Velnio širdis. Lynn Raye Harris

Читать онлайн.
Название Velnio širdis
Автор произведения Lynn Raye Harris
Жанр Зарубежные любовные романы
Серия Jausmų egzotika
Издательство Зарубежные любовные романы
Год выпуска 2013
isbn 978-609-406-715-0



Скачать книгу

taip, kad aš jas matyčiau.

      Kilstelėjęs rankas, Navara lėtai atsitraukė. Įsibrovėlė palaukė, kol Markosas priartėjo prie kitos sienos, ir tik tada pajudėjo. Įjungė žibintuvėlį. Nužvelgė tai, kas buvo seife, tuomet atsigręžė į jį.

      – Brangakmenio čia nėra, – pasakė negalėdama patikėti. – Kur jis?

      Markosui jos kone pagailo. Nelabai, tik truputį.

      – Ten yra kalnas kitų papuošalų. Pasiimk juos vietoj to vieno.

      Jos balsas sudrebėjo.

      – El Corazón del Diablo. Kur jis?

      – Jo čia nėra, – pakartojo Markosas.

      – Tai neįmanoma. Mane užtikrino, – ginklas vėl buvo nukreiptas į vyrą, o moters balsas kupinas ryžto. – Kur tu jį paslėpei?

      – Mesk tai iš galvos, Frenke, – meiliai tarė jis, pabrėždamas vardą, kuriuo į moterį kreipėsi tasai balsas. Ją užtikrino? Kas gi? – Tau nepavyko. Čiupk tai, kas yra seife, ir nešdinkis.

      – Ne tu čia diktuoji taisykles, Navara. Neaiškinsi, ką turiu daryti. Daugiau niekada, – paskutiniuosius žodžius ji ištarė taip tyliai, jog Markosas nebuvo tikras, ar gerai išgirdo. Daugiau niekada?

      – Kas tu? – paklausė, o pyktis degino jį tarytum tikrų tikriausia liepsna.

      Prieš jai atsakant arba, kas buvo labiausiai tikėtina, įsakant Markosui užsičiaupti, jis palietė ir spustelėjo šviesos jungiklį.

      – Šunsnukis! – suriko ji prisimerkdama nuo kambarį užliejusios šviesos. Įsibrovėlė tebelaikė ryžtingai į Markosą nukreiptą pistoletą.

      Jam nė motais. Frenkė buvo patraukli, ir Markosas niekada anksčiau nebuvo jos matęs. Saulės išblukinti plaukai susukti į standų kuodą pakaušyje, o kuodo storis liudijo, jog garbanos vešlios. Oda blyški, lengvo auksinio atspalvio. Akys, spoksojusios į Markosą, buvo tamsios, o žvilgsnis – aštrus. Frenkė vilkėjo juodą darbininko kostiumą, vienu dydžiu per mažą, tad nemenki iškilumai buvo glaudžiai aptempti.

      Atrodė įniršusi ir ryžtinga, tačiau tada prikando putlią apatinę lūpą ir Navara išsyk sumojo, ką tai reiškia: Frenkė nebuvo geležinė. Vos tik ji atskleidė savo silpnąją vietą, Markosą užliejo aistra.

      Dίos, dabar tikrai ne pats tinkamiausias metas žavėtis moterimi. Ypač ta, kurios rankose buvo pistoletas, nukreiptas tiesiai jam į širdį. Markosas užgniaužė gaivališką instinktą ir stengėsi įsiminti kiekvieną Frenkės bruožą. Ji gali pabėgti, o jis galbūt liks gyvas, tad reikėjo įsidėmėti šios moters išvaizdą.

      Moteris tai ar vyras, stipri ar silpna ši žmogysta, Markosas Navara ją pričiups. Jis iškas ją iš po žemių ir privers sumokėti už tai, kad pamanė galinti paveržti paveldėtą brangenybę.

      – Kas tu tokia, Frenke, ir kodėl tau reikia mano papuošalo?

      Ji trumpam išplėtė akis, paskui vėl prisimerkė. Pistoletas rankose sudrebėjo. Keista, juk vos prieš kelias akimirkas ji viską kontroliavo.

      – Tikrai nežinai, ar ne? – nusijuokė ji dusliai. – Dievaži, aišku, kad nežinai. Nes esi savanaudis, Markosai Navara. Savanaudis ir žiaurus.

      Jam ramybės nedavė kažkokie neaiškūs prisiminimai. Markosas, negalėdamas to pakęsti, nuvijo juos šalin. Nebuvo laiko gilintis. Dabar svarbiausia įsidėmėti šią moterį, o galbūt netgi nuginkluoti bei pagrobti, iki kol ji spės pasprukti.

      – El Corazón del Diablo yra mano. Tu jo šiąnakt iš manęs nepavogsi, todėl arba pasiimk tai, kas yra seife ir dink iš čia, arba nušauk mane, ir viskas bus baigta.

      – Norėčiau, – pagrasino moteris apimta įtūžio. – Patikėk, norėčiau. Tačiau man reikia papuošalo, Navara. Vienaip ar kitaip, tu jį man atiduosi.

