Технолог. Сергій Залевський

Читать онлайн.
Название Технолог
Автор произведения Сергій Залевський
Жанр Боевая фантастика
Серия Макс Шнітке
Издательство Боевая фантастика
Год выпуска 0
isbn



Скачать книгу

імперії Гармор. Ці верткі малюки не мали ніякого озброєння і бронювання. Увесь внутрішній простір займали модулі зв'язку, постановки перешкод, сканування простору і генератори для живлення усього цього енергією. Два маршеві двигуна в режимі короткочасного форсажу дозволяли розвивати скажену швидкість і повертати кораблик до свого носія у разі небезпеки. Розвідник пілотувався одним пілотом-універсалом. На такому колись літав Дро.

      2 абордажних бота «Райз-25» для висадки абордажних груп і вивезення передбачуваних трофеїв. Кожен такий бот міг доставити до місця «роботи» 25 абордажників, пілот для управління кораблика на час абордажу брався з числа штатних пілотів КВП. До речі, такий пілот також міг розраховувати на трофеї з абордажу. Броньований корпус, емітери одноразового щита, так щоб максимально прийняти вогонь від турелей ближньої оборони і доставити десант в цілості, в носовій частині розміщували також разовий плазмовий заряд спрямованої дії для пробиття шлюзових стулок або заслінок польотних палуб.

      Сам носій по класифікації Співдружності тепер належав до категорії легких, оскільки ніс менше сотні малих бортів. Модернізація, проведена на верфі клану, додала додаткове бронювання критичних місць корпусу: район основної рубки, район капсули з реакторами, і також наступне озброєння: 12 скорострільних турелей «КС-10» вітчизняного виробника для протидії москітному флоту супротивника, 4 броньованих башти із гарматами середньої дальності «Гросс-8/2», що представляє з себе спарені кінетичні гармати.

      Далекої дії не ставили взагалі, оскільки стиль бою припускав раптові удари із засідки, знерухомлення корабля супротивника шляхом вибивання двигунів, потім зближення на відстань поразки «Гроссами», пригнічення зовнішніх вузлів оборони і висадка десанту для остаточного контакту тет-а-тет з супротивником. Якщо ціль виявлялася занадто зубастою, або можливі трофеї не перекривали майбутніх втрат, вступала в дію директива «Б» – форсаж, розгін і ходу, ходу…

      Декілька вдалих для клану місяців пролетіли швидко. Вдалі рейди збільшеної ескадри принесли немало кредитів усім дійовим особам, у тому числі і Дро. Можливість викупити у клану «Рант-су» у власність, що з'явилася, була обдумана його керівництвом і прийнята до виконання. Дро увійшов до числа «важливих осіб клану» і оскільки відділятися від клану не квапився, зміна власника пройшла буденно. Однією з умов Дро було поставлено в правило обов'язкова участь в рейдах клану, що доки повністю влаштовувало його. Вільного часу тепер у нього додалося – розвідка клану не часто підкидала вигідні цілі, можливо просто район полювання потрібно було міняти, але Дро доки не ліз з радами до старших «акціонерів». У такі затяжні моменти бездіяльності Дро стрибав в яку-небудь систему Фронтира, і на свій страх і ризик борознив небезпечний нічийний космос.

      В основному дотримувався тієї ж тактики – сидів в засідці в астероїдах і чекав легкої здобичі. Працював десь в мінус, ледве утікаючи від таких самих