Koostöö kaitseingliga. Theolyn Cortens

Читать онлайн.
Название Koostöö kaitseingliga
Автор произведения Theolyn Cortens
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2005
isbn 9789949209118



Скачать книгу

heolyn

      Koostöö kaitseingliga

      Tänusõnad

      Tänan kõiki oma õpilasi, et nad mulle nii palju õpetasid.

      Tänan oma kallist abikaasat Willi toetuse eest minu isiklikul teekonnal – ja diagrammide eest!

      Tänan Anthea Courtenayd hoolika toimetajatöö eest.

      Tänan ingleid ja nähtamatuid juhte, kes on selle projekti jaoks inspiratsiooni andnud. Armas lugeja, las toob see sulle sama palju rõõmu ja heameelt, kui on toonud mulle.

      Inglite õnnistused.

      Proloog

      LÕPUTU ELUKIRG

      Pole lõppu. Pole algust. On ainult lõputu elukirg.

FEDERICO FELLINI

      Nägin teismelisena filmi, mis avaldas mulle sügavat mõju. Selle pealkiri oli „Palavik veres“, peaosades mängisid Warren Beatty ja Natalie Wood. Lugu rääkis kahest 1920ndate aastate teismelistest, kes armusid ning elasid läbi valu ja ängi, mille käes teismelised näivad tihti kannatavat, hoolimata ajastu ühiskondlikest ootustest.

      Filmi pealkiri oli võetud William Wordsworthi kirjutatud poeemist, kus ta kahetseb süütuse kadumist. Ta kirjutab:

      Kuigi miski ei saa tuua tagasi tundi,

      mil rohi hiilgas ja lilled särasid,

      ei leina me siiski …

      Selles loos on poiss kõrgemast ühiskondlikust klassist kui tüdruk ning täiskasvanute võimu ja raha maailm sekkub nende armuloosse ning noored armastajad seisavad silmitsi kaotuse ja südamevaluga. Nad räägivad Wordsworthi poeemist ja sellest, kuidas nemad kaks näevad hiilgust „argipäeva valgusesse hajuvat“. Lugu lõpeb kahjuks tragöödiaga, sest tüdruk läheb hulluks ning pannakse haiglasse.

      Ka mina elasin sel ajal läbi teismelise tundedraamasid ning suutsin selle kohutava kaotustundega samastuda. Kuid miski minu sees tõstis mässu. Miks peaksime me oma sünniõiguse kaotama? Miks peaks taevalik nägemus hajuma? Peab leiduma viis meie loomupärase tarkusega ühenduse hoidmiseks. Olin lugenud müstilisi tekste juba 14. eluaastast ning otsustasin proovida budistlikku meditatsiooni lootuses, et oleme võimelised „rohu hiilguse“ taaselustama. Kuigi meditatsioon ei lahendanud tol ajal kõiki minu muresid, viis see mu küsimuste rajale, mis lõpuks päädis selle raamatu kirjutamisega.

      30-aastasena, suure stressi perioodil oli mul privileeg uuesti kogeda teadvuse müstilist seisundit, milles on võimalik näha loomise hiilgust ja mõista meie osa selles. Kroontšakra avanemisega (mis oli üsna suur šokk, kuna ma ei teadnud sel ajal tšakratest midagi), olin ma võimeline kogema kõike enda ümber täiuslikus ja hämmastavas hiilguses. Kuulsin taevalikke helisid ja mõistsin kõige omavahelist seost. Tundsin jumaliku energia voolamist läbi kõigi mu keharakkude. Siis mõistsin, et me suudame nägemuse tagasi tuua. See pole kunagi kadunud olnudki, oleme lihtsalt oma vaimsed silmad sulgenud ja mujale vaadanud.

      Pärast sellist kogemust sai minu elukireks elada selle nägemuse alusel elu, milles ma suudan hoida nägemist selgena ning samas tegeleda igapäevaste asjadega, mis muudavad täiskasvanu elu nii väsitavaks – rutiin ja harjumused sunnivad meid sulgema meeli imede maailma eest, milles elame. Moodsas elus pole lihtne säilitada teadlikkust meie sees peituvast taevasest kuningriigist. Kuid selge eesmärk ja avatud süda aitavad meil luua sellise elu, mida armastame ja mis toob kasu ülejäänud maailmale. Nagu Rudolf Steiner ütleb: „Roos kaunistab end ise, et kaunistada aeda.“ Meie nägemus peaks olema elada kirega, hoides justkui olümpiajooksja tõrvikut, et valgustada teed meid ümbritsevatele inimestele ning see enda järgijatele edasi anda.

