Koostöö kaitseingliga. Theolyn Cortens

Читать онлайн.
Название Koostöö kaitseingliga
Автор произведения Theolyn Cortens
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2005
isbn 9789949209118



Скачать книгу

kohandub maailmaga, arutu püüab visalt maailma endaga kohanema panna. Seetõttu sõltub kogu edasiminek arutust mehest.“ „Arutute meeste“ näiteid on palju – ja ma ei arva, et ainult mehed on oma saatuselõnga tagasi kohkumata järginud. Kui palju leidub ka „arutuid“ naisi – Hildegard Bingenist, Jeann d’Arc, Teresa Avilast, Florence Nightingale, Emily Pankhurst, Anne Besant (kes pole ainult esoteeriline mõttetark, vaid ka naiste õiguste eest võitleja), Lily Montagu (esimene juudi soost naine, keda tunnustati ministrina), Germine Greer … ja me võiksime veel jätkata. Shaw’l on õigus, ilma selliste inimesteta poleks progressi.

      Tüüri võtmine

      Kui leidub läbiv tee, siis ma leian selle. Kui läbivat teed pole, teen selle.

HANNIBAL, kes ületas elevantidega Alpid

      Selles raamatus toodud kursus on loodud selleks, et saaksite taas oma hingelaeva tüüri enda kätte võtta ning et õpetada teile roolimisoskusi. Vajate oma hingereisi järgimiseks kaarti, julgust ja meelekindlust, eriti siis, kui teie praeguses elustiilis on selleks vaja astuda mõned radikaalsed sammud. Ülesandeid tehes avastate, et teil on rohkem andeid, talenti ja tarkusi, kui olete osanud ooda;ta ning te tunnete inspiratsiooni leida viise nende jagamiseks teiste inimestega. Kui ühildate elu oma esialgse kavatsusega – teie hinge koodiga –, kerkib teis esile uus entusiasm ning kirglik pühendumus teostada oma saatust. See kirg loob teie ümber maagilise jõuvälja, mis tõmbab ligi seda, mida te vajate ning kaitseb teid hädade eest. Peale kõige avastate, et teil on sõber, sisemine tüürimees, kes aitab teil teha tarku valikuid ning on teie ergutajaks, kui asjad näivad rasked olevat. See on teie kaitseingel – teie jumalik elujuht ja mentor.

      Alustamine

      Parim asi siin ilmas on teada, kuidas olla ise.

MONTAIGNE

      Olete nüüd asumas tähtsale teekonnale. Selles peatükis püstitatakse kursuse eesmärgid ning kirjeldatakse töömeetodeid, mida te kasutama hakkate. Lugege see palun enne tegevuse alustamist hoolikalt läbi.

      Kursus on loodud muutmaks seda, kuidas te oma elu kogete. Kui teil juba pole tugevat sidet oma kaitseingliga, arendate selle ülesandeid täites välja ning kaitsja on sel ajal teie kõrval. Järgneva kaheteistkümne nädala jooksul teete te mitmeid harjutusi, visualiseerimisi, tegevusi ja uurimistöid, mis kõik on hoolikalt koostatud teie hinge koodi paljastamiseks ja abiks äsjaleitud tarkuste kasutuselevõtmisel. Kui olete juba vaimset tööd teinud, võivad mõned koodi osad teile teada olla, kuid see raamat annab teile uusi taipamisi ning te näete selgemalt, kuidas teie elu erinevad aspektid kokku sobivad.

      Mõned harjutused paluvad teil sügavale enda sisemaailma süveneda, teised on rõõmsamad ja lihtsamad, kuid loodud aitama saavutada jõupositsiooni, et tunneksite end elusuuna suhtes kindlalt. Teie enesekindlus kasvab iga nädalaga, kui teie igapäevases elus hakkavad muutused toimuma. Palun teil võtta nädalas üks õhtu ja olla vahepealsetel päevadel valmis materjali peale mõtlema või uurimistööd tegema.

      Kursus avaneb teie ees hoolikalt planeeritud etappide kaupa, kolmenädalaste töölõikudena igas peatükis. Etapid põhinevad traditsioonilistel tarkustel, mis ilmneb loomise neljakordses protsessis.

      Loomise neli etappi

      Millegi manifesteerimiseks, olgu see siis laps, taim, raamat või töökoht, on kaasatud neli etappi:

      1. Loov kavatsus: soov, tahe, entusiasm ja nägemus.

      2. Informatsioon: kava, otsused ja valikud, planeerimine ja organiseerimine.

      3. Hoolitsus: armastav hool, positiivne tähelepanu, valmimisaeg.

      4. Manifesteerimine: tegevus, kaitsmine, korraldamine.

      Nende nelja etapiga on seotud neli iidse kosmoloogia elementi: tuli, õhk, vesi ja maa.

      Esimene etapp leiab aset loova kavatsuse maailmas – tuli. Selles etapis alustab jumalik tahe universumi loomist omaenda kirglikust soovist manifesteerida selle nähtamatut hiilgust.

