Кубик Рубіка. Ксенія Циганчук

Читать онлайн.
Название Кубик Рубіка
Автор произведения Ксенія Циганчук
Жанр Современные детективы
Серия Поліцейський детектив
Издательство Современные детективы
Год выпуска 2020
isbn



Скачать книгу

Только после похищения ребенка мы поняли, что к чему.

      Єгор замислився. Гарно продумано: до викрадення готувалися.

      Напередодні вони з Льонею заїжджали до сиротинця, в якому виросла Олександра Альтман. Учора він довго сушив мозок, і єдине, що спало на думку, – довідатися більше про загиблу. Виявилося, у притулку не мають жодної інформації про підопічну. Кількамісячну дитину підклали під двері. Дешевий одяг, соска, маленька ганчір’яна лялька, – усе, що мала при собі Олександра Альтман.

      Настрій Скляра впав до найнижчої позначки. Єдине, що вдалося довідатися про жертву, – лише імена її друзів із сиротинця. Двоє з них покинуло місто відразу після випуску. З двома жінка продовжувала спілкуватися й у дорослому віці. Та ці люди виявилися серед тих, з ким Бовтун особисто спілкувався. Принаймні поки жодних підстав підозрювати в чомусь цих людей.

      Сьогодні ж вранці Єгорові спало на думку перевірити, чи не зникали діти в період, коли народилася Олександра Альтман. Хтозна, можливо, зникнення подружжя пов’язане із загадковим минулим саме дружини? За роки служби Єгор бачив чимало несподіваного.

      Бовтун знехотя перевірив інформацію про зникнення дітей у період народження Олександри. Сам він скептично сприйняв версію приятеля. Оперативник дуже здивувався, коли довідався, що такий випадок справді відбувся. Щоправда, викрали кількамісячного хлопчика. У селі поблизу Харкова.

      – Дитину так і не знайшли? – більше констатував, ніж запитав Скляр.

      Він встиг ознайомитися зі справою багаторічної давнини, тож прекрасно знав, чим все завершилося.

      Чоловік похитав головою. Думками він полинув у минуле, пригадуючи події дня, який назавжди змінив життя його та дружини. Їхній шлюб не пережив трагедії, і ось уже майже двадцять років, як вони розлучилися. Дружина так і живе в селі з двома старшими синами, він же ж перебрався до обласного центру майже сім років тому.

      – Нам сказали, что это могли быть цыгане. Забрали ребенка для попрошайничества. Ну, или кто-то украл на… – чоловік запнувся, та врешті знайшов у собі сили доказати, – органы.

      Єгор стиснув кулаки. Усередині закипала кров: несправедливість у світі ніколи не буде подолана.

      – Ну а ви не чули, щоб зникали дівчатка? – обережно поцікавився.

      Роздратування, яке опанувало через спізнення свідка, поступилося співчуттю. Слідак навіть не сумнівався, що сьогодні цей чоловік із поцяткованим віспою обличчям та сумними очима так і не зможе забути їхню розмову. Не зможе навіть через тиждень чи два.

      – Пропадали, – ствердно похитав головою. – В то же время, когда и наш ребенок.

      Єгор відчув, як серце від хвилювання несамовито застукало в грудях: він спитав, аби спитати, не очікуючи позитивної відповіді.

      – Но ребенка быстро нашли.

      Єгор боляче впав із сьомого неба на землю.

      – Знаю, нам следователь рассказывал. Думали, что похищения связаны, но потом оказалось, нет.

      – Дитину повернули батькам?

      – Думаю, да, – стенув плечима свідок.

*