Aventurile Lui Alex Și Alvaro. Javier Salazar Calle

Читать онлайн.
Название Aventurile Lui Alex Și Alvaro
Автор произведения Javier Salazar Calle
Жанр Природа и животные
Серия
Издательство Природа и животные
Год выпуска 0
isbn 9788835416173Скачать книгу

n>

      Aventurile

      Lui Alex și Alvaro

      De

      Javier Salazar Calle

      Aventurile lui Alex și Alvaro

      De Javier Salazar Calle

      Ilustrații: Marta Fernández García

      Design copertă: Marta Fernández García, 2020

      Titlul original: Aventurile lui Alex și Alvaro

      Tradusă de Nicoleta Nagy

      Drepturile de autor, text: Javier Salazar Calle

      Drepturile de autor, ilustrații: Marta Fernández García, 2020

      Prima ediție

      Urmați autorul:

      Web Facebook Twitter LinkedIn

      Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parțială a acestui document prin orice procedură electronică sau mecanică, inclusiv fotocopierea, înregistrarea magnetică și optică sau orice sistem de stocare sau sistem de recuperare fără permisiunea proprietarilor drepturilor de autor, este interzisă.

      Dedicată copiilor care încă prețuiesc o poveste bună. Și, mai presus de tot, celor doi fii ai mei, Alex și Alvaro, și verilor lor, Natalia, Pilar, Guillermo, Gonzalo și David, care sperăm că în special se vor bucura de aceste povești.

      Mulțumiri celor, care prin comentariile lor au făcut această carte mai bună: Elena Caro, Helena și Pilar Salazar, Jose Manuel Saiz de Omeñaca, Rocío Crespo și Carolina Bravo.

       Cuprins

       Originea acestor povești

       Construirea Navei

       Călătoria pe Lună

       Dinozaurul din Junglă

       Curse în Mare

       Vânătoarea de Stele

       Leul Rănit

       Vulcanul

       Ghicitorile

       Magazinul de Dulciuri

       Pisica

       Caiet de activități gratuit

       Despre autor

       Alte cărți ale autorului

      Când fiul nostru Alex era în grădiniță, într-o zi ne-a fost trimisă ca activitate să construim o jucărie. Imediat ne-am gândit să facem o navă spațială. Cu o sticlă de plastic de lapte goală drept corp, două role de hârtie igienică drept motoare și celofan, am creat acea jucărie unică și magică.

      Pentru a o face și mai frumoasă, am acoperit capacul sticlei și motoarele cu folie, am imprimat pentru partea de jos a motoarelor lumini și câțiva astronauți pe care i-am lipit de exterior și am făcut o ușă care se deschidea și închidea și o fereastră rotundă prin care astronauții să se poată uita afară.

      În acel moment m-am gândit că o navă spațială era un punct bun de a începe o poveste. Am notat unele idei și au rămas acolo până când, când a început fiul nostru să citească, mi-am dat seama că era o mare oportunitate de a scrie ceva ce poate fi folosit în procesul de învățare. Ceva util și distractiv în același timp.

      Și așa s-au născut poveștile acestea. Scrise de mine și desenate de Marta, o prietenă.

      Bucurați-vă de ele cu copiii dumneavoastră!

      A fost odată ca niciodată o casă de țară ai cărei proprietari nu veneau prea des pentru că erau prea ocupați în oraș. Asta le permitea locuitorilor casei (șoareci, lilieci, insecte, păianjeni...) să trăiască aproape tot anul în libertate absolută, făcând ce voiau. Alex și Alvaro erau doi șoareci, frați care locuiau în cămară. Pot fi văzuți prin gaura din perete, care e ușa casei lor. Aproape toți șoarecii sunt foarte fricoși, dar nu Alex și Alvaro. Ei erau curajoși și aventurieri. Ei erau foarte curioși și întotdeauna făceau planuri împreună cum să se distreze.

Image

      Tatăl lor, Javier, își petrecea fiecare zi foarte îngrijorat pentru ei; neștiind unde erau și în ce belele intrau. Uneori săreau pe pernele din camera de zi, alteori înotau în chiuveta din baie și îi găsise chiar și cățărându-se pe un munte de cărți. Mama lor, Elena, nu spunea nimic; dar se putea vedea în privirea ei cât de mândră era să aibă astfel de copii aventurieri. Ea, de asemenea, fusese un șoarece aventurier când a fost mică.

      După ce Alex și Alvaro au vizitat deja casa de mai multe ori și o cunoșteau pe de rost, au început să-și imagineze noi modalități de a călători mult mai departe. S-au uitat la reviste și cărți până când lui Alvaro i-a venit o idee grozavă:

      ─ De ce nu construim o navă spațială? A întrebat.

      ─ Mi se pare o idee grozavă! Răspunse Alex.

      Să faci o navă spațială este mai ușor decât pare dacă îți folosești imaginația. Alex și Alvaro au luat o sticlă de lapte de plastic goală pentru a face nava și au folosit două role de hârtie igienică drept motoare. Pentru a intra în navă, au făcut o ușă mare prin care să poată intra orice șoarece, chiar dacă era mai grăsuț. De asemenea, au decis să facă o fereastră, prin care să se poată uita când zburau.

      ─ Trebuie să-i punem un nume! A exclamat Alex.

      ─ Cum vi se pare... Aventura? Spuse Alvaro.

      Toată lumea a fost de acord că Aventura era un nume perfect.

      Acum trebuie să scrii numele pe navă, nu depășii liniile!

      Când au terminat de făcut nava, s-au uitat la ea foarte fericiți. Le ieșise foarte frumoasă și cu ea vor merge în aventuri. Erau foarte fericiți și nerăbdători să facă prima excursie!

      Tata Javier, pe de altă parte, ofta gândindu-se în ce probleme noi vor intra copiii acum că puteau călători oriunde voiau. Dar nu putea face nimic să-i oprească; aveau doi șoareci aventurieri.

Image