Dobar temelj [Ein gutes Fundament - kroatisch]. Zac Poonen

Читать онлайн.
Название Dobar temelj [Ein gutes Fundament - kroatisch]
Автор произведения Zac Poonen
Жанр Философия
Серия
Издательство Философия
Год выпуска 0
isbn 9783754174166



Скачать книгу

ni u kojem slučaju ne bismo trebali dopustiti Sotoni da nas drži svezane u krivnji i osudi, samo zato što ne možemo ispraviti neku konkretnu situaciju. Bog u potpunosti razumije našu situaciju - i On nas ne muči. Ako ste voljni, Bog će prihvatiti sve što možete učiniti – čak i ako to znači ne učiniti ništa (2. Korinćanima 8, 12).

      Slava Bogu na Njegovom milosrđu!

      Bog će iskazati čast onima koji iskazuju čast Njemu (1. Samuelova 2, 30). A jedan od načina na koji mu iskazujemo čast jest da budemo vjerni u malim stvarima.

      Ako ne vratimo što smo uzeli, taj će nas teret neprestano pratiti, cijeli naš život. Bog će nas ispitati kako bi vidio što više volimo; čistu savjest ili novac, našu čast, naše titule ili čak naša radna mjesta.

      Mnogi padnu na ovom testu. No, hvala Bogu što postoji ostatak, u svakome naraštaju - oni koji Boga vole više od bilo čega na svijetu.

       Oprostiti drugima

      Pokajanje također znači oprostiti onima koji su nam na bilo koji način učinili zlo.

      Isus je rekao:

       "Ako vi ne oprostite svojim bližnjima, onda ni vaš Otac neće oprostiti vama vaše prijestupe." (Matej 6, 15)

      Dalje govori da oprost treba dolaziti iz srca, a ne samo površno (Matej 18, 35).

      Bog nama ne može oprostiti ako mi prije toga nismo, cijelim srcem i u potpunosti, oprostili drugima.

      Možda nećemo moći zaboraviti ono što su nam drugi učinili, no možemo odbiti razmišljati o zlu koje su učinili, kada god smo kušani na to.

      Možda vas je netko toliko strašno povrijedio da vam je stvarno teško od srca mu oprostiti. Zamolite Boga da vam pomogne oprostiti i otkrit ćete da je više nego voljan dati vam i želju i moć da oprostite.

      Kada se sjetimo milijuna grijeha koje nam je Bog tako spremno oprostio, ne bi nam trebao biti problem oprostiti drugima na isti način. Sotona zadobiva vlast nad nama kada ne oprostimo drugima.

      Pavao kaže: „Oprostite, da vas Sotona ne bi nadmudrio“ (2. Korinćanima 2, 10; 11).

       Promijenjen stav prema Sotoni

      U još jednom području valja riješiti stvari - području dodira sa Sotonom i zlim duhovima.

      Ako ste se bavili astrologijom, štovali idole, čitali iz dlana, imali kontakt s crnom magijom itd., ili ste se zanimali za rock glazbu i koristili opojne droge, trebate se odreći tih dodirnih točaka sa Sotonom, čak i ako ste možda neke od takvih kontakata ostvarili nesvjesno.

      Prvo što trebate učiniti jest uništiti (ne prodati nego uništiti) sve idole, okultne knjige, amajlije koje imate (Djela apostolska 19, 19). Nakon toga molite ovu molitvu:

      „Gospodine Isuse, odričem se svakog kontakta kojeg sam imao/la sa Sotonom, svjesno ili nesvjesno.“

      Nakon toga recite ovo direktno Sotoni:

      „Suprotstavljam ti se Sotono, u ime Isusa Krista, mog Gospodina i Spasitelja. Ne možeš me više dotaknuti jer sada pripadam Gospodinu Isusu Kristu.“

      Jakovljeva poslanica 4, 7 kaže:

       "Podložite se Bogu. Oduprite se đavlu i on će pobjeći od vas."

      Nakon toga, Sotona vas niše neće držati u šaci.

      Ako nastavimo hodati s Gospodinom, On će nam sve više rasvjetljavati različita područja našeg života. Možda će to biti svjetovan način na koji se oblačimo ili govorimo ili grubost u tonu našeg glasa ili način na koji si štetimo navikom (ne)čitanja itd. Tako ćemo neprestano otkrivati nova područja u kojima se trebamo pokajati i biti očišćeni.

      Trebamo neprestano živjeti život pokajanja.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

/9j/4AAQSkZJRgABAgAAAQABAAD/2wBDAAgGBgcGBQgHBwcJCQgKDBQNDAsLDBkSEw8UHRofHh0a HBwgJC4nICIsIxwcKDcpLDAxNDQ0Hyc5PTgyPC4zNDL/2wBDAQkJCQwLDBgNDRgyIRwhMjIyMjIy MjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjIyMjL/wAARCBCiC7gDASIA AhEBAxEB/8QAHwAAAQUBAQEBAQEAAAAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtRAAAgEDAwIEAwUFBAQA AAF9AQIDAAQRBRIhMUEGE1FhByJxFDKBkaEII0KxwRVS0fAkM2JyggkKFhcYGRolJicoKSo0NTY3 ODk6Q0RFRkdISUpTVFVWV1hZWmNkZWZnaGlqc3R1dnd4eXqDhIWGh4iJipKTlJWWl5iZmqKjpKWm p6ipqrKztLW2t7i5usLDxMXGx8jJytLT1NXW19jZ2uHi4+Tl5ufo6erx8vP09fb3+Pn6/8QAHwEA AwEBAQEBAQEBAQAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtREAAgECBAQDBAcFBAQAAQJ3AAECAxEEBSEx BhJBUQdhcRMiMoEIFEKRobHBCSMzUvAVYnLRChYkNOEl8RcYGRomJygpKjU2Nzg5OkNERUZHSElK U1RVVldYWVpjZGVmZ2hpanN0dXZ3eHl6goOEhYaHiImKkpOUlZaXmJmaoqOkpaanqKmqsrO0tba3 uLm6wsPExcbHyMnK0tPU1dbX2Nna4uPk5ebn6Onq8vP09fb3+Pn6/9oADAMBAAIRAxEAPwDz2ilo r3z5gSiiigA