Edeno vaikai. Amanda Stivens

Читать онлайн.
Название Edeno vaikai
Автор произведения Amanda Stivens
Жанр Зарубежные любовные романы
Серия Katė
Издательство Зарубежные любовные романы
Год выпуска 2011
isbn 978-609-406-351-0



Скачать книгу

galva, sąsajų yra, – šerifas Munis žvilgtelėjo į Ebę. – Emilė Kembel dingo iš Ferheiveno akademijos žaidimų aikštelės praėjus lygiai dešimčiai metų nuo Sedės Kros pagrobimo.

      – O trečioji mergaitė? Sara Betė Brodi.

      Atidžiai stebėjusiai agento veidą Ebei pasirodė, kad paminėjus Sarą Betę agento bruožai tapo dar griežtesni, o akys dar tamsesnės. Galbūt jai tik pasirodė. Vyriškis atrodė labai įsitempęs nuo pat tos akimirkos, kai įžengė pro duris. Ebė numanė, kad jis griežtas.

      – Ebe, – ji vos nestryktelėjo, kai šerifas Munis ištarė jos vardą. Mintimis nuklydusi nuo pokalbio suprato, kad vyrai laukia jos paaiškinimo. Tačiau ji neišgirdo klausimo. „Puiku, – sausai pagalvojo. – Štai tau pirmasis įspūdis“. Jųdviejų su Semu Burku akys susitiko ir jai pasirodė, kad ledinėje pilkoje gelmėje pastebėjo paniekos kibirkštėlę.

      – Išdėstyk agentui Burkui savo versiją, – paragino šerifas Munis.

      – Ar pokalbyje neturėtų dalyvauti leitenantas Konarsas? – paklausė ji, turėdama galvoje Emilės Kembel pagrobimo tyrimo vadovą.

      – Turėtų, bet nedalyvauja, – šerifas Munis žvilgtelėjo į laikrodį ir susiraukė. Deivas Konarsas negarsėjo nei punktualumu, nei pagarba kitiems. Neatvykimas į šerifo sušauktą pasitarimą galėjo reikšti viena iš dviejų: arba Konarsas seka karštais pėdsakais, arba užsuko išgerti šalto alaus. Deivas buvo nenuspėjamas. – Neturime laiko jo laukti, – iškošė šerifas. – Išdėstyk agentui Burkui savo nuomonę apie abi bylas.

      Ebės akys nenoriai nukrypo į agentą.

      – Sutinku, kad mokykla – akivaizdi jungiamoji grandis, tačiau abejoju, ar visus tris nusikaltimus įvykdė tas pats asmuo.

      Semas Burkas kilstelėjo tamsų antakį.

      – Kodėl?

      – Iš dalies pasikliauju nuojauta, – prisipažino Ebė, tikėdamasi agento atlaidumo. – Pritariu šerifui Muniui, kad abu pagrobimai susiję, bet kitu aspektu. Tai nereiškia, kad turime tik vieną įtariamąjį, – ji stabtelėjo apgalvoti žodžių. Jautėsi sukaustyta agento Burko veriančio žvilgsnio. – Emilė Kembel pagrobta iš Ferheiveno žaidimų aikštelės per dešimtąsias Sedės dingimo metines. Tikrai ne sutapimas. Ta pati mokykla, ta pati žaidimų aikštelė, beveik tas pats laikas. Be to, panašios ir abi mergaitės: tamsiaplaukės, rudakės.

      Agentas Burkas klausėsi labai įdėmiai. „Puiku, – pamanė Ebė, – pavyko jį sudominti“.

      – Po dviejų dienų nuo Emilės dingimo Sara Betė Brodi dingsta nedidelėje vaistinėje per kelis kvartalus nuo mokyklos. Ne žaidimų aikštelėje. Kitoks scenarijus.

      – Pabūsiu velnio advokatu, – tarė Burkas. – Dingus Emilei Kembel mokykla, be abejonės, sustiprino apsaugą. Todėl „nežas“…

      – Nežas? – pasitikslino šerifas Munis.

      – Nežinomasis, – paaiškino Burkas.

      Munis gūžtelėjo pečiais.

      – Mes vadiname tiesiog įtariamaisiais.

      – Gerai, tebūnie įtariamasis. Jis galėjo laukti netoliese, kol baigsis pamokėlės, ir Sarą Betę pasekti. Nepagriebė jos žaidimų aikštelėje, nes nebūtų pavykę. Todėl jam teko keisti MO – Modus operandi.

      – Žinau, ką reiškia MO, – Munis akimirką prarado savitvardą.

      Ebė nusprendė tęsti svarstymą.

      – Saros Betės išvaizda kitokia negu dviejų ankstesniųjų aukų. Ji smulkutė, šviesiais garbanotais plaukais, mėlynakė.

