Спеціаліст. Сергій Залевський

Читать онлайн.
Название Спеціаліст
Автор произведения Сергій Залевський
Жанр Боевая фантастика
Серия Макс Шнітке
Издательство Боевая фантастика
Год выпуска 0
isbn



Скачать книгу

той сильно переживав за сестру, та і за Макса теж – все ж, тепер вони почували себе однією сім'єю. Потім, коли прийшла його черга, заліз в «яйце» і віддався на милість доктора.

      Занурення в учбовий транс трохи відрізнялося від звичайного, як він відразу відчув: на відміну від звичайного засипання, спочатку прийшло відчуття холоду в кінцівках, який повільно поглинав його тіло, і коли холод дістався до зони серця – він відключився. Стан, в якому він знаходився, також відрізнявся від звичайного розгону – швидше це можна було назвати важкою дрімотою – в голові відчувалося якийсь шелест, неначе хтось поруч шарудів стопкою паперу – це його здивувало трохи. Усе це було досить незвично, коли б не тривалість процедури – пацієнт відчував плин часу, хоч і не міг визначити його швидкість.

      Потім прийшло короткочасне відчуття маленького джерела тепла або енергії, швидше за все, поряд з собою – схожий на маленький теплий предмет, хвилі від якого як би торкалися до мозку і зігрівали його. Він так і не зрозумів, що це таке було з ним, але відчуття запам'ятав. Потім, через досить тривалий час, за його суб'єктивними оцінками, він, нарешті, звично відключився.

      Вихід в нормальний стан він переніс задовільно: звичні, але від цього не ставші менш приємними, нудота, позиви до блювоти і сильне запаморочення, знову принесли масу «приємних» моментів. Встати і вибратися з капсули йому допомагали дві пари рук – по голосах він визначив, що це його сім'я – Юлі і Клом, хоча присутність останнього трохи здивувало героя. Переміщення у будинок він пам'ятав погано, зате, коли його занесли в душ і обдали потужним струменем холодної води, йому полегшало. Потім трохи поговорили у вузькому колі:

      – Клом, братик, а ти тут що робиш – як же служба? Хоча, я дуже радий тебе бачити.

      – І тобі привіт Макс. Узяв пару днів відпустки у командира для такої справи – у мене там накопичилося трохи звільнень після останнього рейду – мені пішли назустріч. Але завтра я вже повертаюся на службу, так що давай, опам'ятовуйся швидше. Я вирішив залишитися з вами, коли приїхав за сестричкою – від її стану мене усього трясло, ледве стримався, щоб не начистити пику цьому ученому. Сволота виявилася дуже розумною – сховалася в якійсь захищеній комірці, не зміг дістати звідти. Потім перемкнувся на сестру: доки вона трохи відійшла і змогла рухатися, я увесь був, як на голках – ні про що не міг думати, дивлячись, як її корчить. Два дні сидів біля її ліжка, як доглядальниця, спостерігаючи її метання до туалету і назад. Ось ви мені обоє скажіть – ви що, зовсім мозки втратили, щоб так з себе знущатися. Якщо вам так подобаються больові відчуття, так може, я вас трохи поб'ю – і мені тренування і вам задоволення, а?

      – Братик, ну досить вже, ми адже це обговорювали – втрутилася Юлі – дай йому трохи відійти. Милий, ти як?

      – Вже трохи легше, а коли тебе побачив, так взагалі стало добре – посміхнувся своїй дівчині наш герой. Як ти все перенесла, крихітка?

      – Ой, не згадуй – коли б не Клом, не знаю, як би додому добралася. До речі, муки виправдалися, доктор геній – усі дванадцять баз вивчилися на 100 %.

      – Ви