Кубик Рубіка. Ксенія Циганчук

Читать онлайн.
Название Кубик Рубіка
Автор произведения Ксенія Циганчук
Жанр Современные детективы
Серия Поліцейський детектив
Издательство Современные детективы
Год выпуска 2020
isbn



Скачать книгу

веселити. Високий, дебелий і з неабияким почуттям гумору. Патрульна й досі сумувала за своїм вбитим напарником, Валентином, та нарешті могла з впевненістю сказати, що звикла до Андрія. За час спільної служби вони добре потоваришували.

      Патрульні разом із жінкою пройшли довгим коридором, відтак піднялися на четвертий поверх, і Людка повела їх довжелезним коридором. Несподівано жінка спинилася, потягнулася до свого волосся обома руками й зробила з нього на голові ріжки.

      – Бляха! – від подиву та несподіванки Власта ледь не вступила в калюжу сечі.

      Вчасно зупинившись, вона подивилася на Андрія. Той стиха хихотів, а Людка, ніби нічого не сталося, пошкутильгала далі, ще одним довгим коридором із багатьма квартирами, прямуючи до своєї. Натомість патрульна стиха вилаялася й глянула на годинник: зміна майже закінчилася. Скоро вона поїде додому, а за годину зустрінеться з Артемом, той обіцяв романтичний вечір. Головне, аби не було несподіваних довгих викликів. Інакше побачення доведеться перенести. Вкотре.

      Власта чекала, що «ріжки» в Людки на голові відразу розпадуться, проте вони так і стирчали: брудні пасма легко склеїлися й слухняно виконували нову функцію.

      – Тут, – гордо промовила Людка, зупинившись біля старих неакуратно пофарбованих коричневою фарбою дверей.

      – Та ми добре пам’ятаємо, де ти живеш. Відчиняй давай, – наказав Андрій.

      Помешкання – однокімнатна занедбана квартирка з вилинялими жовтими шпалерами. Єдине, що завжди дивувало Власту в дизайні (якщо це можна назвати дизайном), – платівки-міньйони[1] на стінах. А ще – приклеєне до стіни маленьке фото Януковича з якогось журналу. Щоправда, наполовину зідране.

      Патрульні ледь стримувалися, аби не затулити носи рукою: тут, очевидно, ніколи не провітрювали, тож запахи найрізноманітніші. До смороду таких осель неможливо звикнути.

      – Показуй свого Діда Мороза, – скомандував Андрій.

      З крихітного коридору патрульні відразу потрапили до єдиної кімнати. Як і минулого разу, речі розкидані, хоч у помешканні є шафа. Неакуратність – звична річ в оселі алкоголіків і наркоманів. Насправді ця кватира Власті здавалася доволі непоганою. Згадати хоча б ту, в якій жив брат Камілли Пасічник[2] зі своєю дружиною. За словами колег, які проводили в них обшук, ці люди не мали жодних меблів і навіть одягу. Так, жорстоке вбивство Камілли вона пам’ятатиме довго. Одна з найважчих справ у місті. Власті пощастило над нею працювати.

      – Скажіть йому, хай йде!

      Роздягнутий до пояса чоловік сонно витріщався на прибулих.

      – Ти шо надумала? Ти нашо мєнтів позвала?

      Власта скривилася, помітивши його напівпорожній рот. Зуби, що лишилися, – чорні-чорнющі.

      – Так він же спить! – Андрій обурено витріщився на Людку.

      – Він буйний. Він мене поб’є. Зара ви підете, і він мене поб’є.

      Андрій зітхнув, зустрівся поглядом із Властою, та лиш стенула плечима.

      – Шановний, ви тут прописані?

      Мовчання. Лиш банькатими очима витріщається,



<p>1</p>

Платівки-міньйони – платівки діаметром 17,5 см.

<p>2</p>

Вбивство Камілли Пасічник – справа Єгора Скляра та Власти Коваль, яку вони розслідують у другій книзі поліцейського детективу «Убивця з підземелля» (засновано на реальних подіях).