Норма. Софі Оксанен

Читать онлайн.
Название Норма
Автор произведения Софі Оксанен
Жанр Зарубежная образовательная литература
Серия Карта світу
Издательство Зарубежная образовательная литература
Год выпуска 2015
isbn 978-966-03-5083-0, 978-966-03-7629-8



Скачать книгу

Елізабет, художник Данте Габліель Розетті, відкрив, що його жінка померла від передозування опіумом через шість років після її смерті. Розетті хотів отримати назад свою збірку віршів, яку він в пориві романтичного вдівця поховав разом з дружиною. Його кар’єра була тоді на спаді і поховані вірші були потрібні для того, щоб знову стати на ноги і засяяти своєю зіркою. Норма з легкістю знайшла саме цей момент з біографії Сіддал, бо на сторінці була маленька закладка. Там не було якогось повідомлення, картинки чи підкреслення. Таке саме було і в інших книгах Сіддал. Закладена сторінка і нічого більше.

      Історія Елізабет позбавила Норму самокатування. Це допомогло їй зрозуміти, що нещасні випадки та самогубства не є лише заради того, щоб вони сталися, не є найбезнадійнішою точкою буття людини. Через це, коли Розетті відкрив труну, вона була заповнена мідними кучерями Елізабет.

      На противагу поетичній збірці, вони за весь той час збереглися незіпсованими і заповнили всю труну. У випадку, якщо б Норма померла так, що її тіло зберіглося цілим і його б знайшли, з нею було б таке саме. За цим пішли б жахливі заголовки, папараці, які лізли б з усіх вікон, та лікарі, котрі вже типізували бородатих жінок, як наслідки гіпертрихозу або генетичних помилок. Цього вона не хотіла. Вона б не хотіла потрапити до лабораторії, де її розріжуть на частини. Тому у неї завжди з собою був маленький папірець, де зазначалося, що у випадку, якщо з нею щось трапиться, вона просила зв’язатися з Анітою Росс. Тому вона завжди підтримувала в квартирі порядок на випадок, якщо несподівано заявиться хазяїн будинку або поліція. У будинку мали ремонтувати вікна, але подібні речі не турбували Норму. У неї вдома не було видимих знаків проживання там дивної жінки, і більше не було волосяного пилу.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

      Примітки

      1

      З англ. «солодкі мрії».

      2

      Марка шампуню для жирного волосся.

      3

      З англ. «Коли ти отримаєш більше?

      – Скоро, це просто затримка».

      4

      Добровольча воєнізована організація, яка існувала у Фінляндії в 1917–1944 роках.

      5

      Об’єднання молодих англійських художників, засноване в 1848 році.

/9j/4AAQSkZJRgABAQEASABIAAD/2wBDAAIBAQIBAQICAgICAgICAwUDAwMDAwYEBAMFBwYHBwcGBwcICQsJCAgKCAcHCg0KCgsMDAwMBwkODw0MDgsMDAz/2wBDAQICAgMDAwYDAwYMCAcIDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAz/wAARCALkAjoDAREAAhEBAxEB/8QAHgAAAQQDAQEBAAAAAAAAAAAAAAQFBgcCAwgBCQr/xABeEAABAwMDAgMFAwcHBwkFAg8BAgMEAAURBhIhBzETQVEIFCJhcTKBkQkVI0JSobEzYnJzdLLBFiQ1NoLR8DQ3Q1OSorPS4RcYJSZj8QoZJ2STRINFVVaElKOkwsP/xAAeAQABBAMBAQEAAAAAAAAAAAAAAwQFBgECBwgJCv/EAFMRAAEDAgQDBQMHBwgHBwUBAQEAAgMEEQUSITEGE0EHIlFhcRQygQgjkaGxwdEVMzRCUnPwFiQ1NlNysuEXGGJ0k7PSJUNVgpLC8SZERWPDVKL/2gAMAwEAAhEDEQA/AJBzk575rw4Zm3X0fb7o9EVjmtWUUc1qDtZZBw7tp/WI/hRzWpHIbLzsijmtS3ReUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qEUc1qF6g4UKw6RpsAsht90k1A2lVkkhQzlpePl8JpbB/6Qb/HVVLjale3hvFHQOsfZ5P8ACVzjKklchfgLcS0TxuOa9L09PTyRtM7c2my+BFVPLIWmsOZzRZavEf8A+t/dS3sNB/Zpl81+yjxH/wDrf3UexUH9mj5r9lHiP/8AW/uo9