Vertas nuodėmės. Nancy Warren

Читать онлайн.
Название Vertas nuodėmės
Автор произведения Nancy Warren
Жанр Зарубежные любовные романы
Серия Aistra
Издательство Зарубежные любовные романы
Год выпуска 2016
isbn 978-609-03-0096-1



Скачать книгу

dirstelėjo į Adamą.

      – Ar tu galvoji tą patį, ką ir aš?

      – Be jokios abejonės.

      Kesė jau prieš kurį laiką pastebėjo, kaip bendrauja Serena ir Adamas. Juos sieja toks tvirtas ryšys, lyg būtų susituokę prieš daugelį metų, nors jų vestuvės dar neįvyko. Kesė laukė, kol laiminga porelė vėl atkreips į ją dėmesį.

      Serena keletą akimirkų tylėjo, galiausiai linktelėjo.

      – Sutinku, puiki mintis. Taip abu išspręstų savo problemas.

      Adamas pažvelgė į Kesę.

      – Pažįstu vyruką, kuris kelis artimiausius mėnesius neturės, ką veikti. Jam reikia užsiėmimo. Papasakosiu tau apie savo gerą draugą Dilaną Krosą.

      Kesė klausėsi pasakojimo apie Dilaną – gaisrininką, kuris iš degančio namo išgelbėjo kvaišalų platintoją, rizikavo savo bei dviejų kolegų gyvybėmis ir nepakluso viršininko įsakymams. Remontuojant namą polinkis į herojiškus žygdarbius gali baigtis nemenkais rūpesčiais.

      – Tas Dilanas Krosas pateko į bėdą, nes neklausė viršininko, − Kesė dirstelėjo į Sereną. – Kaip galiu būti tikra, kad jis klausys mano įsakymų?

      – Viskas paprasta. − Adamas pasilenkė prie Kesės ir pradėjo tyliai šnabždėti: − Artėja ledo ritulio turnyras, kuriame dalyvaus mano ir Dilano komanda. Jei Krosas praras darbą, negalės dalyvauti varžybose. Tokiu atveju prarastume puikų krašto puolėją. Jei su Dilanu turėsi rūpesčių, nedvejodama paskambink. Mes su Maksu juo pasirūpinsime. − Kesė keletą kartų buvo susitikusi su milijonieriumi Maksu Varu, kuris ją ne juokais išgąsdino. Tai buvo nuožmus, griežtas tipas.

      Kesė pasilenkė ir sukryžiavo rankas ant krūtinės.

      – Nori, kad prižiūrėčiau vyrą, kuriam sunku tramdyti savo impulsus?

      – Tiesą sakant, Dilanas – puikus vyrukas. Aš, jis ir Maksas bendraujame jau daugelį metų. Mūsų motinos buvo draugės. Būdami vaikai, žaidėme ledo ritulį, o kai užaugome, tapome vienos komandos žaidėjais. Puikiai pažįstu Dilaną Krosą. Jis karštakošis, tačiau jei pakliūčiau į bėdą, jis nedvejodamas man padėtų. Noriu jam atsilyginti tuo pačiu.

      Kesė žinojo, kad Adamas nemeluoja. Serenos sužadėtinis yra policijos pareigūnas, todėl visada sako tiesą ir atpažįsta žmones, vertus pasitikėjimo. Jei Adamas rekomenduoja Dilaną Krosą, Kesė suteiks jam galimybę.

      Be to, jai skubiai reikia visų galų meistro.

      Kesė prižiūrės Dilaną Krosą, todėl dabar ji mirktelėjo Adamui taip, kaip mirkteli vaikams, kurie per ekskursijas akvariume nederamai elgiasi.

      – Sutarta. Aš prižiūrėsiu tą nenaudėlį. Adamai, tu garantuoji, kad jis puikiai atliks savo darbą ir neprašys didelio atlygio.

      Adamas šyptelėjo.

      – Bus karšta. Net neabejoju.

      Kesė čiupo ji už rankos.

      – Ko aš dar nežinau?

      Tada įsikišo Serena.

      – Kai ką tikrai turėtum žinoti, − ji valiūkiškai dirstelėjo į Kesę. – Jo nuotrauka puikuojasi gaisrininkų kalendoriuje. Jis yra birželio mėnesio veidas. – Serena ėmė mosuoti ranka, lyg būtų sukaitusi. – Privalai tai pamatyti.

      Antras skyrius

      Šeštadienis – mėgstamiausia Kesės savaitės diena. Tingiais šeštadienio rytais ji užsipliko arbatos, į elektroninę skaityklę parsisiunčia naujų knygų, įsitaiso lovoje ir skaito. Atsikelia tada, kai nori, nes šeštadieniais nereikia planuoti dienos darbų.

      Deja, malonūs savaitgaliai – jau praeitis.