***

      Frančeska nurijo apmaudo kartėlį. Kai jis įjungė šviesą, ji pamanė, jog prasmegs skradžiai žemę. Jei Markosas būtų pažvelgęs į ją gailesčio kupinomis akimis arba liūdnai papurtęs galvą, Frančeska būtų subyrėjusi lyg kortų namelis. Valia ir pasiryžimas būtų išgaravę kaip ankstyvo rytmečio rūkas, ji būtų tapusi silpna ir pažeidžiama.

      Tačiau Markosas jos neatpažino, jo kūnas neįsitempė – jokio ženklo, kad turėtų bent menkiausią nuovoką, kas stovi priešais jį.

      Buvo skaudu. Pragariškai skaudu – jis neatpažino jos. Juk Frančeska jam pirmajam buvo pasirengusi atiduoti El Corazón del Diablo. Meilė susuka protą, tad ji Navarai padovanojo ne tik savo širdį, bet ir brangakmenį.

      Tai, kas įvyko vėliau, daugelio, išskyrus lengvatikius, visiškai nenustebino. Papuošalą jis pasiliko, o jos meilę paniekino. Atstūmė Frančeską. Tiesą ji suprato per vėlai. Markosas apgaule išviliojo deimantą, negana to, privertė merginą patikėti, jog ji rūpi jam.

      Velnio širdis buvo taikliai pavadinta. Frančeska atidavė papuošalą pačiam velniui ir už tai jai teko sumokėti didžiule širdgėla.

      O dabar jis stovėjo štai čia – dailus, išdidus, vilkėjo pagal užsakymą pasiūtą smokingą ir niekinamai žvelgė į Frančeską lyg į kokią blakę. Klastinga moters širdis pašėlusiai daužėsi.

      Po galais, jis vis dar žavus. Aukštas, plačiapetis, įspūdingas kaip filmo žvaigždė. Turėjo šviesų randą, kuris vingiavo nuo lūpų kampučio, ji pamanė, jog tai po kadaise įvykusios avarijos likusi žymė. Tačiau vyriškam žavesiui tai nepakenkė, priešingai, Markosas su randu atrodė tik dar stipresnis. Jis buvo tipiškas išvaizdus lotynų amerikietis – štai kodėl moterys pačios puldavo jam prie kojų.

      Visai kaip Frančeska. Idiotė.

      Jos gyvenimas sugriuvo tada, kai ji leidosi paviliojama saldžių Markoso melagysčių ir jo geidulingo kūno. Mergina buvo tikra: jei duos Navarai tai, ko jis trokšta, jųdviejų laukia bendra ateitis. Tikra kvailė. Kaip šitoks vyras galėtų apskritai atkreipti dėmesį į putlią, drovią, neišvaizdžią mergiotę?

      Tai buvo neįtikima. Sesuo bandė ją perspėti, tačiau Frančeska nesiklausė. Pamanė, jog Livija pavydi. Livija buvo gražuolė. Toji, kuriai ir turėjo atitekti visas Markoso dėmesys. Bet jauniausioji Dora nenorėjo pripažinti tiesos, nes tuo metu jai reikėjo meilės.

      Navara apkvailino juos visus, priminė ji sau. Tiesiog užbūrė.

      Nesvarbu. Visgi tai jos kaltė, kad leido Markosui sugriauti ramų Dorų šeimos uostą. Tai jos kaltė, kad tėvas nusišovė, kad motina, kiūtodama skersvėjų košiamame name šiauriniame Niujorke, gyveno prisiminimais apie kadaise valdytus turtus, o sesuo nutraukė beveik visus ryšius.

      Frančeska priėmė netinkamus sprendimus. Sprendimus, kurie galiausiai jai atsiėjo ne tik įžeista savigarba.

      Buvo besusitaikanti, jog gyvenimas jai išties negailestingas ir kad atims visus, kuriuos myli. Frančeska rankose tvirčiau suspaudė įkaitusį ginklą.

      Žakas dar nebuvo prie mirties slenksčio, nors vieną dieną tai taps neišvengiama. Šis garbaus amžiaus vyriškis priglaudė Frančeską, kai ji pabėgo po tėvo savižudybės, davė jai darbo ir išmokė visų juvelyrikos verslo paslapčių. Žakas rūpinosi ja juodžiausiais gyvenimo momentais – kai ji troško mirti, visai kaip vaikelis, kurio ji niekada nelaikė ant rankų. Po Markoso išdavystės jai prireikė kelerių metų, kol vėl įsileido vyrą į savo gyvenimą. Robertas nesuvirpino jos širdies kaip Markosas, tačiau Frančeska pasakė sau, jog Navarą vertinti labiau nei patį gyvenimą paskatino jaunatviški troškimai.

      Frančeska netikėtai pastojo ir, vos tai sužinojusi ėmė laukti šios naujos gyvybės. Tačiau ne Robertas – nors jis ir buvo kelis mėnesius šalia, pasipiršo, atrodė, jog ruošiasi santuokai ir