Aprendre Word 2010 amb 100 exercicis pràctics. MEDIAactive

Читать онлайн.
Название Aprendre Word 2010 amb 100 exercicis pràctics
Автор произведения MEDIAactive
Жанр Математика
Серия Aprendre…amb 100 exercisis pràctics
Издательство Математика
Год выпуска 0
isbn 9788426720528



Скачать книгу

aquest quadre apareix seleccionada per defecte la biblioteca Documentos, lloc on el programa guarda tots els documents tret que s’indiqui el contrari. Ara hem d’indicar que desitgem guardar el document obert com una plantilla. Obri la llista de tipus d’arxiu prement a la fletxa adjunta al quadre Tipo i premi sobre el tipus Plantilla de Word (*.dotx).

      7 Guardarem aquesta plantilla a la biblioteca Documentos de l’equip. Assigni el nom que vostè desitgi a la nova plantilla i premi el botó Guardar.

      8 Com veu, el nom de la plantilla ara apareix en la Barra de títol. Faci clic a la pestanya Archivo i premi sobre l’opció Cerrar.

      IMPORTANT

      Una altra de les diferències fonamentals entre un document i una plantilla és que, en el moment de guardar l’arxiu, depenent de si s’ha obert com a plantilla o com a document, el programa els ubicarà, per defecte, en carpetes diferents.

011 Desar per primera vegada

      LA PRIMERA VEGADA QUE ES DESA UN DOCUMENT, el programa pregunta el nom que es desitja donar a l’arxiu creat i la ubicació o carpeta on ha de ser emmagatzemat. En ocasions posteriors, quan ja s’han establert les condicions d’emmagatzament, el programa actua de diferent manera i emmagatzema directament l’arxiu en el mateix lloc on es trobava i amb el mateix nom.

      IMPORTANT

      En el cas d’intentar tancar l’arxiu o el programa sense haver executat l’operació de guardar, Word emet un missatge d’avís i ofereix la possibilitat de guardar els canvis en aquest moment o, al contrari, conservar l’arxiu en la versió prèvia a la sessió de treball.

      1 Encara que ja hem realitzat la tasca de desar un arxiu en algun exercici anterior, en aquest la tractarem amb més profunditat. Per començar, obrim un document nou. Faci clic a la pestanya Archivo i premi sobre l’opció Nuevo.

      2 Al panell de vista prèvia, mantingui seleccionada l’opció Documento en blanco i premi el botó Crear.

      3 Apareix un nou document, que serà el que desarem, encara que, abans de fer-ho, introduirem una o dues paraules per realitzar-hi algun canvi. Escrigui directament des del seu teclat el terme documento nuevo i premi la tecla Retorn per afegir una línia al document.

      4 Per desar un document podem utilitzar l’opció Guardar del menú Archivo, la combinació de tecles Ctrl. + G o bé la icona Guardar de la Barra d’eines d’accés ràpid. En aquest cas, premi sobre aquesta icona, que mostra el dibuix d’un disquet.

      5 Com que aquesta és la primera vegada que intentem desar el document, el programa obre el quadre corresponent a la funció Guardar como, en el qual hem d’indicar el nom que donarem al document i el lloc on el volem emmagatzemar. De moment, tanqui aquest quadre prement sobre el botó Cancelar.

      6 Ara accedirem al quadre Guardar como des d’un altre punt. Faci clic sobre la pestanya Archivo i seleccioni l’opció Guardar.

      7 Com ja sap, la carpeta proposada per defecte per emmagatzemar el document és Mis documentos. Escrigui la paraula pruebas al camp Nombre del archivo.

      8 Premi sobre el botó Guardar i observi que el canvi de nom es reflecteix ja en la Barra de títol del document.

      9 Per acabar aquest exercici en què hem après a desar un document per primera vegada, premi novament sobre la icona Guardar de la Barra d’eines d’accés ràpid i observi quin n’és l’efecte ara que el document ja ha estat desat.

      IMPORTANT

      La lletra x que apareix en les extensions dels arxius de les diferents aplicacions de la suite Office fa referència a la tecnologia XML que s’usa en aquests nous formats. Es tracta de formats d’arxius comprimits i segmentats que redueixen notablement la grandària de l’arxiu i permeten recuperar amb facilitat els arxius danyats.

012 Desar com a pàgina web

      ELS ARXIUS DESATS COM A PÀGINA WEB són totalment funcionals a Internet. D’aquesta manera, desar un document com a pàgina web permet que aquests arxius adoptin la mateixa interactivitat i les mateixes propietats que una pàgina d’Internet. Un document desat com a pàgina web adopta el format HTML i, per tant, l’extensió .htm.

      IMPORTANT

      La finestra Guardar como no només permet emmagatzemar els documents amb el nom que més ens convingui i al lloc que més ens interessi, sinó que també ens ofereix la possibilitat de guardar-los com un altre tipus d’arxiu diferent de l’establert per defecte pel programa, és a dir, com a Document de Word (*.docx).

      1 En aquest exercici aprendrem a desar un document de Word com a pàgina Web per poder visualitzar-lo amb un navegador. Per començar, faci clic a la pestanya Archivo i seleccioni l’opció Guardar como.

      2 A la finestra Guardar como, faci clic en el botó de punta de fletxa del camp Tipo i seleccioni l’opció Página Web.

      3 Observi que el nom proposat per Word és el mateix que el de l’arxiu original i que la ubicació tampoc ha variat. De moment només afegirem un títol a la pàgina. Premi el botó Cambiar título. El nom que escrigui com a títol apareixerà en la Barra de títol del navegador una vegada obri l’arxiu a través de la xarxa.

      4 Al camp Título de la página del quadre Escribir texto, escrigui com a exemple la paraula muestra i premi el botó Aceptar.

      5 Premi el botó Guardar per finalitzar la tasca.

      6 Comprovi en la Barra de títol del programa com ara el document mostra el format htm.