      Šiandien Kesė pramerkė akis ir neišvydo pažįstamų nuomojamo buto sienų su jos pačios tapybos darbais. Šįsyk pamatė bjaurias rožines sienas ir tuntą dėžių, kurių negalės išpakuoti iki remonto pabaigos. Žinojo, kad laukia daugybė darbų.

      Laimei, šiandien ateis Adamo draugas Dilanas. Jis apžiūrės Kesės namą, pateiks keletą pasiūlymų ir pasakys, kiek kainuos jo paslaugos.

      Kesė vylėsi, kad Adamas buvo teisus, ir laikinai nedirbantis gaisrininkas yra kompetentingas meistras.

      Kaip jausis Kesė, likusi viena su nepaklusniu vyru? Ji svarstė apie tai plikydama arbatą ir skrudindama skrebutį. Drauge stengėsi nežiūrėti į bjaurias aukso spalvos puošmenas virtuvėje ir subraižytą žalią stalą. Kas bus, jei Dilanas neklausys namo šeimininkės nurodymų?

      Adamas minėjo, kad Dilanas išgelbėjo žmogaus gyvybę spjovęs į viršininko įsakymus, tačiau tai dar nieko nereiškia.

      Valgydama pusryčius, Kesė apžiūrinėjo naujausius pirkinius: keletą elektros prietaisų ir gaminius iš serijos Pasidaryk pats. Ji darsyk pagalvojo, kad padarė didžiulę klaidą. Sužinoję, kad močiutė Kesei paliko šiek tiek pinigų, tėvai skatino dukrą įsigyti nuosavą būstą.

      – Juk puikiai žinai, koks pinigų švaistymas yra buto nuoma, − sakydavo jos motina.

      – Geriausia turėti savo namus, − pridūrė tėvas, kuris dirbo finansininku.

      Kesės tėvas buvo nagingas meistras. Deja, jis gyveno Kalifornijoje. Mergina su tėvu ryšį užmezgė ne darydama namų remontą, o nardydama. Šis pomėgis Kesei atvėrė puikias karjeros perspektyvas.

      Be jokios abejonės, Kesė troško turėti savo namus. Ji patikėjo savo tėvais, finansų konsultantu ir nekilnojamojo turto agentu, kurie įrodinėjo, kad namas – puiki ilgalaikė investicija. Kesė įsivaizdavo, kaip galėtų atrodyti jos trijų kambarių namas – ji troško jaukaus ir dailaus būsto. Slapta net pasvajodavo apie išpuoselėtą sodą.

      Nelaimei, Kesė ničnieko neišmano apie sodininkystę.

      Kai suskambo durų skambutis, Kesė jau buvo pasiruošusi parduoti šį namą.

      Ji atidarė duris.

      Už durų stovėjo patrauklus vyras. Jis žvelgė į Kesę ne iš ekrano ar reklaminės iškabos – stovėjo čia pat.

      – Labas, aš Dilanas, − prisistatė seksualusis atvykėlis. Jo plaukai buvo išsitaršę taip, lyg būtų ką tik pakilęs iš lovos, o joje palikęs patenkintą moterį. Dilano akys buvo ryškiai mėlynos ir Kesei priminė vandenis, kuriuose ji mėgo nardyti. Dantys balti, labai aukštas. Jo drabužiai buvo kiek nešvarūs, tačiau niekas nepajėgė užgožti vyriško žavesio.

      Kesė užsimerkė, kad įsitikintų, jog tai nėra sapnas. Kai pravėrė akis, Dilanas vis dar stovėjo savo vietoje. Serena minėjo, kad to gaisrininko nuotrauka puikuojasi erotiškame kalendoriuje, todėl buvo galima numanyti, kad jis tikras gražuolis. Serena buvo susižadėjusi su Adama Šoniganu, kuris nebuvo itin patrauklus. Bet jei Kesė kada nors leisis suviliojama vyro, jis privalės atrodyti kaip Dilanas.

      – Aš Kesė, − šiaip ne taip išlemeno ji. – Įeik. – Ji dirstelėjo į dėžę Dilano rankoje. – Atsinešei įrankius.

      Kesė manė, kad šiandien naujasis meistras apsižvalgys ir įvertins situaciją. Ji nesitikėjo, kad viskas vyks taip greitai.

      Dilanas gūžtelėjo pečiais.

      – Adamas sakė, kad nori kuo greičiau renovuoti šį namą. Be to, nemėgstu švaistyti laiko veltui.

      Kesė nujautė, kad su Dilanu bus lengva sutarti.

      – Tikiuosi, nepabėgsi, − atsiduso Kesė. – Darbo čia išties daug.

      Dilanas įėjo į vidų ir pradėjo žvalgytis. Kesė norėjo pati viską aprodyti, tačiau panašu, kad žavusis gaisrininkas nusiteikęs tai padaryti savarankiškai. Susižavėjusi ji sekė jam iš paskos. Dilanas