      – Gal pagrobimas dėl globos? – paklausė Burkas.

      Ebė linktelėjo.

      – Įmanoma. Tėvai skiriasi. Procesas dar nebaigtas. Advokatai nesutaria dėl lankymo.

      – Ar apklausėte motiną ir tėvą? – vos juntamai pabrėžė tėvą.

      – Žinoma, – pyktelėjusi atsakė Ebė. – Abu atrodė nuoširdžiai sukrėsti, nors emocijas galima ir suvaidinti.

      – Taip, – pritarė Burkas, – deja, taip.

      Jųdviejų žvilgsniai vėl susitiko. Ji priešinosi norui nukreipti akis, tarsi jis galėtų įžvelgti, kas slypi jos viduje, gal net sielos gelmėse.

      – Per dvi dienas dingo dvi mergaitės, – svarstė jis. – Dar viena prapuolė prieš dešimt metų. Visos penkiametės. Visos lankė tą pačią mokyklą. Tikrai ne sutapimas.

      – Žinoma, – pritarė Ebė. – Tenoriu pasakyti, kad mes negalime ignoruoti prielaidos, kad Saros Betės dingimas – pamėgdžiotas nusikaltimas. Gal sugalvotas tėvų, gal kitų asmenų…

      Semo Burko akyse vėl pasirodė kibirkštėlė ir šalta tamsa, privertusi Ebę suvirpėti.

      – Kada tiksliai pradingo Sara Betė?

      – Apie pusę keturių, – atsakė šerifas Munis. – Jos tėvo sekretorė maždaug penkiolika po trijų pasiėmė ją ir nuvažiavo tiesiai į vaistinę. Iki jos ne daugiau kaip penkios minutės. Sekretorė Luana Plimpton sako pasigedusi Saros Betės tikrai ne vėliau kaip po penkių minučių. Jiedu su vaistininku Žeraldu Fergiusonu apieškojo vaistinę. Ilgai neužtruko. Vaistinė nedidelė, privati. Stebėjimo kamerų nėra. Dispečerė skambutį užfiksavo be devyniolikos ketvirtą. Pareigūnas į nusikaltimo vietą atvyko po dešimties ar penkiolikos minučių. Pradinis tyrimas rezultatų nedavė.

      Semas žvilgtelėjo į laikrodį.

      – Kelios minutės po trijų. Palydėkite mane prie vaistinės. Pusę keturių noriu būti ten.

      Tuo metu prie vaistinės viskas turėtų būti taip, kaip tądien, kai dingo Sara Betė. Praeis pasiuntinukai, iš darbo grįš žmonės, iš mokyklų pasipils vaikai. Gal dar neapklausti potencialūs liudytojai.

      – Ten budi keli pareigūnai, – pareiškė šerifas. – Dar viena pora akių ir ausų tikrai nesutrukdys. Brodi bylą tiria Ebė. Tegu ji važiuoja kartu ir atsako į jums rūpimus klausimus.

      Nors Ebė tikėjosi to, bet panoro išsisukti. Reikėtų prisiminti kokį nors neatidėliotiną reikalą.

      Semas Burkas atsistojo.

      – Važiuojam.

      – Paskui jus, – pasakė ji.

      Prie durų jis stabtelėjo jos praleisti. Ebė nesuprato, jis taip elgiasi iš mandagumo ar norėdamas pabrėžti jos lytį. Todėl nežinojo – džiaugtis ar pykti. Nusprendė supykti. Jos manymu, specialiajam agentui Semui Burkui ši emocija – ne naujiena.

      Semas sustabdė išnuomotą automobilį kelkraštyje prie Fergiusono vaistinės taip, kad jiedu su seržante Kros galėtų netrukdomi stebėti susikertančias gatveles. Priešais juos stovėjo policijos departamento visureigis. Tolėliau – dar vienas. Dešinėje automobilių aikštelė buvo uždaryta. Buvo matyti daugybė apibrėžtų, išmatuotų ir nufotografuotų padangų žymių. Niūriai atrodė uždaryta vaistinė tamsiais langais ir apjuosta nusikaltimo vietą žyminčia juosta.

      Semas užsimerkęs pabandė įsivaizduoti įvykių eigą. Įsivaizdavo Saros Betės pagrobėją, išnešantį mergaitę iš vaistinės, įstumiantį ją į automobilį ir vežantį tolyn nuo draugų ir artimųjų. Tolyn nuo mamos. O gal ją pagrobė kas nors iš čionykščių? Gal kuris nors gretimų namų gyventojas? Gal jis pamatė Sarą Betę ir tiesiog panoro jos? O jei mergaitė čia pat – taip arti, kad ištiesęs ranką Semas ją paliestų?

      Jis žiūrėjo į gatvę, į baltus dviaukščius namus tamsiais