Спеціаліст. Сергій Залевський

Читать онлайн.
Название Спеціаліст
Автор произведения Сергій Залевський
Жанр Боевая фантастика
Серия Макс Шнітке
Издательство Боевая фантастика
Год выпуска 0
isbn



Скачать книгу

добровольців – хто ж захоче за свої гроші дві доби не відходити від туалету, та і ще ця втрата орієнтації – це взагалі, шок!

      На доктора було боляче дивитися – від переживань, що у нього знову зривається наукова робота, той червонів і бліднів, з благанням в очах поглядаючи на пацієнта, що наразі замислився.

      – Не переживайте так, Трент, я згоден, мені діватися нікуди. Як мовиться, патова ситуація. Давайте починати – кидайте номер рахунку і суму, тільки попереджу свою половинку, щоб не переживала марно.

      Сплатив рахунок на тридцять дві тисячі кредитів, віддав фахівцеві контейнер з базами і ліг в капсулу: цього разу сильно переживав – все-таки це експеримент на ньому самому, а не звичайний розгін. Свідомість померкнула і вже звично відключилося. Пробудження його не порадувало: все було саме так, як описував доктор – нудило і тягнуло блювати, але найнеприємніше було те, що землянин не міг визначити своє місце розташування в просторі. Розумом він розумів, що лежить в капсулі, але органи чуття це не квапилися підтверджувати. Краєм ока помітив темний силует на тлі простору, що крутиться навколо, який щось йому говорив – спробував зрозуміти, що від нього хочуть – не вийшло. Тут, мабуть, запустилася та сама відновна процедура, тому як він знову провалився в сон. Повторне пробудження було трохи легше: стеля над ним вже не крутилася, а тільки злегка сіпалася – цікаве видовище. Знову почув смутно знайомий голос – пізнав того ученого, який засунув його сюди:

      – Я бачу, що тобі трохи краще – спробуй вилізти самостійно з капсули, якщо потягне на блювоту – не стримуйся – повинно полегшати відразу.

      Технолог з третьої спроби зміг сісти в капсулі, потім дочекався, коли навкруги все зупиниться і перевалився через край «яйця» на підлогу. Тут його скрутило зсередини і вирвало жовчю – за час знаходження в капсулі, уся їжа давно перетравилася, і там було порожньо. Проте тут же стало значно легше. Трохи відсапавшись і обтершись, видавив з себе питання:

      – Скільки?

      – Вісім діб майже, без пари годин – усі двадцять чотири бази повністю – док відразу зрозумів питання пацієнта. Землянин тут же перевірив його твердження – заліз в нейромережу в каталог баз і посміхнувся: все було вивчено на 100 %.

      – Уф, відмінно док, я задоволений – ніяких претензій, продовжуватимемо. Що скажете щодо шостого рангу?

      – Якщо у такий спосіб, то за десять днів ти засвоюватимеш три бази максимум.

      – А що, є ще якийсь спосіб? – незважаючи на постефекти і кислий запах від блювоти, у хлопця прорізався інтерес.

      – Кхе, ке, ти розумієш, Макс, цей спосіб розгону ще ні на кому не тестувався – я підготував тільки теоретичну основу, там все складніше для пацієнта, хоча наслідки мають бути ті ж і посилення негативних реакцій я не планую. Намагаюся наблизитися до військових технологій – мені здається, я намацав потрібний вектор розвитку моїх дослідів – голос ученого тремтів від нетерпіння і дослідницького азарту.

      – Я не почув найголовнішого, док.

      – Ах