      Theolyn Cortens

      November 2004

      Sissejuhatus

      Ehk leiad õige suuna mõne nurga tagant, kus see on oodanud kohtumist sinuga …

ROBERT HUNTER, THE DREATFUL DEAD („ÕILIS SURM“)

      Teie kaitseingel on teie vaimne sõber, teejuht ja abiline. Igal inimesel on kaitseingel, kes on olnud koos temaga sündimisest saadik ja varemgi, teda valvanud ning hinnanguid andmata tema eest armastusega hoolitsenud. Võib-olla te juba tunnete oma kaitseinglit. Ehk olete saanud vaimse sõnumi, mis on juhatanud teid teatud suunas või on teile unes näidatud, kuidas lahendada rasket eluprobleemi. Mõni teist on inglit ehk vilksamisi näinudki. Kuid tihti juhtub see õige põgusalt. Selles raamatus ma kirjeldan, kuidas saate muuta oma elu, arendades välja pideva suhte oma kaitseingliga – igapäevase toimiva suhte, mis aitab teil luua sellise elu, nagu endale soovite. Kaitseingli abiga saate eemaldada piiranguid, mis takistavad teie eneseteostust, ning areneda selliseks inimeseks, kes te tegelikult olete. Selle protsessi tähtsaks osaks on oma „hingekoodi“ ehk selle elu potentsiaali võtme taasavastamine.

      Iidsed lood kinnitavad, et inimesed on alati olnud teadlikud elu juhatavast käest ning nüüd näib, et oleme valmis oma abilised tänuga vastu võtma ja neist avatult rääkima. Viimase kahekümne aasta jooksul olen nüüdisaegseid vaimseid kogemusi uurides kohanud paljusid inimesi, kes on oma targa abilise või ingli kohalolu tundnud, ning tihti on see juhtunud mõne hädaolukorra ajal. Lääne vaimses traditsioonis nimetame seda juhthinge tavaliselt oma kaitseingliks. Varasemad kultuurid kasutasid erinevaid nimesid, näiteks džinn (Assüüria), daimonion (Kreeka) ja genius (Rooma). Nad kõik põhinevad ühel ja samal ideel – me saame neid nähtamatust allikast end juhatama ja aitama kutsuda. Kristlikus maailmas arvati, et kaitseingli peamine ülesanne on kindlustada, et inimene järgiks kristlikku usukoodeksit. Kuid mina usun, et ingel on siin aitamaks teil oma andeid kõige paremini ära kasutada ning elada rõõmus ja õndsuses.

      Kuigi enamik kaitseingliga kohtumistest toimub ootamatult tugeva vajaduse või kriisi korral, oleks kahju, kui loodaksime, et meie kaitseingel ilmub välja ainult siis, kui asjad on halvasti. Miks mitte kogu aeg kanaleid avatuna hoida? Kui olete võimelised tähtsaid eluotsuseid vastu võttes juhatust paluma ja vastu võtma, on teie kaitseinglil võimalus juhtida teie samme sujuval rajal, mitte üksnes teid jalule aidata, kui olete komistanud.

      Kuulen tihti inimestelt lugusid, kuidas inglid on ilmunud väga ebatavalistes kohtades. Kui ma oma uude kontorisse kolisin, läksin lähedalasuvasse uuskasutuskauplusesse kontoritooli otsima. Will, minu abikaasa, oli koos minuga ning oli hiljuti kasutusele võtnud uue põhimõtte: kui keegi küsib meie tegevuse kohta, räägime neile alati, ükskõik, mida inimesed meist mõtlevad. Kaupluses oli müüjaks vanem daam nimega Pam, kes päris meilt meie töö kohta ning Will rääkis talle minu inglikursustest. Naise silmad läksid suureks nagu tõllarattad. Ta rääkis meile, kuidas ta kohtas oma kaitseinglit palju aastaid tagasi, kui tundis end pärast abikaasa lahkumist üksildase ja väärtusetuna. Ühel õhtul, kui ta voodis raamatut luges, tundis ta kellegi kohalolekut, justkui oleks keegi tema kõrvale voodisse tühja koha peale roninud. Talle öeldi vaimus, et külaliseks on Tony, tema kaitseingel, kes kinnitas, et hoolitseb naise eest ning tal pole midagi karta.

      Pärast seda suutis Pam oma enesekindluse taastada, leida endale töö ja iseseisvalt majandada. Ta rääkis meile, et sellest ajast peale on ta alati tundnud, et tal on kellegagi rääkida ka siis, kui ta on üksi. Kui ta oma inglist rääkis, arvas tema pere, et naine on pisut imelik, kuid hiljuti tunnistas tema õde, et midagi selles loos on, sest Pam näis olevat alati suuteline hakkama saama asjadega, mis teistele inimestele stressi tekitasid. Kui rääkisin Pamile, et tänapäeval on paljud inimesed inglitest huvitatud ja räägivad teistele oma kogemustest, oli naine väga üllatunud ja rõõmus, et ta polegi nii veider.

      Minu enda elu kõrg- ja madalhetkedel olen oma kaitseinglist aina teadlikumaks saanud ning arendanud välja viisi, kuidas selle loomuliku tarkuseallikaga sidet pidada. Olen alati nautinud nende tarkuste jagamist kirjutades ja koostades kursusi, mida olen juba aastaid korraldanud ning millel põhineb ka see raamat. Kaheteistnädalane kursus annab teile mitmeid ülesandeid, harjutusi ja kujutlusi, mis on loodud teie inspiratsiooni avamiseks ja praktiliste viiside leidmiseks kõige südamelähedasemate soovide saavutamiseks. Kursus on jagatud neljaks osaks, mis järgib lihtsat neljal elemendil põhinevat protsessi:

      TULI – hing. Loov kavatsus – taasühenduse leidmine südamesooviga.

      ÕHK – meel. Kavatsuse vormimine – mõistmine, kuidas teie mõtted saavad teie