŽNOSŤ SKUTOČNE REALIZOVAŤ SVOJE ŽELANIA, NECHCEL BY SI VEDIEŤ, AKO BY SA TO DALO SPLNIŤ?

      

      

       Ak vyslovíš nejaké želanie, je to preto, že vidíš padať hviezdu...

       ak vidíš hviezdu, je to preto, že sa pozeráš na nebo...

       ak sa pozeráš na nebo, je to preto, že ešte v niečo veríš.

       Bob Marley

      

      

      

      

      

      

      

      

      Nie je snáď jedným z najčastejších želaní, jedným z tých, ku ktorým sa uchyľuje väčšina osôb, ak nie celé ľudstvo, želanie realizovať svoje sny (tu treba toto slovo chápať ako želanie, ktoré sa dá dosiahnuť, ale aj

       v jeho pravom slova zmysle, pretože s e n je niečo, čo má do činenia s bezvedomím a naše túžby začínajú nepriamo práve tam)

      

      

      

      

      Pozeráme naň so silnými pocitmi, s obrovským očakávaním, ale súčasne aj ho vidíme ako niečo veľmi namáhavé, často dokonca ako niečo, čo sa nedá realizovať, čo je príliš mystické, príliš utopické, príliš imaginárne, aby sa dalo uskutočniť v našej modernej, konkrétnej, technickej sugestívnej realite, ktorá nás obklopuje.

      

      

      

      

      Táto realita nás formuje, a preto nás mnohé veci už nedokážu ohromiť tak, ako nás ohromovali voľakedy, ako to bývalo v detstve a už nie sme natoľko náchylní

       k inováciám a zmenám, predovšetkým, keď to so sebou prináša rôzne povinnosti a zmeny alebo keď by sme sa dokonca museli vzdať svojho pohodlia, zdvihnúť svoje zadky z kresiel a nechať si ujsť svoj obľúbený seriál.

      

      

      

      

      Napriek tomu si dovolím povedať ti, že ak chceš realizovať svoje želania, nemusíš robiť nič mimoriadne ani prehnané, nemusíš sa namáhať, nemusíš investovať peniaze (okrem tých pár, čo si zaplatil za túto knihu).

      

      

      

      

      Nemusíš mať žiadne zvláštne znalosti, neponúkam ti jogu ani meditácie, nie sú tu náboženské obmedzenia ani vekové hranice.

      

      

      

      

      Povieš si, teda v podstate nemusím robiť vôbec nič a aj tak sa zrealizujú moje želania, to mi tu chce povedať?

      

      

      Chápem, že si v rozpakoch, ale ja ti skutočne neponúkam žiadnu školu mágie, iba jednoduchú techniku, ktorá dokáže pohnúť vecami, dokáže vytvoriť príležitosti a dokáže zmeniť tvoj uhol pohľadu na svet.

      

      

      V skutočnosti navrhujem dve techniky, a ty budeš môcť využiť tú, ktorá sa ti zdá vhodnejšia, alebo ktorá dokáže synergicky zosilniť výsledky a tak ich dosiahnuť v kratšom čase.

      

      

      Nezdalo sa ti niekedy, že niečo neúspešne hľadáš, až kým si si neuvedomil, že to máš priamo pred nosom?

      

      

      

      

      Podobne sa dá povedať, že to, čo potrebuješ na realizáciu svojich želaní, nie je nikde ďaleko, v žiadnom vzdialenom priestore a čase, ale máš to k dispozícii tu a teraz, máš to prakticky pod nosom.

      

      

      Tvoje túžby nemôžu byť v minulosti, pretože minulosť už jednoducho bola, dokonca možno povedať, že prvým motívom našich túžob, je práve minulosť, jej nevyriešené otázky, neuspokojené túžby a oľutované činy.

      

      

      

      

      Naše želania kladieme v prvom rade do budúcnosti, ale takáto budúcnosť sa dá realizovať iba za podmienky, že to určíme už teraz, v prítomnosti, v ktorej žijeme a ver mi, nevymýšľam si nič zvláštne. Ak by medzi moje želania patrilo aj želanie vlastniť v budúcnosti kvitnúcu záhradu, v prítomnosti by som musel aspoň vyklčovať pôdu, pohnojiť ju, zasiať semená atď....

      

      

      

      

      Poskytnem ti niekoľko slov na vysvetlenie, ale to neznamená, že musíš nevyhnutne vedieť „prečo“ všetko funguje, stačí ti jednoducho vedieť „ako“ to funguje.

      

      

      Skúsim to vysvetliť na príklade: predstav si, že prídeš domov a vypínačom rozsvietiš svetlá.

      

      

      Kto z nás presne vie, čo je to elektrina, ako a prečo funguje, ako to, že vďaka žiarovke dokáže vytvoriť svetlo, ako vlastne funguje žiarovka a aká je logika a postup pri rozsvietení svetla. Ako sa vlastne elektrická energia produkuje, ako sa dostane až do môjho domova?

      

      

      

      

      A nakoniec, prečo svetlo prestane svietiť, keď nezaplatím účty?

      

      

      

      

      Teraz však vážne, väčšina z nás o tom nevie absolútne nič, a nielen že o tom nič nevie, ani sa o to nezaujíma, pretože poznatky o tom, že žiarovku vynašiel istý Edison a podobné poznatky, môžu byť užitočné na obohatenie našich všeobecných znalostí, ale v skutočnosti nie sú nevyhnutné. Mne stačí vedieť, že keď stlačím vypínač, rozsvieti sa svetlo a keď stlačím na opačnej strane, vypne sa a hotovo.

      

      

      

      

      Preto ťa budem krok za krokom sprevádzať technikou, ktorá ti umožní jednoducho a konkrétne realizovať svoje želania a sám uvidíš, že je vhodná pre každého, nebudeš musieť robiť žiadne magické rituály ani si nič dodatočné kupovať, nebudeš musieť robiť žiadne zvláštne veci, ani veci, ktoré by sa priečili tvojim ideálom alebo presvedčeniu (teda, aby si ma lepšie pochopil, nebudem ťa posielať vylúpiť banku ani nebudem chcieť, aby si kráčal po žeravom uhlí …).