      Selle etapi jooksul (1.–3. nädal) on teie esimeseks ülesandeks luua või taasluua kontakt oma kaitseingliga, kes on teie jumalik elujuht. Selleks on antud kujutlemisülesanne peatüki lõpus lk 36. Selle kursuse tähtsaks osaks on kaitseingliga ühenduse hoidmine ja selle üle kontrollimine vähemalt üks kord nädalas.

      Teine etapp toimub infomaailmas – õhk. Selles etapis töödeldakse esialgset impulssi ning vormitakse ideedeks. Kui meil pole ideed, mida manifesteerida, ei saa kaht järgmist etappi sooritada. Õhu etapis aitab kaitseingel ideid valida, et saaksite kindlaks teha kõige võimsamad arenguvõimalused ning hakata oma südamesoovi manifesteerima.

      Selles lõigus (4. -6. nädal) leiate te oma algse eesmärgi ja õpite, kuidas mõtted teie saatust loovad. Kaevates teed läbi „mõtte;võseriku“, nagu mina seda nimetan, saate puhastada tee uueks alguseks teie elu rasketes aspektides. Vaatate üle minevikus tehtud valikud ning avastate, et uute valikute tegemine võib aidata igapäevast elu teie tõelise eesmärgiga kooskõlastada.

      Kolmas etapp leiab aset hoolitsuse maailmas – vesi. Just nii nagu beebi veedab mitu kuud vees ning tema olemise mõte avaneb varastel eluperioodidel, vajavad ka loovad projektid hoolitsust, aega ja kannatlikkust. Igas seemnes peitub mõte, milliseks taimeks see saab. Aednik hooldab seemet varastes eluetappides, hoolitsedes selle eest õrnalt ja armastavalt ning kastes ja toites seda. Selle kolmenädalase etapi (7. -9. nädal) jooksul aitab teie kaitseingel tervendada vanu haavu, hakkama saada emotsionaalsete paharettidega ning leida viise enda eest hoolitsemiseks, et teie elueesmärk saaks maailmas õitsele puhkeda.

      Neljas etapp muudab nähtamatu nähtavaks, tunnetusmaailma manifestatsiooniks – maa. Esialgset impulssi võib nüüd lõpuks reaalses maailmas näha ja mõõta. Selles etapis peame oma projekti või toodet hooldama, et see oleks kasulik või kaunis ning et seda saaks säilitada nii kaua, kui see on asjakohane.

      Selle etapi jooksul (10. -12. nädal) tegutsete maailmas, et manifesteerida oma tõeline eesmärk, mis on teie hinge tõeline soov, ning te hakkate nägema tulemusi igas eluvaldkonnas: suhetes, finantsides, tervises ja karjääris. Teie kaitseingel tuletab teile teie pühendumust meelde ning on kohal, et teid raskel hetkel toetada.

      Loov protsess

      Mineviku filosoofid kujutlesid seda protsessi ühise keskpunktiga ringidena, mis esindavad loovuse allikat (vt joonis 1).

      Joonis 1

      Joonis 2 illustreerib loova protsessi avanemist ning igas inimeses peituvaid kihte, kus tuli esindab meie hinge, õhk mõtteprotsessi, vesi tundeid ja emotsioone ning maa füüsilist keha. Selles kaardi versioonis tähistab keskpunkt meie hinge ehk meie jumalikku sädet, kus kõik on seotud kogu elu allikaga – mida mõned inimesed nimetavad jumalaks.

      Joonis 2

      Jumala säde meie sees lubab meil olla kaasloojad, nagu Tolkien ütleb. Protsess, mille me millegi loomiseks läbime, on sarnane kogu loomisprotsessile. Need toimivad kõige paremini siis, kui me „kaasloome“ koos ülejäänud inimkonnaga ning nähtamatute loovjõududega.

      Tegevused kursusel

      Kursuse ülesehitus on loodud nii, et aitab teil uuesti leida ühenduse oma esialgse impulsiga (1. osa – tuli) ning teie hinge loova plaaniga või koodiga (2. osa – õhk). Kui olete koodi taastanud, mõistate, kuidas selle eest hoolt kanda (3. osa – vesi) ning olete võimeline koostama tegevusplaani (4. osa – maa), mis viiks teid edasi.

      Kõigi nelja osa vahele olen pikkinud mõned vahepalad. Need on mõeldud selleks, et hakkaksite mõtlema erinevate teemade peale, nagu näiteks suhtumine aega ja meie vabaduse astmesse. Nende teemade peale mõtlemine aitab uuesti läbi kaaluda, kuidas maailmas elada ning toetab uut mõtteviisi teie valikutes, mis vormivad teie saatust.

      Teil on igal nädalal vaja võtta umbes kolm tundi intensiivseks tööks, mida kirjeldatakse allpool. Ka nädala kestel vajate te aega, et sooritada erinevaid ülesandeid